Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: 4 plaatjes, 1 woord

Trend: 4 plaatjes, 1 woord

Door Bram

Nieuwe trend op het gebied van apps op je smartphone: vier plaatjes, één woord. Of, de wat bekendere Engelse naam: 4pics1word. De game werkt heel simpel: je ziet vier plaatjes en raadt aan de hand daarvan een woord. Ideaal tegen verveling, en ook verrassend verslavend.

Ondertussen zijn er al meerdere varianten op het spel ontstaan: zo ook 'Guess the Word' en de Nederlandse versie '4 plaatjes, 1 woord'. Wat er zo tof aan is? Het spelletje gaat in op de actualiteit en is niet zo simpel als het lijkt. Ik raakte meteen verslaafd.

De blogreeks #trending is al jarenlang de populairste rubriek op Scholieren.com. Van schelden met kanker tot smijten met melkpakken, planking, geiten op YouTube en de Harlem Shake: Scholieren.com beschrijft 't als eerste. Teruglezen? Check hier het archief.

Dit is het eerste level. Weet jij 't?

Verrassend simpel

Het idee is zo simpel dat ik baal dat ik het niet zelf heb bedacht. Je ziet vier plaatjes, meestal van vier verschillende dingen. Die vier plaatjes hebben één ding gemeen. Dat ding moet je zien te achterhalen en spellen uit de letters die onder de plaatjes gegeven zijn. Easy, zou je denken.

Nou, mooi niet dus. Sommige spelletjes bouwen langzaam de moeilijkheidsgraad op, dit spelletje niet. Vanaf het begin is het vaak lastig om de juiste woorden te vinden en te vormen uit de letters. Soms zit je urenlang naar je schermpje te staren om de overeenkomsten te vinden. Enige nadeel? Je kunt het spel niet met je vrienden spelen.

Twitteren over oplossingen

Na het eerste rondje was ik verslaafd. En niet alleen ik. Duizenden mensen begonnen plaatjes te bestuderen en hun woordenschat te testen. Op Twitter was te merken hoe opvallend veel mensen dat niet lukte. Letterlijk duizenden screenshots werden getweet, in de hoop dat iemand kon helpen met de oplossing.

Na 193 levels heb ik de Nederlandse versie uitgespeeld. De Engelse versie durf ik niet te downloaden, want ik ben bang dat mijn Engelse woordenschat tegenvalt. De makers hebben nieuwe puzzels beloofd bij de volgende update, dus tot die tijd zal ik wachten, de moed niet opgeven, en intussen zoveel mogelijk mensen helpen via WhatsApp en Twitter.

Gepubliceerd op 12 maart 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

E.

E.

cel :)

11 jaar geleden

D.

D.

XD ik ken t nu nog maar ff wachten

11 jaar geleden

L.

L.

CEL is het antwoord!

11 jaar geleden

K.

K.

Makkelijk! Het is BEL!
Wie weet dat nou niet!

11 jaar geleden

J.

J.

cel!

11 jaar geleden

Q.

Q.

speel je dit nog? ben op zoek naar plaatje met postzegels, meisje blij met schoenen, kaarten en een kindje...

10 jaar geleden

Q.

Q.

lama, was te lui maar heb ff gezocht het was deze http://4plaatjes1antwoord.nl/10-letters/

10 jaar geleden

M.

M.

cel:)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.