De all-time favorite songs van de redactie

De all-time favorite songs van de redactie

Door Chris

Een lijstje met de beste albums van 2014. Dat vonden wij een beetje afgezaagd, want dat heeft iedereen al. En dus presenteren wij hier de all-time-favorite-songs van de Scholieren.com-redactie.

Ivo - blogger (& bekend van onze muziekrubriek)
Harry Chapin - W.O.L.D. (Youtube)
"Een hit uit 1974 over een man die ochtend-DJ is (net als ik was) bij een lokale zender in Amerika. Het gaat over dat hij vindt dat hij te oud wordt voor zijn werk. Dat uit hij in een klagend telefoongesprek waarbij enkel hij te horen is. Extra leuk: Het is gebaseerd op een echt persoon, waar Harry eens te gast was."

Ivana - blogger (& bekend van onze muziekrubriek)
Stuck On The Puzzle - Alex Turner (Youtube)
"Dit is een van de mooiste liefdesliedjes die ik ken. Het gaat over een jongen die verliefd is op een meisje, maar zij gaat elke keer met de grootste douchebags naar bed. Hij zegt in het liedje 'dat hij niet zulke shitty liefdesliedjes voor haar gaat zingen zoals die andere jongens' en dat hij 'stuck on the puzzle' is, omdat hij gewoon niet snapt waarom ze dat doet. Het is zo'n lieve boodschap en Alex Turner is gewoon ontzettend knap en een goede zanger, dus dat maakt het voor mij af."

Chris - hoofdredacteur
Comfortably Numb - Pink Floyd (Youtube)
"Dit is niet alleen mijn favoriete Pink Floyd-nummer, maar het allerallerbeste nummer ooit gemaakt. Zodra Comfortably Numb door mijn boxen schalt, kun je me opvegen. De dromerige sfeer, briljante gitaarsolo's en meeslepende zang zorgen ervoor dat ik al menig traantje heb weggepinkt bij dit nummer. Mijn vriend en ik draaien dit ook regelmatig in de auto. Dan zingen we heel hard mee en voel ik me altijd supergelukkig (dit klinkt erg zoet, ik weet het, maar dat is kennelijk ook wat dit nummer met mij doet haha.)"

Renske - eindredacteur
We Run Things - Jamie Cullum (Youtube)
"Ik ben al jarenlang groot fan van de jazzy artiest Jamie Cullum. De meeste mensen zullen 'm wel kennen van het zwijmelliedje Everlasting Love uit het programma Love Letters van Linda de Mol, of z'n epische (en volgens veel mensen ook niet zo epische) cover van Rihanna's Don't Stop The Music. Van al zijn liedjes is er eentje die ik echt altijd blijf draaien: We Run Things, van het album The Pursuit. Ik was als een kind zo blij toen ik de Limited Edition met de post binnenkreeg en heb 'm de hele dag geluisterd. M'n ouders kunnen het liedje nog steeds meezingen."

Anne - kernblogger
Avond - Boudewijn de Groot (Youtube)
"In dit nummer bezingt De Groot een ijzersterke band tussen twee mensen - je zou kunnen zeggen geliefden, maar in mijn ogen kunnen het ook familie of vrienden zijn. In ietwat cryptische bewoordingen creëert hij een contrast tussen het ruwe buiten waar de wind waait, en het binnen (.. is het warm en licht en goed). Binnen zijn de mensen samen. De Groot begint klein en trekt ons zo mee in de liefde tussen de mensen - uiteindelijk barst hij los in een groots 'Ik geloof in jou en mij'. Al met al mijn lievelingsnummer."

Lotte - blogger
Mr Blue Sky - Electric Light Orchestra (Youtube)
"Een paar jaar terug had ik dit nummer loeihard in m'n kamer opstaan, toen mijn moeder plots extatisch binnenkwam. 'Lot!' schreeuwde ze, 'Dit nummer had ik vroeger op LP! Mijn lievelingsnummer!' De liefde voor dit nummer heeft ze dus misschien wel in de baarmoeder doorgegeven, want wát een tof liedje. Je kan gewoon onmogelijk niet dansen als je dit hoort."

Oscar - blogger
Ze Is Er Niet - Bløf (Youtube)
"Dit nummer gaat over een man die in een restaurant wacht op een meisje. Het meisje komt echter niet opdagen. Met gebogen hoofd zingt de alsmaar wanhopiger wordende man over hoe hij gek wordt van het tegen beter weten in wachten. Het nummer gaat over hoe we vaak houden of verlangen naar verkeerde personen. Ik vind dat wel een mooie boodschap, maar niet omdat ik zo'n ellendig liefdesleven heb hoor."

