Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Meer of minder Wilders? Minder!

Meer of minder Wilders? Minder!

Door Lisa

Nederland staat op z'n kop. Ditmaal door de omstreden 'Minder Marokkanen'-uitspraak van Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen. Onze blonde vriend heeft het weer voor elkaar. Keer op keer lukt het hem om het Nederlandse volk op stang te jagen. En dat ben ik zat. 

Woensdag vroeg hij tijdens een speech de aanwezigen of ze meer of minder Marokkanen wilden, waarop er luid 'minder!' werd geroepen. 'Dat gaan we regelen', liet de PVV-leider daarop weten. Ik ben niet de enige die misselijk werd van deze toespraak. Het land protesteerde en verschillende PVV'ers stapten op, omdat ze dit te ver vonden gaan. Ik blijf het te gek voor woorden vinden hoe Wilders het elke keer flikt om bevolkingsgroepen te beledigen.

Hardwerkende klasgenoten

Ik kan me eerlijk gezegd totaal niet vinden in het beeld dat de PVV-leider schept van onze samenleving. Niet alleen heb ik vanuit mijn opvoeding meegekregen dat andere culturen me veel nieuws kunnen brengen; op mijn middelbare school zag ik juist dat allochtone leerlingen vaak harder werkten dan de gemiddelde kaaskop. Een Afghaanse vriendin vertelde me ooit dat ze zo haar best deed, omdat ze in Nederland kansen had die ze in haar geboorteland nooit gekregen zou hebben. Ze haalde haar vwo-diploma met een 7,3 gemiddeld, studeert nu rechten aan de universiteit en verdient haar eigen geld met een bijbaan. En deze vriendin is geen uitzondering.

Ongetwijfeld zijn er Marokkanen die er met de pet naar gooien, maar wees realistisch: er zijn genoeg Nederlanders die hetzelfde doen. Misschien gaat een kleine groep het verkeerde pad op, maar daar mag je toch niet iedereen op aanspreken? Je kunt toch niet een hele bevolkingsgroep over één kam scheren? Ik snap dan ook wel waar de vergelijkingen met Hitler op gebaseerd zijn.

Wilders verdient straf

Inmiddels hebben al honderden mensen aangifte gedaan tegen Wilders. Hij heeft met zijn toespraak niet alleen veel ophef veroorzaakt, maar overtreedt volgens mij ook artikel 137d uit het Wetboek van Strafrecht, waarin staat dat het verboden is aan te zetten tot haat of het discrimineren van een groep wegens ras. Wilders' actie mag niet onbestraft blijven. Wie de wet overtreedt, moet hiervoor boeten. Ook een PVV-leider die denkt dat hij werkelijk alles kan roepen.  

Als ik de Nederlandse bevolking zou vragen: "Willen jullie meer of minder Wilders?", zou er waarschijnlijk massaal 'minder!' geroepen worden. Nu maar hopen dat de rechters dat gaan regelen.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Lisa aan de beurt. En we werken veel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 28 maart 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

A.

A.

Helemaal mee eens!

10 jaar geleden

L.

L.

het gaat altijd maar over wilders, maar ondertussen word wel een 87 jarige Jo Vlemmix in eindhoven in elkaar geslagen, op de begraaf plaats terwijl hij het graf van zijn vrouw bezoekt, voor hem ligt er geen ingevuld aangifteformulier klaar, NEE het word hem afgeraden aangifte te doen omdat er bijna geen getuigen waren, deze arme man durft nu niet eens meer naar het graf van zijn vrouw.
MENSEN ER ZIJN BELANGRIJKERE DINGEN DAN WILDERS!!

10 jaar geleden

K.

K.

erm, nee politiek is een veel belangrijkere zaak dan een mensenleven (klinkt bot maar t'is zo)

een man heeft een gezegt dat een ras uit ons land moet. Dat is iets toch iets belangrijker dan een of andere man.

(no offense)

10 jaar geleden

Casper

Casper

Natuurlijk zijn er belangrijkere dingen dan Wilders. Maar er zijn ook belangrijkere dingen dan jouw voorbeeld: in Afrika sterven heel veel mensen aan aids, er worden vast een hoop kinderen in nare donkere kamers gemarteld, etc. Dat er ergere dingen zijn, wil toch nog niet zeggen dat we ons er niet mee bezig mogen houden?

