Onderzoek

Onderzoek

Alle onderzoeksactiviteiten van Scholieren.com zijn per 1 maart 2017 ondergebracht bij Stemmingmakers, het jongerenpanel van Scholieren.com. Voor meer informatie, bezoek onze website Stemmingmakers.nl

Onderzoek in opdracht
Als organisatie of bedrijf kan het soms lastig zijn om achter de échte mening van jongeren of scholieren te komen. Er wordt veel over ze gezegd en geschreven, maar zelf komen ze meestal niet aan het woord. Als wij kunnen helpen om jongeren een stem te geven, doen we dat graag. Bijvoorbeeld in de vorm van onderzoek. Scholieren.com helpt bedrijven en organisaties graag bij het beantwoorden van hun (onderzoeks)vraag aan jongeren.

Scholieren.com is een site vóór en dóór scholieren. Wij bereiken veel jongeren in de leeftijd van 12 – 19 jaar en we kunnen makkelijk contact met ze leggen. Het is voor ons heel gewoon om deze groep te betrekken bij wat we doen en bij het product dat wij maken. We helpen graag om dat ook mogelijk te maken voor uw bedrijf of organisatie. Rutgers WPF, NOS en het CPNB gingen u al voor.

Mogelijkheden
Wat is er dan precies mogelijk? Nogal veel. Onderzoek doen is in de meeste gevallen maatwerk. Wij proberen om ons aanbod zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van het bedrijf of de organisatie. We zullen daarbij altijd eerlijk vertellen wat wij denken dat werkt, vanuit onze expertise met de doelgroep. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is:

  • Wij voeren een onderzoek uit in opdracht van een bedrijf/organisatie: we zetten een vragenlijst uit onder onze bezoekers. We verzamelen en analyseren de resultaten (m.b.v. SPSS) en leveren als eindproduct een compleet en verzorgd rapport af

Hierop zijn allerlei variaties mogelijk. We kunnen bijvoorbeeld ook meehelpen met het opstellen van de vragenlijst of we kunnen helpen om interessante resultaten uit onderzoek te verspreiden via een persbericht of ons blog. Naast onderzoek in de vorm van een vragenlijst uitzetten, staan we ook open voor andere mogelijkheden. Zo kunnen we ook online groepsgesprekken organiseren en faciliteren.

Heeft uw bedrijf of organisatie een (onderzoeks)vraag aan jongeren? Bel of mail eens met projectmanager Roos Smetsers (roos@scholieren.com / 030-2721378). Zij kan u alles vertellen over de mogelijkheden.

Eigen onderzoek
Naast onderzoek in opdracht van bedrijven of organisaties, vinden we het zelf ook heel leuk om onderzoek te doen. Zeker als we merken dat er in de media wordt geschreven óver jongeren en wij hun eigen stem missen. Zo deden we onderzoek naar klassengroottes en wat scholieren daar zelf van vinden (in samenwerking met EenVandaag), naar alcoholgedrag en ID-fraude (in samenwerking met de NOS) en komen we binnenkort met een bijbaantjesonderzoek.

Voor meer informatie, kijk op https://stemmingmakers.nl/