Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

App: chicks scoren met Tinder

App: chicks scoren met Tinder

Door Pim

Ben je op zoek naar een perfecte wederhelft, ben je gewoon 'happy vrijgezel' of vind je het gewoon leuk om mensen te ranken? Tijd om de koppel-app Tinder te downloaden. 

De 'dating-app' is overgewaaid uit Amerika en verovert de schoolpleinen van Amsterdam. Waar komt die aantrekkingskracht eigenlijk vandaan?

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken Pim en Joca een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Mensen beoordelen

Tinder werkt heel simpel: je downloadt de app en logt in met Facebook. De app neemt vervolgens (volledig anoniem) je 4 laatste profielfoto's over en je kunt beginnen.

Je krijgt op het beginscherm foto's te zien van mensen van jouw leeftijd, die je moet beoordelen: "daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten," is naar links vegen, "meh, ik hoop dat je zussen mooier zijn" is naar rechts.

Matchen

Dus het is gewoon profielfoto's keuren? Ja, maarrrr er is meer. Anderen krijgen namelijk ook jouw foto te zien. Vind je elkaar allebei wel wat hebben en 'like' je elkaar? Dan heb je een match en kun je chatten met je nieuwe lover. Val je toch niet zo in de smaak, dan merkt niemand dat, lekker rustig.

En er is nóg meer. Zomaar met vreemde chatten is natuurlijk nogal akward, dus laat Tinder zien welke Facebook pagina's je allebei liket: heb je meteen wat om over te praten! Het kan trouwens ook tegen je werken: al die likes voor pagina's als 'slechte grappen' of 'gruwelijke billen' kun je niet onzichtbaar maken.

Uitgelubberde 40+'ers

Tinder is trouwens echt geen Walhalla voor uitgelubberde 40+'ers die er 'een voorliefde voor jongeren' op nahouden, je kunt namelijk zelf instellen hoe oud de mensen zijn die je ziet en van hoe ver weg ze van je mogen wonen. Je kunt ook nog kiezen tussen mannen en vrouwen. 

Net als voor veel andere dating-apps geldt: er gaan veel verhalen over fake-profielen en mannen die er alleen maar op uit zijn om chicks te scoren. Dat speelt zich vooral af in Amerika, maar je weet 't natuurlijk nooit..

Geen datemachine

De grote vraag is natuurlijk: werkt het? Redelijk. Ik hoor meerdere twintigplussers in m'n omgeving al praten over 'Tinder-dates', maar ken geen verhalen over stelletjes die elkaar ontmoet hebben via de app. Of Tinder echt de datemachine is die het probeert de zijn is dus de vraag: je matcht er dan wel flink op los, écht leuke gesprekken en leuke mensen waar je een klik mee hebt vind je maar zelden. En je moet dus uitkijken voor 'fakers'.

Maar dat maakt het niet minder leuk om te doen, stiekem vinden we het allemaal wel 'n beetje leuk om profielfoto's te ranken toch? We Tinderen!

Gespot in: Amsterdam
Website: www.gotinder.com
Downloads:
- Android: gratis
- iOS: gratis
- Facebook-app: gratis

Gepubliceerd op 2 oktober 2013

REACTIES

P.

P.

Walgelijk.

10 jaar geleden

Justine

Justine

Volgensmij klopt de titel wel degelijk, Pim, met die 'Heb je zin?' van Stephanie... #hustler

10 jaar geleden

Pim

Pim

Ssssht, dit gaan we niet doen.



Met je 'Oeh, ik mag jou ook wel' naar Michiel... #husslerin

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.