Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Onze goede voornemens

Onze goede voornemens

Minder roken, minder drinken en serieuzer aan je huiswerk; herken je deze goede voornemens? En mislukken ze bij jou ook elk jaar? Onze redactie kan erover meepraten. Daarom hieronder onze goede voornemens die we écht gaan waarmaken. 

[poll:567]

Chris - hoofdredacteur
"Plannen genoeg! Veel lachen, veel liefde, hardlopen, nieuwe vogelsoorten spotten, boeken lezen, etentjes organiseren, mensen verrassen, nieuwe plekken in Utrecht ontdekken, nieuwe hobby's creëren, op de racefiets Nederland doorkruisen, kamperen in Friesland en nog 1000 dingen!"

Renske - eindredacteur
"Omdat er van mijn goede voornemens meestal helemaal niets terechtkomt, heb ik besloten het dit jaar anders aan te pakken. Elk jaar bedenk ik dingen waar ik mee moet gaan stoppen of minderen (zoals wijn drinken, teveel tijd besteden aan Facebooken, Instagrammen en berichtjes over Kim Kardashian lezen, ahum), maar uiteindelijk geef ik toch weer aan m'n slechte gewoontes toe. (Ik ben helaas tot in de details toe op de hoogte van de Onno Hoes-gate) Daarom een nieuw voornemen: een lijstje maken van drie dingen die ik al heel lang wil, maar dit jaar écht ga doen."

Anne - kernblogger
"Ten eerste: minder drop eten. Ik raak inmiddels erg verslaafd aan deze diepzwarte goddelijkheid, maar het schijnt niet zo gezond te zijn. Dus het lijkt me verstandig te minderen: niet meer dan één keer per week.
Ten tweede: Een goede balans vinden tussen feestjes en studie.  Nu ik studeer, zijn alles feestjes doordeweeks, en dat brengt dilemma's met zich mee. Nog even blijven? Maar dan wordt opletten wel moeilijker... Het punt van best of both worlds moet ik nog vinden: dat hoop ik in 2015 te doen."

Lotte - blogger
"In 2015 wil ik extréém graag een eigen moestuintje. Ja, ik ben 18 en niet 81, maar ik vind tuinieren gewoon heel erg leuk en groente heel erg lekker. De moestuin is alleen wel in strijd met mijn andere plan: voorgoed vertrekken uit mijn geboortedorpje Ermelo. Studentenkamers staan niet bekend om hun grote tuinen, dus dat wordt een vensterbank-moestuintje!"

Ivo - blogger
"Me nog meer inzetten voor alles wat ik doe, en ja, school dus ook. Soms ben ik namelijk meester in het uitstellen van schoolwerk, en daar zijn docenten niet blij mee. Of het me gaat lukken om dit voornemen waar te maken is een andere vraag."

Ivana - blogger
"Mijn goede voornemen voor 2015 is dat ik ga stoppen met praten tegen knaagdieren alsof het baby's zijn (ah goetsie, wat een lief konijntje ben je toch, jaaa). Dit omdat het nogal schaamtevol is als ik bij iemand komt die een hamster/konijn/muis heeft en omdat het echt nergens op slaat."

Oscar - blogger
"Het komende jaar ga ik m'n best doen om niet zoveel anders te doen dan in 2014. Dit jaar was een vrij positief jaar voor mij, ik hoop op dezelfde voet verder te kunnen."
 

Daniëlle - blogger
"Ik las altijd heel veel (met gemak meer dan honderd boeken per jaar), maar de laatste twee jaar is dat eigenlijk steeds minder geworden. Daarom wil ik in 2015 weer eens proberen die honderd wel te halen. Na de eindexamens in mei heb ik een paar maanden vakantie, dus dat zou toch te doen moeten zijn."

Vanessa - blogger
"In 2015 zeg ik mijn sociale leven vaarwel. Ik ga namelijk kneiter, maar dan ook kneiterhard werken aan mijn wiskunde. Aan het eind van het schooljaar hoop ik eindelijk leermeester te worden in die schijnbaar onlogische logaritmes en huppel langs de branding met mijn sinus om golven te bestuderen (superleuk!). *Bladert door naar het laatste hoofdstuk in het wiskundeboek* Nou, zo te zien gaat dat me vast wel luk...Poep. Dit ziet er wel moeilijk uit."

Nienke - blogger
"Mijn goede voornemen van 2015 is om een superfitte bodybuilder te worden. Prinses proteïne met grote spierballen en een keiharde 8-pack. Hoe ik dit wil bereiken? Waarschijnlijk door huilend work-out filmpjes te bekijken en mijn trainingsprogramma af te zeggen voor ik ben begonnen. Maar het voornemen is er!"

Mette - boekenblogger
"Ik wil proberen ieder vreemd plannetje dat zachtjes tegen het randje van mijn bewustzijn klopt uit te voeren. Zo had ik bijvoorbeeld het idee gekregen om aan random adressen kerstkaarten te sturen, zodat vreemde mensen ook eens een kerstkaartje van mij krijgen. Of om allemaal stickers uit te printen met rare uitspraken erop, en die door de stad heen overal op te plakken. Dit soort dingen voer ik alleen nooit uit, maar het lijkt me dus cool om dat wel eens te doen."

Lisette - blogger
"Mijn voornemen?... Working my ass off. Ik wil heel veel dingen doen, die ik alleen maar kan blijven doen als ik er keihard voor werk, dus dat is mijn voornemen. Zodat ik in 2016 gezellig met een bakje popcorn op de bank kan zitten en voldaan terug kijken zal naar 2015, het jaar waarin ik drie boeken schreef, drie albums uitbracht, The Voice of Holland presenteerde, So You Think You Can Dance won etc. etc."

Sophie - huisfotograaf en blogger
"Tony's Chocolonely eten! Ik geef ze altijd cadeau (met douchegel), maar ik heb ze zelf nog nooit gegeten! Verder: lenzen in kunnen doen, slagen voor mijn eindexamen en backpacken met mijn bestie for life."
 

Wayne - blogger
"Ik zeg wel eens dat ik mijn salaris opeet. Dat is ook zo als ik kijk naar hoeveel ik per maand wel niet aan voedsel uit geef. Hoewel ik graag de Jumbo plunder, denk ik dat mijn goede voornemen voor volgend jaar is om veel minder uit te gaan geven aan voedsel. Een vakantietje is namelijk veel leuker."

Roos Smetsers - projectredacteur
"Een lijstje maken met drie doelen voor 2015. Van die dingen waarvan je altijd zegt dat je ze gaat doen, maar waar het steeds maar niet van komt omdat je moet werken, leren, sociale contacten onderhouden etc.
Eén doel heb ik al: een roadtrip maken door de USA."

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2014? Wat zijn de vijf beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Jaaroverzicht.
- Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht
- Een kijkje in onze lezerspost
- Doe de Eindejaarsquiz
- De tofste films van 2014
- De all-time favorite songs van de redactie
- Werkt de alcoholwet averechts?
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Het jaar van Hardwell en Jett Rebel

Gepubliceerd op 15 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.