10 jaar geleden

L.

L.

en mensen als je wilders niet leuk vindt, als iedereen hem negeert heeft hij vanzelf geen aandacht meer.

10 jaar geleden

F.

F.

meer ++++++

10 jaar geleden

J.

J.

ik sluit me aan bij linda en wilders omdat sommige marokkos op moeten rotten. maar het is wel triest om dat zo te zeggen

10 jaar geleden

I.

I.

idd, kijk naar "Opsporing verzocht" en als je een percentage bij gaat houden hoeveel mensen er met getinte huidskleur voorbij komen in dat programma, dan kom je vast en zeker boven de 90% uit. Als het een Nederlander is met geen getinte huidskleur dan zeggen ze dat er expliciet bij.

10 jaar geleden

T.

T.

Dus je sluit je aan bij iemand die het gemunt heeft op één bepaalde groep mensen en hun geloof belachelijk maakt, wauw dat lijkt me een goede leider. En trouwens het is Marokkanen en niet Marokkos. En het is inderdaad triest om zo'n stomme spelfout te maken ;)

10 jaar geleden

L.

L.

Gewoon geen Geert meer, en iedereen die het met Geert eens is die is gwn lelijk

10 jaar geleden

A.

A.

top argument...

10 jaar geleden

M.

M.

Als iemand een andere mening heeft dan jou, hoef je nog niet meteen dat soort vooroordelen over iemand te noemen.

10 jaar geleden

P.

P.

sterk

10 jaar geleden

E.

E.

ik ben niet lelijk hoor ^^

10 jaar geleden

P.

P.

jawel a zemmel

10 jaar geleden

L.

L.

Ik ben niet voor wilders en vind dat hij te veel aandacht krijgt terwijl de aandacht naar mensen als jo vlemmix moet gaan

10 jaar geleden

K.

K.

Walgelijke uitspraak, maar Marokkanen zijn wel oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers, evenals andere allochtone bevolkingsgroepen. Zou de politiek eens wat aan moeten doen, i.p.v. betuttelen en meer subsidie er tegenaan smijten.

10 jaar geleden

K.

K.

Laten we nou eens even realistisch zijn. Marokkanen bezorgen relatief de meeste overlast. In die achterstandswijken in den Haag worden mensen na geroepen omdat ze ''te schaars'' gekleed zijn, Joden en homo's worden verjaagd en winkels worden overvallen. Natuurlijk hebben niet alle Marokkanen daar schuld aan, maar als er minder van dit soort tuig zou zijn, zou Nederland een stuk veiliger zijn. Iedereen kent wel iemand die in elkaar geslagen is door een groep Marokkanen. En trouwens: de Marokkaanse gemeenschap had heus wel iets kunnen doen om hun kinderen beter op te voeden, en elkaar te wijzen op hun fouten. Ook de goede Marokkanen. Geert Wilders is een geweldig man, hij is de enige hoop voor Nederland.

10 jaar geleden

H.

H.

ja laten we even relaties zijn koen. Laten we alle problemen het land uit zetten. De oudere zieken, de werklozen, de gehandicapten, de mensen in Groningen boven het gaswinning gebied, de motorclubs, pedofiel en niet te vergeten de politieke partijen waar je tegen bent. Oja doe dan ook nog maar even de journalisten en art 1 van de grondwet, Dat lijkt me echt een top idee. Maar nu even serieus. Probeer eens te bedenken hoe je die criminaliteit verminderd en de kans groter maakt dat mensen in groepen die zeer veel minder kansen hebben om uit de criminaliteit te blijven toch kiezen om voor de moeilijke weg te gaan. Waarschijnlijk helpt discriminatie daar juist niet bij. Succes met de moeilijke weg Koen. HET NADENKEN OVER EEN OPLOSSING.

10 jaar geleden

N.

N.

Meer!

10 jaar geleden

H.

H.

MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!! MINDER!!!!

10 jaar geleden

H.

H.

Meer!

10 jaar geleden

L.

L.

Minder! Ik snap niet dat hij in de politiek zit. Hij kan niet debatteren en heeft vreselijke uitspraken. Mensen kiezen voor Wilders, omdat hij de politiek 'spannender' maakt en omdat niemand zich verdiept in andere partijen (meestal omdat men geen zin heeft). Maar mensen, politiek ís nu eenmaal saai! Het is toch een vreselijk idee dat deze man de macht zou krijgen! Dan vergaat het Nederland misschien wel als Duitsland onder Hitler (om maar even te overdrijven...)

