Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht

Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht

Hidde

Hallo 2015! Nog een paar dagen en dan is 2014 definitief over. Finito, fertig, finished! Maar check, voordat je jezelf misselijk vreet aan oliebollen en (helaas) kinderchampagne, eerst even het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht!

2014 was het jaar waarin vijfduizend scholieren naar het Malieveld trokken om tegen het leenstelsel - dat er nu echt lijkt te komen - te protesteren. Maar ook het jaar waarin alcohol dan toch écht niet meer mag onder de 18 (en daar schreven we echt heel erg veel over, echt).

2014 was het jaar waarin 'Be Like'-grappen Facebook domineerden (maar gelukkig even snel weer verdwenen), 'Tinderen' een werkwoord werd en we massaal ijswater over onze kop kieperden (voor één of ander goed doel, geloof ik). En Scholieren.com was in 2014 ook een aantal keer trending, toen we het landelijke nieuws haalden.

850 blogs

Voor de redactie van Scholieren.com was het een bewogen jaar: we namen afscheid van oudgedienden Casper, Justine, Lisa, Pim, Tim, Bram en Noah. Voor hen in de plaats mochten we Lisette, Oscar, Mette en Sophie verwelkomen. Oja, en natuurlijk onze superschattige kantoorhamster Noodle Victor Igor Epke Batman.

Een deel van de Scholieren.com-redactie, afgelopen maand (foto: Chris Heijmans)De afgelopen 12 maanden publiceerde die scholierenredactie bijna 850 blogs. Stuk voor stuk pareltjes en absoluut het lezen waard. Maar mocht je daar nu geen tijd meer voor hebben, lees dan zéker de volgende juweeltjes:

In januari ontdekte Anne dat Nederlanders best tolerant zijn, toen zij een middag als 'moslima' met een hoofddoek op het centrum van Utrecht in ging. Lotte schreef een indrukwekkend blog over haar burn-out, Casper een minstens even indrukwekkend blog over onzekerheid en Noah rekende in een openhartig blog af met haar heftige pestverleden.

Verbrande koe

Joca ontdekte dat koken zo makkelijk nog niet is, toen hij met behulp van een Jamie Oliver-boek in 5 minuten een droomgerecht probeerde te maken. Spoiler: na 55 minuten rook z'n huis naar verbrande koe, maar stond er geen eten op tafel.

Joca probeerde in 5 minuten een droomgerecht te maken

Nienke blies de redactie omver toen zij debuteerde met een fantastisch interview met Jan, een 16-jarige scholier die zich geen jongen én geen meisje voelt. Ook Lisa maakte heel wat reacties los, door stelling te nemen tegen Geert Wilders (net als Bram, die zich afvroeg waarom de blonde politicus überhaupt nog stemmen krijgt). En ondertussen kwam Casper tot de conclusie dat-'ie eigenlijk stiekem óók een racist is.

Braaf waren we in 2014 allerminst. Zo betoogde Danielle dat xtc legaal moet worden en wist nieuwkomer Oscar een dikke straf te voorkomen door de rechter lief aan te kijken. Zelf riskeerde ik in maart ook een nachtje cel, toen ik met een valse identiteitskaart en een verborgen camera biertjes kocht bij verschillende Utrechtse supermarkten.

En knallend 2015!

Mij zie je hier in 2015 niet meer terug. Na drie jaar stukjes tikken loopt mijn tijd bij Scholieren.com nu echt ten einde. Na exact 131 gepubliceerde blogs en een hoop ervaring rijker is het tijd voor iets nieuws. 

Volgend jaar zijn Anne, Bram, Ivana, Daniëlle, Ruben, Oscar, Lisette, Lotte, Mette, Vanessa, Ivo, Nienke, Renske, Chris, Sophie, Wayne en Diederick weer terug met verse stukjes tekst en video. Voor nu: een fijne kerstvakantie en een knallend 2015 toegewenst!

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2014? Wat zijn de vijf beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Jaaroverzicht.
- Een kijkje in onze lezerspost
- Doe de Eindejaarsquiz
- De tofste films van 2014
- De all-time favorite songs van de redactie
- Onze goede voornemens
- Werkt de alcoholwet averechts?
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Het jaar van Hardwell en Jett Rebel

Gepubliceerd op 17 december 2014

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.