Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Ik heb een verratie

Ik heb een verratie

Door Lotte

Sinds kort is mijn beste vriend méér dan een beste vriend. In de zin van, eh, liefde. Dat is natuurlijk heel erg leuk, superromantisch, we houden onmeunig veel van elkaar, bla-die-bla-die-bla. Ik zal jullie al het zwijmelige gezwets besparen.

Maar afgezien van alle regenbogen, rozenblaadjes en hysterische aanmaak van fenylethylamine, brengt liefde ook een dilemma met zich mee. Vlak nadat destijds-enkel-nog-Beste-Vriend en ik besloten dat we officieel in luv zijn, was het tijd om dat de wereld te vertellen. Maar dat was nog niet zo simpel als gedacht.

Relatie

Ik belde als eerste mijn onbiologische zusje op. Na achttien minuten van onsamenhangend gestamel kwam het er eindelijk een beetje uit. "Eh, Nienke, ik heb, eh, een... relatie." BEM. Relatie. Ik voelde me gelijk tien jaar ouder, compleet volwassen.

Relatie klinkt als gezamenlijke bankrekeningen, kleurenstaaltjes vergelijken in de Gamma en elke zondagavond samen op de bank naar de Tros TV show Op Reis kijken. En dat nog leuk vinden ook. Bovendien kan je aan een relatie 'werken'. Bestaat er zoiets als 'relatietherapie'. Whrààà! Ik ben zestien, goedemiddag! Nadat ik één keer 'relatie' had gezegd, besloot ik het nooit meer te doen.

Verkering

De volgende avond zaten mijn oom en tante wijn te drinken in onze woonkamer. "Weet je," zei mijn vader jolig, terwijl hij in het bakje borrelnootjes graaide. "Onze Lot heeft verkering!" BEM. Verkering. Ditmaal voelde ik me tien jaar jonger.

Ik zag mezelf weer na schooltijd in de lege fietsenstalling staan, een verfrommeld liefdesbriefje in de hand. Met daarop, netjes aan mekaar geschreven: 'Wil je met mij?' en misschien nog een paar asymmetrische hartjes. Bij verkering denk ik aan de tijd dat elke vorm van fysiek contact vies was en aan (k) en (l) en :hearteyes: op Hyves. Whrààà! Ik ben zestien, goedemiddag! Nein, nein, nein.

Al het overige

Wat dan wel? 'We zijn nu samen'? Blèh. Nog erger: "We zijn nu samen één." Klinkt alsof we allebei in lange gewaden rondlopen, John Lennon-brillen dragen en niets anders doen dan wiet roken. Niet heel gepast.

'We hebben een romance'? Juist. Hij is mijn twintig jaar oudere, sigaarrokende baas en ik zijn verleidelijke secretaresse. Stiekem zoenen achter het Cup-a-Soup-carrousel, terwijl thuis zijn gezinnetje op hem wacht. 'We zijn onafscheidelijke soulmates en hebben eindelijk toegegeven in onze vlammende, passionele liefde voor mekaar'? Beetje te Twilight.

'We zijn op liefdesavontuur.' Doet het vast goed als je 40+ bent en elkaar hebt ontmoet op Edarling.nl. Samen lekker impulsief met rugzakjes om naar verre oorden, zoals Brabant of Limburg.

 

Verratie

Dit is echt een typische tienerkwestie. We zijn weer net te jong voor een relatie, maar weer te oud voor verkering. We zitten er weer lekker tussenin.

Laten we gewoon een ander woord bedenken. Een woord dat zegt: 'We zijn nog niet volwassen, maar vinden elkaar oprecht leuk. We houden heel veel van mekaar, maar zullen hoogstwaarschijnlijk nooit trouwen.' Verratie of zo. Laten we allemaal massaal verratie gebruiken, zodat het snel de van Dale haalt! Scheelt weer een hoop gezeur.

Gepubliceerd op 27 oktober 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

Je schrijft echt super goed. Ik snap je probleem helemaal, haha de next time als ik een vriendje zou hebben gebruik ik verratie. (:

11 jaar geleden

K.

K.

Je schrijft echt geweldig! En deze blog klopt he-le-maal.

11 jaar geleden

S.

S.

Leuk geschreven.

11 jaar geleden

M.

M.

je schrijft echt leuk, succes met je verratie verder x

11 jaar geleden

K.

K.

Echt leuk geschreven en heel herkenbaar!

11 jaar geleden

R.

R.

Verratie!

11 jaar geleden

N.

N.

Mag ik U even attenderen op het feit dat mevrouw Kok niet degene was die mij de persoon in kwestie vertelde dat ze een relatie had, maar haar lieftallige vriendje dat moest doen. Aangezien mevrouw Kok het niet over haar lippen kreeg

11 jaar geleden

G.

G.

geniaal!

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

Ha Nienk, dat is niet helemaal waar :) Hij stond plots voor de deur dus kon hij mooi het woord doen. Anders had ik het gedaan, na nog eens achttien minuten. ;)

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

:( Blèh wat een :) lelijke ;) smileys :( :) ;) :( :) ;)

11 jaar geleden

A.

A.

Haha, ja, ik snap je. Relatie klinkt zo oud, verkering klinkt zo kleuterschool.

11 jaar geleden

A.

A.

Jeetje wat schrijf jij leuk en goed zeg! :)
Veel plezier met je verratie ;)

11 jaar geleden

N.

N.

Na nog eens 4 x 18^35 minuten ja mevrouw kok

11 jaar geleden

M.

M.

Je schrijft egt kei goed!!! En leuk!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.