10 jaar geleden

L.

L.

snap niet waar iedereen zich druk om maakt het is gwn wilders die aandacht trekt, dat boeit mij echt helemaal niet. en zelfs voor Marokkanen die wel gwn zich aan regeltjes houden zou ik me niet druk maken hij kan dat toch nooit invoeren dus iedereen relax gwn. Boeie wat ie zegt, hij zal dat toch nooit kunnen waarmaken. En hij gebruikt die uitspraak juist om stemmen te krijgen omdat de meeste Nederlanders minder Marokkanen willen

10 jaar geleden

B.

B.

wajow je hebt gwn gelijk, maarja het is ook niejj leuk als die marokkanen zich gekwetst voelen



die wilders is eigenlijk maar kinderachtig, hij misbruikt gewoon zijn vrijheid van meningsuiting om mensen te discrimineren

10 jaar geleden

M.

M.

Geert veroordeelt een hele bevolkingsgroep terwijl slechts een klein deel van deze mensen ook daadwerkelijk een slecht geweten heeft. Terwijl Marokkanen zeker niet de enigen zijn die strafbladen hebben; Nederlanders kunnen er ook wat van.
Ik vind het belachelijk dat we mensen met een ander geloof, andere afkomst of andere wat-dan-ook afkeuren om zulke oppervlakkige redenen. We zijn toch allemaal mensen? En verschil moet er zijn. Nou dan.
Wilders denkt dat hij zo maar alles kan roepen wat in zijn hoofd opkomt: nou, dat vind ik dus níét, hè.
Die man moet eens de realiteit onder ogen zien: Nederland is gekleurd en de mensen die anders zijn dan jij gaan heus niet weg. Dat hoeven ze ook niet. Wat mij betreft blijven ze.

10 jaar geleden

L.

L.

Mooi gesproken!

10 jaar geleden

T.

T.

MEER!

hij moet dit slimmer aanpakken. Degene die uitkeringen trekken (zichzelf dus niet kunnen redden in nederland), mogen er sowieso uit. ik ga toch ook niet naar Duitsland omdaar vervolgens mn volgende generatie de Duitse economie kapot te laten maken?!
de Marokkanen die zich wel netjes aan de regels houden, en zichzelf kunnen redden, dus een goede baan hebben, en net als elke nederlander belasting betalen, die mogen inderdaad blijven!
en jullie zijn het wel eens met mij waarschijnlijk over de overbevolkte gevangenissen van nederland, met heel veel allochtonen erin. zij moeten al helemaal weg, hier komen om vervolgens ons mooi opgebouwde landje kapot temaken?!

10 jaar geleden

#.

#.

Wilders gaat zelf maar lekker naar Duitsland. weddden dat hij daar Nederlanders gaat discrimineren gwn voor de publiciteit!!!

die gast SPOORT niet

10 jaar geleden

B.

B.

eej maar serieus, iedereen die vervelend doet het land uit? en wat als die familie hebben hier? en trouwens als nederlanders vervelend doen worden ze toch ook niet het land uitgestuurd?

10 jaar geleden

M.

M.

@lansi dankjewel!

10 jaar geleden

A.

A.

"Marokkanen worden wel oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers". wrm moet je er dan gelijk de stempel 'marokkanen' op drukken. het zijn gewoon mensen in nederland hoor. criminaliteit heeft niets te maken met ras. wèl met sociale problematiek. leer het verschil.

10 jaar geleden

L.

L.

Meer Wilders natuurlijk. Laten we eens kijken naar wat de Linkse Fatsoensrakkers allemaal hebben gezegd. Om te beginnen met de PvdA, de partij voor de allochtonen, je weet wel de meest democratische partij in heel Nederland die begrip heeft voor Hitler vergelijkingen en deze goed praat, die fraudeplannetjes smeedt in een moskee, de partij waarvan een raadslid zonder zich ook maar een picoseconde te schamen met een haatimam op de foto gaat, die partij die zowat alle beloftes heeft gebroken en die partij die geregeld in het nieuws is geweest omdat eigen leden de partijkassen aan het plunderen waren. Ja, laten we met z'n allen eens kijken naar die geweldige partij.