Daniëlle - blogger
An Deiner Seite (Ich Bin Da) - Tokio Hotel (Youtube)
"Niet alleen omdat het nummer echt wonderschoon is (vooral live, als de fans meezingen - kippenvel), maar ook om wat de band voor mij betekend heeft. Al met al ben ik toch al zes jaar fan van deze Duitse gasten en het ik het merendeel van mijn vrienden direct of indirect aan ze te danken."

Vanessa - blogger
Mambo No.5 - Lou Bega (Youtube)
"Waar ik elke ochtend op swing in m'n pyjama: Mambo No.5 ( a little bit of...) van Lou Bega. Elke slome ochtend voor school doe ik alles heel moeizaam en traag, waardoor ik eerst weleens te laat kwam. Maar door Mambo No.5 word ik vrolijk wakker en begint de dag direct goed."

Nienke - blogger
Tiny Glowing Screens Part 2 - Watsky (Youtube)
"Dit is een gedicht op muziek over alle dingen waar ik 's nachts van wakker lig. Toen ik snikkend mee stond te praten toen hij het live deed, wist ik dat de liefde van mijn leven voor me stond en dat hij dezelfde avond zou vertrekken naar de andere kant van Europa. Hopelijk kan hij de tekst nog eens op mijn lichaam tatoeëren. Tot die tijd zullen flarden van zijn tekst in al mijn schriften blijven verschijnen."

Mette - boekenblogger
Just To Be Close To You - Lionel Richie (Youtube)
"Slecht nummer natuurlijk, maar laat mij het uitleggen. Lang geleden waren we op vakantie in Kameroen, waar mijn ouders een huis hebben. We gingen vaak op stap met een man, een student van mijn moeder. Hij vond Just To Be Close To You het mooiste nummer allertijden. Dus had hij een cd waar dit liedje drie keer achter elkaar op stond, zodat hij het niet de hele tijd opnieuw hoefde af te spelen. De hele tijd zong hij mee, en dus werd dit lied ons lijf-vakantielied. Ik word er nog steeds superblij van als ik het nu hoor, omdat het me terug doet denken aan de dagen in de auto over wegen van rode modder langs eindeloze groene oerwouden."

Lisette - blogger
Grew Up, Grew Out - Naaz (Youtube)
"Ik heb dus maar gekozen voor een liedje dat ik momenteel heel erg bewonder en vaak afspeel. Grew up, grew out van Naaz. Een jongedame (16!!) die dit jaar met een prachtige stem in de finale van Holland's Got Talent terecht kwam.  Ik houuuu van dit liedje, omdat het gaat over jong zijn en toch al je dromen volgen. Ik luister altijd naar dit liedje als ik eventjes een gebrek-aan-motivatie momentje heb. Op die momenten is dit liedje als magie."

Sophie - huisfotograaf en blogger
Are You Gonna Be My Girl - Jet (Youtube)
"Ik hoorde dit nummer voor het eerst bij het jaarlijkse feestje van de universiteit, waar ik mijn moeder vergezelde als scharrel. Toen het liedje door de speakers knalde, begon iedereen voorzichtig van het ene op het andere been te huppen, maar later gingen de haren los en speelden we luchtgitaar. Geweldig. En nu draai ik het overal."

Wayne - blogger
Comfortably Numb - Pink Floyd (Youtube)
"Hoewel de betekenis van dit liedje heel diepgaand is, is mijn reden een stuk oppervlakkiger. Ooit zat ik na een warme zomerdag op een bankje in de Oostvaardersplassen, alleen en afgelegen van de bewoonde wereld, te luisteren naar dit liedje. De spectaculair gekleurde zonsondergang, de fikse onweersflitsen in de verte en de kuddes dieren - die het stof van de grond doen opwaaien omdat ze gingen rennen - zorgde voor een moment waar ik mij comfortabel verdoofd voelde, puur en alleen door zintuigen die niet aangetast waren door verdovende middelen."

Roos - projectredacteur
Under The Pressure - The War On Drugs (Youtube)
"Allertijden is zo lang en definitief, dus ik heb mijn song voor dit jaar gekozen. The War On Drugs zag ik live op Best Kept Secret, bij ondergaande zon aan het water. Het is zo'n tijdloos goed nummer vind ik, dat ie misschien wel kans maakt om door te groeien naar mijn beste song allertijden."

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2014? Wat zijn de vijf beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Jaaroverzicht.
- Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht
- Een kijkje in onze lezerspost
- Doe de Eindejaarsquiz
- De tofste films van 2014
- Onze goede voornemens
- Werkt de alcoholwet averechts?
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Het jaar van Hardwell en Jett Rebel

Gepubliceerd op 14 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.