Van Caterpie naar Butterfree: this is goodbye

Van Caterpie naar Butterfree: this is goodbye

Door Merel

"Hoi Merel, 
Een tijdje geleden solliciteerde je bij ons voor een plekje in de redactie van Scholieren.com. Ik mag je feliciteren: we bieden je graag per komend schooljaar een plek aan! Hier volgt een hele hoop informatie, dus pak een glaasje drinken en ga er eens goed voor zitten..."

Op 7 juli 2011 ontving ik deze mail in mijn inbox. Inmiddels ben ik drie jaar, 161 blogs en twee functies bij Scholieren.com verder, en is er veel veranderd in mijn leven. Zo veel, dat het tijd wordt om afscheid te nemen. Afscheid van een geweldige plek met geweldiggere mensen en geweldiggereste ervaringen. 

Caterpie

Gymkleren van voor Kerst in Merels kluisje...Ik heb eigenlijk een soort Pokémon-evolutie doorgemaakt in de afgelopen drie jaar. Ik begon mijn Scholieren.com-carrière als een kleine verlegen Caterpie, aan het begin van mijn eindexamenjaar. De 16-jarige, blonde versie van mezelf solliciteerde met 'Geachte meneer', en was poepzenuwachtig voor de eerste Grote Enge Redactievergadering, die gehouden werd op het boekenfestival Manuscripta. Toen mijn reportage uitgekozen werd om te publiceren kon ik mijn geluk niet op, en ging mijn zelfvertrouwen meteen twee levels up.

Vanaf dat blog volgden er nog 160 andere, die, zo blijkt achteraf, een heleboel aspecten van mijn volwassenwording in de afgelopen jaren hebben vastgelegd.

Metapod

Te beginnen met de avonturen in mijn eindexamenjaar. Zo observeerde ik de jaarlijkse en fascinerende chaos wanneer de schoolfotograaf langs kwam, beschreef het aan de stok krijgen met twitterende leraren, de geboorte van procrastinatie (een kunst waarvan ik als student inmiddels alle fijne kneepjes ken) tijdens einde-van-de-vakantie-zondagen, mijn zéér cultureel en historisch verantwoordelijke examenreis naar Lloret de Mar (ahum), de sentimentaliteit van een laatste schoolrevue, mijn horror-auditie bij de toneelschool in Arnhem of het Darwinistisch experiment dat ik uitvoerde tijdens een schoolreis naar Rome.De evolutie van Merel

Na een jaar getraind te zijn door de hoofdredactrice van Scholieren.com kreeg mijn HP een flinke boost, en maakte ik mijn eerste echte evolutie mee *insert Pokémon geluidje hier*: ik veranderde van een Caterpie in een heuse Metapod (die nutteloze cocon-Pokémon die alleen maar verdediginsaanvallen kan). Dat was ook wel nodig, want in dat jaar moest ik mezelf redden op de Grote Universiteit (University College) in de nog Grotere Stad: Utrecht. Vierde ik eerst nog jaarlijks carnaval in het wonderschone Limburg; nu moest ik leren fietsen in de stad en als echte student leven op Japanse Mix van de Euroshopper. Tot die een langzame dood stierf natuurlijk.

Butterfree

Scholieren.com evolueerde intussen vrolijk mee: de site kreeg een complete make-over en ik werd deel van de eerste generatie 'kernbloggers'. Wekelijks werd ik nu op het Scholieren.com HQ getraind en leerde ik allerlei nieuwe attacks en strategieën. Belangrijke instanties bellen bijvoorbeeld, en net zo lang bluffen tot je Meneer de Bestuursvoorzitter aan de lijn kreeg. Gelukt? Level up. Verslag doen van de eindexamens voor NU.nl? Special attack + 3.

Aan het begin van mijn derde jaar bij Scholieren.com evolueerde ik verder van kernblogger naar redactie-assistent. Van een veilige Metapod naar een Butterfree. Een Pokémon van het flying type, en zo voel ik me ook. Ik heb een prachtig laatste jaar bij Scholieren.com achter de rug, voel me helemaal thuis als student in Utrecht, en heb mijn middelbare schooltijd inmiddels ver achter me gelaten. Hoewel ik nog steeds geen boeken kan kaften, de middelbare nog soms mis en nog wel duizend scholierentypes kan bedenken, is het tijd om te gaan. Bovendien vertrek ik in augustus naar Zuid-Korea: ook ik heb de exchange-fever te pakken, en ga als als uitwisselingsstudent vijf maanden in Seoel wonen en studeren. 

Catch 'em all

Merel was hier...Ik heb ontzettend veel geleerd en meegemaakt in mijn tijd bij Scholieren.com, en vooral ongelofelijk veel plezier gehad als blogger, kernblogger en redactie-assistent. Ik koester heel veel leuke herinneringen aan deze tijd, maar vertrek nu om nog meer herinneringen te gaan verzamelen aan de andere kant van de wereld. Gotta catch 'em all.

Gepubliceerd op 29 juni 2014
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

P.

P.

leuk!

8 jaar geleden

C.

C.

Jammer dat je weggaat! Veel plezier in Zuid-Korea!

8 jaar geleden

K.

K.

butterfree*

8 jaar geleden

D.

D.

Als je een referentie maakt naar Pokémon, of welke andere serie dan ook, doe dan alsjeblieft de moeite je een beetje in te lezen.
1. De naam van Caterpies laatste evolutie is Butterfree.
2. Metapod heeft niet heel veel Hit Points meer dan Caterpie, wel een veel hogere verdediging.
3. Metapod heeft nog steeds aanvallen (zoals Tackle) wanneer hij geëvolueerd is. Een wilde Metapod heeft inderdaad alleen harden.
Sorry, mijn reactie is zeer negatief, het irriteerde me gewoon.
Hoe dan ook, veel geluk en succes in Zuid-Korea.

8 jaar geleden

M.

M.

thanks voor je reactie, je hebt groot gelijk over Butterfree! Ik heb me niet 'ingelezen' omdat ik nog blindelings vertrouwde op mijn eigen Pokémon kennis, omdat ik zo'n beetje alle spellen voor de Gameboy/Nintendo DS gespeeld heb vroeger. Maar blijkbaar maakte mijn geheugen toch een soort 'Freudian slip' en verwarde ik even de Engelse term voor vlinder met de derde evolutie van Caterpie. Ik heb het meteen aangepast!

Wat je punt over Metapod betreft, ik beweer niet dat die meer HP heeft dan Caterpie, alleen dat mijn HP zogenaamd 'up' ging. En dat Metapod een 'nutteloze' pokémon is moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen, dat gaat inderdaad over gevechten in het wild ;-)

8 jaar geleden