Spekbek 2008: Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen volk.
Samsung 2011: Marokkanen hebben een monopolie op criminaliteit in Nederland.

Waar waren de aangiftes toen?

Arie Slob na PVV speech Wilders over "minder Marokkanen": dit gaat alle fatsoen grenzen voorbij.

In het partijprogramma van de ChristenUnie staat het volgende: het homohuwelijk zou verboden moeten worden.

Hiermee geef je hetero's meer rechten dan homo's, je behandelt homo's dus anders dan hetero's, hiermee discrimineer je homo's op grond van seksuele geaardheid.

En dát meneer Slob, gaat alle fatsoen grenzen voorbij.

Na de "minder" speech van Wilders heeft Wilders zelf nog in dat café, voordat alle commotie begon, nuanceringen aangebracht. Maar die laten, ra ra ra, de Linkse Media niet zien. Toevallig hè?

Het "minder Marokkanen" is een gevolg van de spreekwoordelijke drietrapsraket van de PVV:
1. Beperking immigratie uit moslimlanden, waaronder dus ook Marokko.
2. Vrijwillige remigratie waarvoor al wetten zijn.
3. Criminele Marokkanen met een dubbel paspoort het land uit knikkeren, door het Nederlands paspoort af te pakken.

En dit staat al jaren in het partijprogramma van de PVV, waarom hebben mensen dan al die jaren terug al geen aangiftes gedaan en nu opeens wel?

En een kleine groep die het verkeerd doet onder de Marokkanen. Als je met "een kleine groep," 60% van de Marokkanen bedoelt (CBS) dan wel ja...

In Mein Kampf zegt Hitler te vechten voor het grote werk van Allah, Wilders is tegen de Islam en dus tegen Allah en dus tegen het gedachtegoed van de schrijver van Mein Kampf, en die schrijver is Adolf Hitler. Maar Wilders is volgens jullie een jonge Hitler?

Alle anti-PVV'ers, probeer anders eerst dat onuitstaanbare selectieve shopgedrag van jullie te veranderen en misschien kom je er dan achter dat er andere, Rechtse mensen zijn waarvan de mening misschien nog wel iets dichter bij de werkelijkheid staat dan die van jullie...

10 jaar geleden

P.

P.

hawel

10 jaar geleden

B.

B.

[quote=Lucas Jacobs;50489]
Meer Wilders natuurlijk. Laten we eens kijken naar wat de Linkse Fatsoensrakkers allemaal hebben gezegd. Om te beginnen met de PvdA, de partij voor de allochtonen, je weet wel de meest democratische partij in heel Nederland die begrip heeft voor Hitler vergelijkingen en deze goed praat, die fraudeplannetjes smeedt in een moskee, de partij waarvan een raadslid zonder zich ook maar een picoseconde te schamen met een haatimam op de foto gaat, die partij die zowat alle beloftes heeft gebroken en die partij die geregeld in het nieuws is geweest omdat eigen leden de partijkassen aan het plunderen waren. Ja, laten we met z'n allen eens kijken naar die geweldige partij.

Spekbek 2008: Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen volk.
Samsung 2011: Marokkanen hebben een monopolie op criminaliteit in Nederland.

Waar waren de aangiftes toen?

Arie Slob na PVV speech Wilders over @Lucas Jacobs: "PVV: 1. Beperking immigratie uit moslimlanden, waaronder dus ook Marokko. 2. Vrijwillige remigratie waarvoor al wetten zijn. 3. Criminele Marokkanen met een dubbel paspoort het land uit knikkeren, door het Nederlands paspoort af te pakken." En dan wat Wilders vroeg: "Minder of meer Marokkanen?" niet zo subtiel, eh? En ook zeker niet hetzelfde als die drie punten van jou.

10 jaar geleden

A.

A.

Het waren geen slimme uitspraken, nee. Maar dit eigenlijk alleen omdat dhr. Wilders zich hiermee te kijk zet. Criminele Marokkanen zijn een probleem, of je het nu toe wilt geven of niet. En helaas zijn het niet alleen de Marokkanen die crimineel zijn. Maar als jullie de reacties van Wilders achteraf op tv gezien hebben, weten jullie ook dat hij gezegd heeft dat hardwerkende mensen, Marokkaan of niet, welkom zijn. Maar ik sluit me bij zijn mening aan. Ben je buitenlander en je komt hier crimineel doen, graag een enkeltje terug naar land van herkomst.

