Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholierentype: de nerd

Scholierentype: de nerd

Door Merel

Ik praat niet graag over mezelf. Sowieso niet eigenlijk. Moet dit echt? Zucht. Vooruit dan. Ik heb niet lang hoor, ik moet zo echt weer verder met mijn analyse van dat reversibel redoxkoppel. Ik moet de conclusie morgen bespreken met de directeur van de TU Delft. Nee nee, gewoon via Skype hoor, in mijn tussenuur na scheikunde.

Om de week kruipen onze bloggers in het hoofd van een ander type scholier. Vorige week de roddeltante, deze keer schrijft Merel over de nerd. Alle scholierentypes vind je hier.

Eerst had ik wiskunde D in dat uur, maar omdat dat niet meer in mijn rooster paste, zo samen met mijn vier extra vakken, doe ik Wiskunde D nu gewoon thuis. Maar de scheikundeleraar moest dus naar de tandarts of zo morgen, dus kan ik dat uurtje mooi gebruiken om wat te bespreken voor mijn profielwerkstuk over Biamperometrie.

Ik doe mijn profielwerkstuk niet met een klasgenoot (iedereen had meteen al een partner geregeld, toevallig), maar ik krijg hulp van studenten en professoren van de Technische Universiteit. Heel interessant. Daar wil ik volgend jaar ook naartoe, als ik mijn gymnasiumdiploma heb. Natuur- en Sterrenkunde studeren. En ook omdat Delft best dicht bij Leiden ligt, kan ik daar dan tegelijkertijd een parttime studie Klassieke Talen doen.

Na de universiteit wil ik het liefst een PhD onderzoek doen naar de Sagittarius A. En als ik dan klaar ben - wat zeg je? Oh, dat is een zwart gat in het centrum van de Melkweg. Er wordt veel onderzoek naar gedaan op het moment. Hartstikke 'hip' in de wetenschap, zeg maar. 

Ik blijf wel thuis wonen hoor. Stel je voor, al die dingen die mis kunnen gaan als je op jezelf woont! En dan heb ik het niet alleen over koken en de was doen. Het schijnt dus ook dat je in studentenhuizen zelf de wc's moet poetsen. Maar daar begin ik niet aan hoor, stel je voor! Weet je wel hoeveel prokaryoten er op wc's zitten? Precies.

Nee, op kamers wonen is gewoon niks voor mij. Dan zou ik Bounty ook veel te veel missen. Bounty is mijn Amphisbaenia. Nee, dat is geen uitgestorven dinosaurussoort. Gewoon een wormhagedis. Die zijn best ehm, hoe zegt mijn zusje dat ook alweer? 'Schattig', geloof ik.

Drommels, de tijd! Ik moet gaan, anders kom ik te laat voor de ledenvergadering van de damclub! Ik eh, ik spreek je morgen nog wel over die scheikunde bijles. Oh, hoeft dat niet meer? Oké, prima. Kom je er zelf uit dan? Wat zeg je? Huh, hoe bedoel je 'YOLO'? Wat betekent dat nou weer?

Gepubliceerd op 5 december 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Kim

Kim

Drommels.

11 jaar geleden

N.

N.

hahaha!! ik geloof dat ik me hier wel een klein beetje in herken... afgezien van het feit dat ik het woord "drommels" nog nooit heb gebruikt.

11 jaar geleden

B.

B.

flauw om de spot te drijven met het superieure medemens. Gewoon jaloezie omdat ze slimmer zijn.

11 jaar geleden

Simon

Simon

Wel grappig / ironisch dat je juist een foto van 3 hipsters boven dit artikel zet.

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

'Bounty is mijn Amphisbaenia', schitterend.

11 jaar geleden

E.

E.

Stiekem heb ik juist respect voor deze types

11 jaar geleden

H.

H.

NURD haha!!!!!!

11 jaar geleden

B.

B.

ik heb echt respect voor nerds. Ze halen altijd goede cijfers. Mensen leren niet omdat \e geen tijd hebben voor zulke bullshit. Ze doen altijd om in les, letten nooit op. Als ze dan een onvoldoende halen zeggen ze hoe komt dat ik had geleerd-_-

11 jaar geleden

B.

B.

11 jaar geleden

W.

W.

Burcu, sorry, maar daarvoor hoef je geen nerd te zijn. Opletten in de les kan ook prima als je geen nerd bent.

11 jaar geleden

I.

I.

Je kan ook Prima goede cijfers halen zonder op te letten en het een keertje door te lezen, I guess.

11 jaar geleden

N.

N.

Hartstikke leuk hoor! ;]

11 jaar geleden

A.

A.

mijn versie van YOLO = You Onely Live Online :D

11 jaar geleden

J.

J.

Studieboll

11 jaar geleden

J.

J.

Het woord 'nerd' wordt wel vaak in een negatieve context gebruikt. Mensen denken vaak aan iemand met een jampotbril op en hun broek tot over hun navel, toch?
op mijn school heb ik dan echt zelden zo'n nerd gezien hoor!
Nerd zijn betekent gewoon een bovengemiddelde intelligentie hebben. RESPECT FOR THE NERDS!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.