Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Red de man!

Red de man!

Door Joca

Hordes huppelende meisjes zie ik op mijn vwo-school. Het aantal jongens daalt echter elk jaar. Vijftig jaar geleden was het vwo bijna helemaal gevuld met jongens en gingen meisjes naar de huishoudschool. Nu neigen we echter naar het andere uiterste.

Feminisme is niet meer nodig. Alles wat mannen kunnen, kunnen vrouwen nu ook. Foto's van vrouwen die actievoeren voor gelijke rechten zie je alleen nog in geschiedenisboeken. In Nederland zijn mannen en vrouwen zo gelijk, dat de vrouwen het land dreigen over te nemen. En dat begint op havo- en vwo-scholen, waar jongens steeds vaker in de minderheid zijn.

Schoolkrant = CosmoGirl!

Het resultaat is dat de toneelvereniging van mijn school mannenrollen door vrouwen laat spelen. De schoolkrant dreigt langzaam te veranderen in een CosmoGirl!-kloon. In de pauze heb ik soms een halfuur nodig om iemand te vinden met wie ik kan praten over Vitesse-Twente. Het is een kwestie van tijd voordat het schoolfeest het thema ladies night krijgt. Als een school eenmaal veranderd is in een roze meisjespaleis, dan is er voor jongens nog minder reden om die school te kiezen.

Op andere havo- en vwo-scholen is het niet veel beter. Onderzoek liet al zien dat er in universiteitssteden een meisjesoverschot ontstaat. Al die studerende meisjes krijgen in de toekomst topfuncties en voor je het weet besluit in 2040 premier Maria Rutte dat mannen verplicht lippenstift moeten dragen. Wij mannen zullen uitsterven als dodo's op deze manier.

Het recht om te voetballen

Om deze vrouwpocalyps te voorkomen, moeten wij mannen ons verenigen. Feminisme was leuk voor even, maar het is nu tijd voor manninisme. We moeten strijden voor het recht om te voetballen, dingen te laten ontploffen bij scheikunde en chaos te schoppen. Kortom: we moeten onze mannelijke dingen kunnen doen.

Ik maak vast spandoeken en laat een flinke baard groeien. Red de man, start het protest!

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Joca aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 18 maart 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Ik ga niet eens de rest van je tekst lezen, je deed het al fout in je eerste alinea -
Vrouwen doen 66% van al het werk
Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen
Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen
Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw
Van alle armen op de wereld is 75% vrouw
Dat jongens niet zo in elkaar zitten dat ze in de bruggerleeftijd al kunnen presteren, is hun probleem. Dat halen ze later maar in, of het is eindelijk duidelijk dat, na eeuwen en eeuwen van patriarchie, ze hun mentaliteit eens moeten veranderen, Wat nou, vrouwen mannen gelijk? Onder welke steen leef jij? Vrouwen in Neder land verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen! En hoeveel vrouwelijke minister-presidenten heb jij al gehad?

11 jaar geleden

R.

R.

Deze hele comment is gebaseert op foute feiten en harde leugens XD hahaha leuk geprobeerd trouwens

11 jaar geleden

N.

N.

Hahaha ik ben zelf een vrouw en vind dit een hilarisch artikel! Goed geschreven!

11 jaar geleden

H.

H.

Maar als je dan als jongen op het vwo zit, is het ook wel weer handig. Er zijn namelijk altijd genoeg leuke meiden ;)

11 jaar geleden

L.

L.

Niet manninisme, masculinisme...

11 jaar geleden

A.

A.

@Rick
... en dat is dan weer een man!

11 jaar geleden

T.

T.

Nou, ik zit ook in een VWO klas, maar bij ons zitten er meer jongens dan meisjes ;)

11 jaar geleden

L.

L.

3 gymnasium/vwo klas : 23 meiden 7 jongens.
12 meiden en 1 jongen doen gymnasium, de rest vwo.
In de 2de deed iedereen nog gymnasium en hadden we 21 meiden en 8 jongens. een jongen ging naar de havo, een meisje was verhuisd en kwam bij ons in de klas, en er kwam nog een ander meisje uit een andere klas bij.

11 jaar geleden

I.

I.

Geweldig dit! Hoe kom je erop...

11 jaar geleden

P.

P.

hahahaha~

Joh laat ze hun gang gaan. Uiteindelijk hebben ze toch een man nodig om de spin weg te halen of een schroef vast te draaien.
Daarbij komt ook nog dat vrouwen het niet ver willen schoppen.
Want zodra er een keuze komt tussen een kind of een carrière kiezen de meeste vrouwen voor een kind.
En dan wordt het toch echt luiers verschonen, dweilen en eten koken.

Dus mannen maak je niet te druk, geniet van al dat gehuppel rond om je... en laat de vrouw zich uitsloven om vervolgens achter het aanrecht en de wieg terecht te komen.

11 jaar geleden

E.

E.

Hopelijk was dat sarcastisch...

11 jaar geleden

M.

M.

Manninisme? Dat is ja feminisme! Een mannin is een vrouw.

11 jaar geleden

M.

M.

vorig jaar mij havo 4 klas: 25 jongens, 6 meisjes, waarvan er 3 ook nog vaak niet waren

11 jaar geleden

D.

D.

Ik stem VOOR!
Ik heb in ieder geval het idee dat vrouwen sociaal meer rechten hebben. Een vrouw kan zoveel flikken bij een man die een man echt niet bij een vrouw kan flikken zonder in de problemen te komen. En mannen hebben een soort van natuurlijke nuchterheid die vrouwen lijken te missen.

11 jaar geleden

E.

E.

Goed artikel ook best herkenbaar. Ik heb in mijn vwo-klas maar 4 jongens zitten. Hoezo scheve verhouding.

11 jaar geleden

M.

M.

Haha, bij sommige zinnen in een deuk gelegen! Het is inderdaad heel herkenbaar, ik zit zelf met 28 meisjes en 1 jongen in de klas. Voor mij heel gezellig, voor hem ...?

11 jaar geleden

A.

A.

Eindelijk! Het is echt zo, femisnisten willen nu geen gelijke rechten, ze willen MEER rechten.

11 jaar geleden

J.

J.

Even ter reactie op vrijwel al het commentaar - Feminisme houdt in dat mensen (dus zowel mannen als vrouwen als transgenders en wat er nog meer is) voor gelijke rechten voor idere sexe strijden, en verhoudingen tussen mannen en vrouwen kritisch analyseren.
In onze huidige maatschappij houdt dat in dat er meer rechten voor vrouwen komen, omdat vrouwen lange tijd ondergeschikt zijn gesteld aan mannen.
Het kernwoord hier is gelijkheid.
(@Anno - Het is ook niet zo dat vrouwen meer rechten willen dan mannen.)
Je hebt de mogelijkheid om na te denken en je feiten te controleren voordat je hier iets plaatst - maak daar ook alsjeblieft gebruik van.

11 jaar geleden

Joca

Joca

Hoi, 2017 hier! Deze column schreef ik in 2013 met een heel grote knipoog, maar nu zijn er mensen die hier écht in geloven. Kunnen jullie het even oplossen in het verleden? (ga ik mijn best doen om in 2017 mensen te laten zien dat dit zotte onzin is)

Groetjes uit de toekomst!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.