10 jaar geleden

M.

M.

Nederland moet gewoon toegankelijk zijn voor iedereen. Natuurlijk is er een grens aan de hoeveelheid gasten die we kunnen verdragen, maar die is niet in zicht.

Natuurlijk zijn er criminele buitenlanders, maar er zijn ook genoeg eerlijke en hardwerkende allochtonen. En om nou meteen een hele bevolkingsgroep het land uit te wensen omdat een paar procent van die mensen zich niet aan de wetten houdt, dat is belachelijk. Oké, ik weet het, hogere criminaliteitscijfers, etc., maar we hebben de Marokkanen nota bene wél zelf uitgenodigd. En wij Nederlanders plegen zelf ook genoeg misdrijven, maar is dit dan minder erg omdat wij autochtoon zijn?!

De Marokkanen en andere bevolkingsgroepen moeten zich gewoon aan de Nederlandse cultuur aanpassen, maar dat gaat nu eenmaal niet zonder slag of stoot. En dat ziet Wilders niet onder ogen. Oók zíj mogen in Nederland wonen en zij zijn heus niet anders.

10 jaar geleden

P.

P.

Ik kan er met mn pet niet bij hoe mensen het in hun hoofd halen om op Wilders te stemmen. Walgend om naar zijn discriminerende uitspraken te kijken. Ik dacht dat Nederland en land was waarin elke religieuze achtergrond word gerespecteerd. Het zou niet uit moeten maken; dik, dun, knap, lelijk, Marokkaans/Turks of Nederlands.
1 ding klopt: Marokkanen zijn vaak betrokken in criminele activiteiten, maar NEDERLANDERS minstens zo vaak! Op deze manier gooit Wilders alleen maar olie op het vuur.
Ik zit ook niet echt te wachten op een derde Wereld Oorlog of iets wat daarop lijkt. Dus wil je leven in een vredig land zonder discriminatie en racism. STEM GEEN WILDERS!

10 jaar geleden

#.

#.

helemaal mee eens !!!!

10 jaar geleden

H.

H.

ik wil hier toch ook even iets kwijt, slechts 2 feitjes

(over de bijstand in nederland)
Allochtonen zijn oververtegenwoordigd. Van de bijstandsontvangers is 46 procent van niet-westerse afkomst, terwijl deze groep percentueel een kleiner deel van de bevolking uitmaakt (er zijn ruim 1 miljoen Nederlanders van niet-westerse afkomst, op een totale bevolking van 16,5 miljoen). 11 procent is een westerse immigrant, 43 procent is autochtoon.
bron: http://www.elsevier.nl/Algemeen/nieuws/2012/9/Wie-zitten-er-in-de-bijstand-ELSEVIER349027W/

en, in de gevangenis
http://www.republiekallochtonie.nl/dossier-allochtonen-criminaliteit-en-cultuur
kijk in de tabel.(sorry, ik kon dit niet kopieren hierheen.

Wilders heeft dus in mijn ogen een heel goed punt over minder Marokkanen, natuurlijk zijn er ook andere bevolkingsgroepen die in de bijstand zitten en in de gevangenis maar omdat Marokkanen dit oververtegenwoordigen heeft Geert dit als voorbeeld genomen. Als het Finnen waren, had hij Finnen gezegd. Hetzelfde voor Amerikanen, Duitsers enzovoort. En hij zegt wel een hele bevolkingsgroep maar hij gaf een toespraak in een kroeg en dit moet kort en krachtig zijn, dan kun je moeilijk zeggen: Willen wij, in deze mooie stad Den Haag, en in de rest van Nederland, meer of minder allochtonen die in de bijstand en de gevangenis zitten, en in dit geval zijn Marokkanen daar voervertegenwoordigers in? hij had het gewoon wat simpeler gepakt voor die toespraak

10 jaar geleden

P.

P.

elsevier <3

10 jaar geleden

D.

D.

