Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Even teruglezen: de chat met Paul van Meenen

Even teruglezen: de chat met Paul van Meenen

Door Roos

De afsluiter van de Politieke Week was Paul van Meenen van D66. Met een flinke dosis enthousiasme beantwoordde hij jullie vragen. Hij had er zelfs zo\'n zin in dat hij nog een minuut of tien langer doorging. Gelukkig weten we nu dat zijn lievelingseten sla met een eitje is.

Als Paul het voor het zeggen had, zou hij het geld wat door de invoering van het sociaal leenstelsel vrij komt, direct investeren in onderwijs. Plus nog eens twee miljard.

Paul wil alle scholieren bijvoorbeeld het liefst met een Ipad op tafel zien in plaats van een papieren boek:
\"Door het gebruik van de computer kunnen leerlingen veel beter op hun eigen niveau en tempo werken. En kun je elke vernieuwing van het lesmateriaal meteen in de klas brengen. Bij boeken moet je een paar jaar wachten op de nieuwe druk\". 

Op de vraag van Jorieke van Noorloos of we in Nederland ook tentamens zouden verzetten als Justin Bieber een concert zou geven hier, antwoordt Paul iets minder enthousiast:
\"Nee, Jorieke, dat geloof ik niet. Ik heb het gelezen van Noorwegen. Vreemd, ik dacht dat die Bieber al een beetje over the top was;-)\". 

Wil jij alle vragen en antwoorden uit de chat met Paul van Meenen van D66 nog eens nalezen? Dat kan hier!

Tot slot willen wij jullie namens de politici heel erg bedanken voor al jullie kritische, nieuwsgierige en grappig vragen. Mede dankzij jullie is de Politieke Week een succes geworden! Ook onze dank aan het LAKS voor de organisatie!

Gepubliceerd op 6 april 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.