Adverteren

Adverteren op Scholieren.com
De huiswerksite Scholieren.com is de grootste en meest populaire scholierensite van Nederland en Vlaanderen. De 2 miljoen unieke bezoekers per maand en de naamsbekendheid van 85% onder Nederlandse en 78% onder Vlaamse middelbare scholieren zijn de cijfers die die stelling ondersteunen.

De grote publiekstrekker is de database van boekverslagen en werkstukken ingestuurd door middelbare scholieren, maar daarnaast biedt Scholieren.com een forum, studiekeuze-informatie, alles over de eindexamens en een goedgelezen blog dat geschreven wordt door 16 middelbare scholieren met journalistiek talent.

Bezoekersprofiel
Scholieren.com is een site met content voor een duidelijk afgebakende doelgroep. Het profiel van de gemiddelde bezoeker sluit daar dan ook naadloos bij aan.

  • 98% van de bezoekers is schoolgaand
  • De nadruk ligt op de hogere opleidingsniveau's: scholieren vwo, havo en vmbo-tl (theoretische leerweg) zijn het meest vertegenwoordigd.
  • De leeftijdscategorie is 12 tot 19 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar.
  • Man/vrouwverdeling: 40% man, 60% vrouw
  • Ca. 15% van onze bezoekers is Vlaams.

Het forum van Scholieren.com kent een bezoekersprofiel dat afwijkt van de rest van Scholieren.com. Leden van het forum blijven zeer lang aan de site verbonden. Hierdoor is de gemiddelde leeftijd op het forum hoger (18 jaar) en volgt een groot deel van de bezoekers een universitaire of hbo-studie.

Doelgroep
Scholieren.com richt zich op leerlingen uit het voortgezet onderwijs in het Nederlands taalgebied. In Nederland wonen ruim 900.000 middelbare scholieren (bron: CBS), in België (Vlaanderen) zijn dat er zo'n 450.000 (bron: ond.vlaanderen.be).

Bezoekcijfers
Scholieren.com wordt gemiddeld per maand door meer dan 1.500.000 mensen bezocht. Het aantal pageviews ligt rond de 7.500.000 per maand. Tijdens schoolvakanties ligt het bezoek lager, piekmomenten zijn toetsweken en de eindexamens.
Bron: Google Analytics

Nederland: DPG Media Magazines
Scholieren.com is onderdeel van het Publishing Partner Netwerk van DPG Media Magazines. Voor meer informatie over de advertentiemogelijkheden en tarieven bezoek de website DPG Media Magazines of neem contact op met onze contactpersoon Erwin de Rooij: erwin.de.rooij@dpgmedia.nl / +31 (0)6 15071833

België: Ads & Data

Contacteer Ads & Data voor een voorstel op maat, mail AGENCYSALES@ADSANDDATA.BE of bel +32 474 51 30 29.

Creatief bureau

Wil je jongeren aanspreken met je merk of boodschap, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Laat de jonge creatieve talenten van ons eigen bureau Lichting je helpen. Onze makers denken met je mee over een plan en voeren het uit. Ze maken bijvoorbeeld video's, social content, foto's of tekst.

Voor meer informatie en een indruk van wat we gemaakt hebben, bekijk onze website Lichting.nu of neem contact op met Roos roos@lichting.nu