Feit is dat er erg veel problemen zijn in Nederland. Feit is ook dat erg veel van deze problemen worden veroorzaakt door allochtonen, voornamelijk Marokkanen. Op Fortuyn na waren er weinigen die openlijk kritiek uitten op de allochtonen, zeker met de linksen toen die de allochtonen vooral zagen als een slachtoffer. Ik vind het zonde dat Wilders zo tactloos is en vooral lijkt te schreeuwen. Hij is een van de weinigen die uit dat er een Marokkanenprobleem is in Nederland. Het is ook een feit dat erg veel Marokkanen, allochtonen in het algemeen, alleen maar goede dingen bijdragen aan de Nederlandse samenleving, maar er zijn velen die niet verder kijken dan hun eigen groep en een neergeschoten Marokkaanse dief zullen zien als een slachtoffer, in plaats van een crimineel. Ook vind ik de Islam iets bedreigends, en ben ik voor WIlders. De enige reden waarom ik niet voor Wilders ben is omdat hij ook weinig lijkt toe te voegen. Hij schreeuwt vooral.

10 jaar geleden

F.

F.

Niet alle Marokkanen zijn crimineel. Je kan beter wat doen tegen de criminaliteit, i.p.v. alle Marokkanen het land uit te zetten.

10 jaar geleden

#.

#.

helemaal mee eens meneer Wilders moet zijn bek maar eens houden. hij is zo onbeschoft niet alleen tegen allochtonen maar ook tegen verschilende geloven. en dan wordt hij ook nog eens boos als iemand hem met Hitler vergelijkt. ik vind dat hij zelf het land eens uit moet, om te kunnen zien hoe mensen bv. in Afganistan geen kans op een goed leven hebben, net zoals wij hier. die mensen werken veel harder dan Wilders die heel de dag op zijn luie kont zit en mensen uitscheld.die gast spoort echt niet.....!!!!!

10 jaar geleden

#.

#.

Wilders moet opzouten!!!!

10 jaar geleden

S.

S.

wat je schrijft klopt niet helemaal, geert wilders doelt alleen op de negatieve kanten die Marokkanen veroorzaken, dus het is niet zo dat geert wilders over het algemeen minder mensen van andere culturen in het land wil.

10 jaar geleden

H.

H.

Ik wil even wat zeggen. Ik ben in Nederland geboren en heb Surinaamse ouders. De opmerking die ik hieronder zag dat je meer allochtonen ziet in het programma Opsporing Verzocht klopt helemaal. Waarom? Omdat alleen de overvallen, incidenten en conflichten van de allochtonen worden laten zien. De Nederlandse media is nou eenmaal zo. Als we in het archief gaan kijken van de politie dan zou het percentage van misdrijven tussen "allochtonen en autochtonen" dicht bij elkaar liggen. Als er een overval is gepleegd door een getinte man en een blanke man krijgen ze allebei totaal verschillende beschrijvingen. En nee, dan bedoel ik niet dat de ene een zwarte jas had en de ander een donkerblauwe. Dan heb ik het hierover: Jan: lichtblond haar, blauwe jas, ong. 1 meter 80. Mo: Negeroïde, enge blik. En ja dit was er echt in een aflevering. Heeft een blanke man een meisje verkracht van 10 jaar? Dan komt dit in het nieuws ja, maar hoe? Jan had een psygische stoornis, hij zat diep in de put, pas gescheiden. Sorry maar van zo'n vreselijke man hoef ik geen sociale problemen te horen. Meestal zijn deze niet eens waar. Als er een incident is met een vuurwapen waar een arabier bij betrokken is, wordt dit gelijk als een terroristische aanval gezien. Nee we zijn nog niet gelijk aan elkaar. En de Nederlandse media helpt ons daar erg goed bij!

10 jaar geleden

F.

F.

Ik ben het er niet helemaal mee eens. Ik vind zeker dat Wilders te ver is gegaan, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat ik in een land leef waar dit gezegd kan worden door de vrijheid van meningsuiting. Hij moet zijn woorden niet omzetten in daden. Ik vind het heel erg dat er mensen zijn die op dezelfde manier als Wilders denken, maar wie zijn wij om die mensen te stoppen met denken?! Dit is de vrijheid waar de mensen heel lang voor gevochten hebben, en dat houd in dat dit soort mensen ook hun mening gaan geven.

10 jaar geleden

S.

S.

maar geeft toe Nederlanders. ook de mensen die Geert Wilders niet willen hebben. Zouden jullie dan MEER Marokkanen willen?

8 jaar geleden

G.

G.

GEERT WILDERS IS EEN HONDRIAAN

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.