Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

The best of de redactie

Merel

Hoera! Het is weer 31 december: tijd voor lijstjes, compilaties en terugblikken. Ook Scholieren.com doet mee aan deze traditie. Graag schotelen we je een lijst voor van The Best Of van onze redactie in 2012. Vijftien spraakmakende blogs.

Lotte

Blogger Lotte verdient sowieso een prijs voor haar prachtige foto's (zie boven), maar ze heeft ook talent voor het verzinnen van nieuwe verschijnselen en het spotten van trends. Uit haar blog Ik heb een verratie: "Eh, Nienke, ik heb, eh, een... relatie." BEM. Relatie.Ik voelde me gelijk tien jaar ouder, compleet volwassen. Relatie klinkt als gezamenlijke bankrekeningen, kleurenstaaltjes vergelijken in de Gamma en elke zondagavond samen op de bank naar de Tros TV show Op Reis kijken.

Anne
Anne heeft ze allang door, die eerstejaars studenten op de open dag van een universiteit. Dikbetaald en met een plastische grijs van oor tot oor doen ze er alles aan om jou hun studie in te lokken. Onlangs kroop ze in de huid van zo'n 'studentvoorlichter' en blogde zeOok al is er geen enkele kans dat ze ooit een baan zullen krijgen met deze studie, dat hoeven die scholieren niet te weten. Dat er in onze lokalen donkerblauwe schimmel op de groene variant groeit en dat zelfs je hond het aan de kleine kant zou vinden, hou je lekker voor je.

Grieke

Grieke beschreef hoe haar leven net een werkstuk is, en hoe ze strugglede om het allemaal in goede banen te leiden: Zo zijn er veel manieren om je werkstuk te schrijven en je leven te leiden. Vrolijk het maximale eruit willen halen of het juist afraffelen. Ik hoop dat ik uiteindelijk een voldoende krijg. Ook al is het maar een vijfeneenhalf. Dan ben ik gelukkig.

 

Nicolette

Nicolette heeft een wel heel bijzonder vriendje: hij is leraar! En dat kan best lastig zijn...  "Ik zie dat je veel online bent, terwijl je dit uur aardrijkskunde hebt. Je laatste cijfer was een onvoldoende: doe die telefoon in je zak en ga opletten!"

Bram

Blogger Bram nam een kijkje in de toekomst, waarin hij als oude opa een brief schrijft aan zijn kleinkinderen: Wij hadden vroeger nog Nederlandse namen voor onze scholen, maar met de nieuwe Modern English-wet van de Partij voor de Toekomst is dat in 2042 veranderd. Vroeger regende het overigens opvallend vaak nét als wij onderweg naar school waren, al waren die hoosbuien toen nog niet computergestuurd. 

Lisa

Lisa werd op haar eerste dag in vwo-6 al met de neus op de feiten gedrukt: examens. Aah, stress!  Maar is dat wel echt nodig? Ze vroeg het leerlingen en leraren: er zijn niet alleen nerveuze leerlingen die in mei trillend een meerkeuzevraag proberen te beantwoorden, maar ook docenten die nachtenlang ijsberen door de slaapkamer.

Casper

Hij ergert zich er dood aan: vage namen. Waarom zou je je kind in godsnaam Fopbertus noemen? Volgens Casper is het een virus.
Hoe háál je het in je hoofd je kind een naam te geven omdat iets op dat moment populair is? Je ziet je kind toch niet als modeartikel?

 

Justine

Betoog-koningin Justine bracht nogal wat teweeg toen ze haar naamgenoot Justine Pardoen tegensprak in haar blog Zittenblijven ligt niet aan Facebook. De mevrouw in kwestie reageerde zelfs op het blog. Maar Justines mening stond vast: Sociale media of niet, we zijn inderdaad nou eenmaal lui. Bovendien: vroeger hingen jongeren urenlang voor de tv, nu op sociale media. Da's geen reden om te blijven zitten.

Evalinde

We hadden ook een paar ontroerende korte verhalen op de site dit jaar. Zoals het kerstverhaal van Evalinde, over mensen in de metro.
Het allerbangst zijn wij voor el-fucking-káár. Wij schijten in onze broek als er iemand naast ons gaat zitten als er ook andere stoelen vrij zijn, of ons langer dan twee seconden aankijkt.

Hidde

Hidde ging los dit jaar. Toen hij na lang zeuren dan eindelijk over drugs mocht schrijven (herbal drugs, dat wel) ging hij naar een bruggerfeest om de beest uit te hangen. De foto's zijn sowieso het checken waard.
Ik zit op de wc. Stinkende groene pil in m'n hand. Even zie ik beelden voor me van dooie junks uit films. "He hasn't moved for a week. I think he OD'ed."

Tim

Tim weet het helemaal: hij gaat volgend jaar in Engeland studeren, laat hij zijn ouders per brief weten. Want dat kost geen bakken met geld, hoor pap. Of toch wel? Toen ik het Britse collegegeld googelde, kreeg ik prompt een hartaanval...

Joca

Kleurrijk beschreef Joca voor de serie 'Scholierentypes' een gesprek uit het leven van een roddeltante.
Roddelen vind ik zo'n groot woord. Ik bedoel, wat is er mis met over mensen praten? Kan ik er wat aan doen dat die jongen daar, hij heet Robert, zat te tongworstelen met Charida voor mijn kluisje. 

Pim

Hij schreef behalve over internet en gadgets ook veel over onderwijs. En zijn ongezouten mening mag gehoord worden. Uit Pims brief aan de minister van onderwijsNa zo'n 200 jaar leerplicht is die achterhaald. Leren moet, dus is het saai: het wekt aversie op. Iets wat moet is bijna nooit leuk.

Jorieke

Jorieke is havist in hart en nieren, en dat mag de wereld weten. Ze vindt dat de Havo als afvoerputje van de maatschappij wordt beschouwd, en daar is ze boos om. "Havo is voor wie weinig hersens én geen praktijkskills heeft," aldus een betweterige leeftijdsgenoot bijvoorbeeld. Op het gymnasium.

Tjeerd

En dan Tjeerd: onze blogger-met-vwo-diploma die op tussenjaar is. Officieel hebben we 'm allang de redactie uitgeschopt, maar hij blijft ons maar lastigvallen met verdomd goeie columns. Zoals deze, waarin-'ie even terug in Nederland is en zich God waant als medewerker op een huiswerkinstituut. Mijn bijbaantje is de hemel op aarde. De pennen zijn mijn engelen en het antwoordenboekje is de Bijbel. En ik ben God. Ik ben er oppermachtig.

Merel

Tot slot Merel: zij hing de beest uit in Lloret de Mar. Maar dat mocht haar moeder niet weten. Dus schreef ze haar een brief: Groeten uit Lloret.
Tegenover ons zit de Bumpers, de oudste discotheek van Lloret! Heel historisch en zo. Die moesten we natuurlijk wel even van binnen zien, maar na een colaatje of wat zijn we toch maar gaan slapen.

Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar! Wij hebben alvast één goed voornemen: jullie met nóg meer blogs als bovenstaand verblijden. Tot in 2013!

Gepubliceerd op 31 december 2012

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

De oeuvreprijs voor de beste fotograaf gaat sowieso naar Lotte. Complimenten, Lotte!

7 jaar geleden