Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De tofste films van 2014

De tofste films van 2014

Door Lotte

Laat je niet misleiden door onnozele pruts-films als Pak van m'n Hart en Into the Storm: 2014 was een hartstikke mooi filmjaar. Wat waren de allertofste, bijzonderste, ontroerendste mustsees? Ik heb er drie voor jullie uitgekozen. En mooier december-cadeau bestaat niet!

#1 Boyhood

Nog nooit eerder is er een film zoals Boyhood gemaakt. De regisseur heeft dertien jaar aan deze film gewerkt, met als resultaat dat het kleine jongetje Mason in het begin nog vijf is en aan het einde achttien. In mijn ogen moet een goede film aan twee criteria voldoen: 1. het is prettig om naar te kijken, en 2. de film zet je aan het denken. Deze film voldoet aan alles. De acteurs zijn goed, de muziek is tof, en je kan niet níet-peinzend de zaal uit lopen. De film is een onwijs goede weergave van, nou ja, het leven. Je filosofie-radartjes worden flink geprikkeld. Filmgeschiedenis dit. Zeker kijken! 

#2 The Grand Budapest Hotel

Als je regisseur Wes Anderson nog niet kent, raad ik je aan je morgen ziek te melden en aan één stuk door zijn meesterlijke films te kijken. En als je Wes Anderson wel kent, ben je vast met mij van mening dat dit z'n allertofste film so far is. De film gaat over de legendarische hotel-gastheer Gustave die samen met zijn jonge piccolo Zero een beetje in de problemen raakt. Een avonturenfilm ten top, supermooi in beeld gebracht, tsjokkievol details en héél grappig. Het script is daarbij ook fantastisch; alles wat Gustave zegt is briljant. Als alles in puin loopt, zegt hij bijvoorbeeld: 'The beginning of the end of the end of the beginning has begun. A sad finale, played off-key on a broken-down saloon piano in the outskirts of a forgotten ghost town.' Bijna poëzie man.  Ik wil trouwen met Wes Anderson. 

#3 Her 


Deze. Film. Is. Geniaal. Inmiddels heb ik 'm op dvd en al vier keer gekeken. Her speelt zich af in de nabije toekomst, en het verhaal gaat over Theodore die verliefd wordt op z'n computerstem Samantha (een soort Siri). De film is schitterend vormgegeven, de acteurs zijn perfect en de geweldige muziek staat bij mij al maanden on repeat. Daarnaast zijn er af en toe scènes waar ik echt nog steeds kippenvel van krijg. Deze, bijvoorbeeld. Ik zocht 'm net voor jullie op en moest weer bijna janken. Ik vind dit dé film over de liefde, maar een kleffe zoetsappige romcom is dit ab-so-lúút niet. Gewoon kijken. Echt. 

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2014? Wat zijn de vijf beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Jaaroverzicht.
- Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht
- Een kijkje in onze lezerspost
- Doe de Eindejaarsquiz
- De all-time favorite songs van de redactie
- Onze goede voornemens
- Werkt de alcoholwet averechts?
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Het jaar van Hardwell en Jett Rebel

Gepubliceerd op 13 december 2014

REACTIES

V.

V.

The grand budapest hotel <3

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.