Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholierentype: de roddeltante

Scholierentype: de roddeltante

Door Joca

"Je hebt het niet van mij hoor, maar zie je dat meisje daar? Ja, die blonde. Zij heeft dus gezoend met het vriendje van het meisje dat naast haar zit. Of ik het zelf gezien heb? Nah, ik weet wel wie ik kan vertrouwen hoor. Het is sowieso echt gebeurd!"

Om de week kruipen onze bloggers in het hoofd van een ander type scholier. Vorige week de gymleraarlover, deze keer schrijft Joca over de roddeltante. Alle scholierentypes vind je hier.

"Ik hoor gewoon veel dingen, weet je wel? Als je gewoon een beetje oplet, weet je alles van iedereen hier. Nu ik het er toch over heb: heb je het al gehoord van Sven? Je wilt niet weten wat hij met Cheryl heeft gedaan in het fietsenhok. De pervert.

Héél vroeger, in de brugklas ofzo, toen was het nog wel moeilijk. Al dat gepruts met briefjes en leraren die ze ontdekten. Echt awkward hoor. Nu whatsapp ik gewoon als ik met mijn BFF's over mensen wil praten. De les is gewoon zóóó boring.

Roddelen vind ik zo'n groot woord. Ik bedoel, wat is er mis met over mensen praten? Kan ik er wat aan doen dat die jongen daar, hij heet Robert, zat te tongworstelen met Charida voor mijn kluisje. Dan heb je er gewoon om gevraagd hoor. Dat is allemaal openbaar toch? Als het echt privé moet blijven, zet je het maar op Facebook of zo.

Er moet gewoon iemand zijn die van alles op de hoogte is. Ik heb mensenkennis, dat zie je toch? Mensen komen naar mij toe en in ruil voor wat nieuws, kan ik ze wel helpen. Rosa vertelde mij bijvoorbeeld dat verhaal over Sven. In ruil daarvoor weet ze nu dat haar vriendje Max een zieke player is. Ach, dat ze daarna een uur zat te huilen, is niet mijn probleem. Stomme dramaqueen.

Wacht even, ik heb een berichtje gekregen op mijn telefoon. Vast weer iemand die mij nodig heeft.. Oh gawd, dit meen je niet. Cheryl, die van Sven dus, zit mij hier af te persen via Whatsapp. Ze weet dingen zegt ze, de trut. Nee, jij mag niet weten welke dingen dat zijn. Ik heb ook nog iets als een privéleven hoor!"

Gepubliceerd op 21 november 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Kim

Kim

" Als het echt privé moet blijven, zet je het maar op Facebook of zo." Mooie opmerking.

11 jaar geleden

K.

K.

Ik herken me hier best wel in :$
maar ik doe het niet echt ten koste van anderen ofzo,
en als het echt zo is dat ik iets geheim moet houden,
dan kan ik dat ook maar al te goed.

11 jaar geleden

B.

B.

Haha, ik roddel zelf nauwelijks en ben daardoor vaak ook de laatste die iets weet.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.