Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht

Door Merel

Hoera, het is weer december! En dat betekent maar één ding: snottersentimentaliteit. Overal duiken de lijstjes en terugblikken op, en wij doen vrolijk mee. Daarom presenteren we met gepaste trots: het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht! Met alles wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft, variërend van Ghaldoun tot geit, en van nieuwsbrief tot naaktfoto.

Dus maak een grote kop warme chocomel, jat een kerstkransje uit de boom, en ga er eens goed voor zitten. 

Het blog

In 2013 produceerden we in totaal 897 blogs, die natuurlijk allemaal buitengewoon mieters waren, maar hier nog een paar exemplaren die zeker de moeite van het (her)lezen waard zijn:

Inmiddels oud-blogger Tjeerd fabriceerde de term 'applausgeneratie' voor de scholieren van vandaagde generatie Facebookers die leeft voor de likes. Casper besloot zijn Facebookwachtwoord maar te veranderen en een maand lang zonder internet te leven, in de hoop dat er dan eindelijk eens wat terecht zou komen van al die mislukte levensdoelen, maar dat viel tegen...

Noah vocht tegen wereldwijde Jumbo-dictatuurLotte werd tienermoeder voor een dag, Hidde streed voor het burgemeesterschap van Utrecht, en Casper ging het klooster in.

Ook spotten we trends, zoals de Harlem ShakeTinder4 pics 1 word, eyebombing, en geiten op Youtube. En zo kwamen de Scholieren.com-bloggers het jaar wel door.

Nieuwelingen

Over de bloggers gesproken, dit jaar verwelkomde Scholieren.com maar liefst acht nieuwe leden in onze familie! Ivana, Rik, Daniëlle en Noah publiceren vanaf 2013 hun hersenspinsels op de voorpagina van de site. Ook riepen we een wedstrijd uit voor onze eigen huisfotograaf, waarna we Leonie aan onze redactie konden toevoegen. Daarnaast vormen Ruben, Bram, Diederick (en Hidde, maar die kenden we al) sinds dit jaar ons spiksplinternieuwe video-team! Elke week gaan zij op pad voor onze nieuwe rubriek Video op Vrijdag. Zie hier één van hun pareltjes:

Hoi Chris!Dag Kim...Naast nieuwe bloggers en videobloggers kreeg Scholieren.com in 2013 ook een nieuwe hoofdredacteur! Kim verliet ons voor het ANP (tss...), maar niet voordat ze de perfecte vervanger had gevonden in Chris. Trouwens, Kim kon ons toch niet helemaal vergeten, en schreef nog een spraakmakend stuk over een hoer met ballen.

2013 was ook het jaar waarin we afscheid moesten nemen van onze grote inspiratiebron en drijvende kracht achter de site, Simon. We missen hem ontzettend, en proberen zo veel mogelijk van zijn ideeën alsnog uit te voeren, zodat hij trots kan zijn op 'zijn' Scholieren.com.

Nieuws

Er gebeurde het afgelopen jaar ontzettend veel in de scholierenwereld. Het meest opvallende nieuws was natuurlijk wel het gestolen examen Frans, dat onder andere verspreid werd op ons forum. Maar er was ook veel gedoe rondom de nieuwe alcoholwet, het koningslied, naaktfoto's, en het wel-of-niet-uitgestelde leenstelsel.

Verder hadden we een paar bekende koppen op Scholieren.com, zoals André KuipersAlexander Pechtold, en Sander Dekker. Ook organiseerden we in april de Politieke Week, met chats met o.a. Michel RogPaul van Meenen en Karin Straus.

Blogger Hidde interviewt Alexander Pechtold. Foto: Chris Heijmans

15-jarig bestaan

Halverwege het jaar vierde Scholieren.com haar vijftiende verjaardag! Dat ging natuurlijk gepaard met taart en ballonnen. En er waren nog meer gedenkwaardige momenten, zoals de lancering van onze speciale eindexamenpagina, met examentips, chats met docenten, de antwoorden, en na afloop van de examens het laatste nieuws over de Ibn-Ghaldoun affaire. In november lanceerden we onze nieuwsbrief, waarvoor je je nog steeds kunt aanmelden.

We werkten dit jaar samen met 7Days, en publiceerden wekelijks blogs zoals Red de manR.I.P. Euroshopper en Gelovig vs. niet-gelovig in de jongerenkrant. Ook deden we regelmatig onderzoeken met EenVandaag, bijvoorbeeld over gescheiden ouders of (te) grote klassen. We publiceerden de mooiste zelfgeschreven verhalen van de deelnemers van Talent voor Taal, en tijdens de eindexamenperiode werkten we zelfs samen met NU.nl en SLAM!FM, zoals onderstaand behind the scenes-filmpje laat zien:

Kortom, de redactie heeft het reuze naar zijn zin gehad in 2013! We gaan weer met volle moed het nieuwe jaar in, en hopen dan nóg meer spannende nieuwe dingen te kunnen doen. Suggesties zijn altijd welkom.

En voor nu: een heerlijke kerstvakantie en een knallend 2014 toegewenst!

Een deel van de Scholieren.com-redactie in de zomer van 2013. Foto: Leonie van den Ende

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2013? Wat zijn de tien beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Grote Scholieren.com Jaaroverzicht.
- Best gelezen blogs van 2013
- Onze wensen voor 2014
- Film: de tops en flops van 2013
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Blogs met meeste reacties
- Het beste en het slechtste jaar ooit
- Hoe presteerde onze glazen bol?
- De Ibn Ghaldoun-soap in 2 minuten

Gepubliceerd op 24 december 2013