Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: melkpak kapot gooien in supermarkt

Trend: melkpak kapot gooien in supermarkt

Neem een groot plastic vat melk, gooi het op de grond en ga er zelf in liggen. Oh, en plaats er een filmpje van op YouTube. Klinkt dat gek? Ja. Toch is het de nieuwste trend in YouTube-land, genaamd Gallon Smashing.

De blogreeks #trending is al jarenlang de populairste rubriek op Scholieren.com. Van schelden met kanker tot smijten met melkpakken, planking, geiten op YouTube en de Harlem Shake: Scholieren.com beschrijft 't als eerste. Teruglezen? Check hier het archief.

De Harlem Shake en zingende geiten waren al trending in YouTube-land, maar YouTube-rages gaan snel. Zoals veel internettrends is ook Gallon Smashing overgewaaid uit Amerika. Halverwege februari zette een Amerikaanse jongen een filmpje op YouTube en na tien dagen was het filmpje al meer dan 2,7 miljoen keer bekeken. Een nieuwe trend was geboren en verplaatste zich vrij snel naar Europa.

Hoe werkt het?

Nu dus ook in Nederland. Maar hoe werkt het dan? Je loopt een supermarkt binnen en haalt een groot plastic vat melk of sap uit de schappen. Dan loop je er een stukje mee, om vervolgens het pak keihard op de grond te gooien. Zelf doe je alsof je valt, middenin de plas melk/fruitdrank/sinaasappelsap. Daarna blijf je lekker lang liggen, totdat iemand je probeert omhoog te helpen. En dat gaat natuurlijk heel lastig, omdat de vloer zo glad is door de melk. Het idee is dat je probeert om de val zoveel mogelijk op een echt ongeluk te laten lijken. Dus een beetje schreeuwen, kermen of huilen hoort er ook nog bij. Lekker stuntelen maakt 't extra hilarisch, want je moet er zo lang mogelijk over doen om overeind te komen.

Risicovol grapje

Mijn vrienden komen niet meer bij als ze naar deze filmpjes kijken, sommigen hebben het zelfs al geprobeerd. Ik vind 't eigenlijk niet zo grappig. Veel mensen vinden het ontzettend zonde van de melk zijn en natuurlijk hou je mensen ook gewoon voor de gek. Dat vind ik allemaal niet zo erg, ik vind het alleen ontzettend nutteloos en een teken van gebrek aan creativiteit. Toch vinden veel jongeren het wel heel grappig, vooral omdat 't strafbaar is en er dus een extra risico aan hangt. Gallon Smashing valt namelijk officieel onder vernieling, dus winkelpersoneel kan aangifte doen.

Kan jij er wel van genieten? Hieronder wat filmpjes.

Kun je er nog geen genoeg van krijgen? Er bestaat zelfs een heel YouTube-kanaal met een verzameling van beste Gallon Smashing-filmpjes.

Gepubliceerd op 8 maart 2013

REACTIES

A.

A.

Ik lach me echt dood :)

11 jaar geleden

B.

B.

Flauw? Ja! Niet creatief? Ja! Zonde van de melk/sap? ook ja.
Maar ondanks dat ik WEET dat ik er niet om zou moeten lachen lig ik toch dubbel!
Of ik het zelf zou doen... ik betwijfel het. (eigenlijk weet ik wel zeker van niet) Maar stiekem vind ik de filmpjes TOCH wel heel grappig!

11 jaar geleden

N.

N.

Hoezo strafbaar? als je echt valt en het gaat kapot is het toch ook niet strafbaar.. maar btw grappig ie reatie van mensen!

11 jaar geleden

A.

A.

Wat een stom gedoe zeg. Die hebben echt geen opvoeding gehad!

11 jaar geleden

I.

I.

Wat een vernieling van het melk of sap. Ik vind dat de mensen die het kapot maken het ook moeten betalen.

11 jaar geleden

F.

F.

Alleen vreselijk vervelend als jíj de ongelukkige vakkenvuller bent die het mag gaan opruimen.
Ja, ik heb zaterdag 6 pakken melk mogen opvegen en de walk-of-shame met de schoonmaakmachine door de Albert Heijn geparadeerd. Not funny at all.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.