Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Twilight
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 983 woorden
  • 1 juli 2011
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
9 keer beoordeeld

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A- Inleiding;
- Ik hou mijn boekverslag over het boek Twilight.
- Het boek is geschreven door Stephanie Meijer.
- De uitgeverij van het boek is Unieboek.
- Het boek heeft 375 bladzijden.
- De genre is een roman.
- De vertelwijze is een ik-vorm.

B: Samenvatting
De 17-jarige Bella is verhuist van het zonnige Phoenix naar het regenachtige Forks, bij haar vader Charlie. Haar vader heeft een pick-up voor haar gekocht en ze is er superblij mee, ook al komt hij uit de jaren vijftig. Als ze voor de eerste dag naar school gaat, ontmoet ze Edward Cullen, die naast haar zit bij biologie. Zijn huid is spierwit en zijn ogen donkerzwart. Ze vindt dat hij raar doet, want hij verstijft als ze langsloopt en hij zegt geen woord.

De rest van de week is Edward niet op school. Als ze ‘s avonds met haar vader zit te eten vraagt ze hem naar de familie Cullen. Haar vader verteld dat ze om het weekend gaan kamperen en dat ze heel hecht zijn. En dat hun vader, dokter Cullen, arts is in het ziekenhuis in Forks.


De volgende week is Edward weer op school, ook met biologie. En hij praat tegen haar; hele gesprekken zelfs. Dan gaat de bel en is de les weer afgelopen.
De volgende dag moeten ze bloed prikken bij biologie omdat hun leraar wil dat ze hun bloedgroep weten. Edward spijbelt dat uur.

Een paar dagen later is Mike zijn feest, een jongen uit haar klas. Ze komt veel te weten over de familie Cullen. Jacob, een jongen die ze al heel lang kent, zegt dat het vampiers zijn. De volgende dag kijkt ze op internet en bijna alles wat Jacob zei staat ook op internet.

Een paar dagen later gaat ze met Angela en Jessica naar Port Angeles om een jurk voor hun te kopen voor het Lentebal, ook al gaat ze daar zelf niet heen. Als zij nog even gaat zoeken naar een boekenwinkel raakt ze de weg kwijt en beginnen 4 mannen haar te volgen. Als ze en doodlopende straat in is gelopen komt Edward er opeens aanrijden met zijn auto. Snel stapt ze in. Hij is behoorlijk pissig. Als hij wat gekalmeerd is neemt hij haar mee uit eten, daar komt ze Jessica en Angela nog tegen en ze zegt dat zij nog wat gaan eten en ze legt uit dat ze verdwaalt was. Edward eet natuurlijk niets.
Bella vraagt hem van alles; Hoe hij er kon zijn op precies het goede moment, en hoe hij wist waar ze was. Na een tijdje verteld Edward haar dat hij gedachten kan lezen.
Als ze in de auto zitten gaat Bella door met vragen. Edward verteld dat alleen hij dat kan, hij niet iedereen kan horen, bv. Bella. Ze verteld hem dat ze op internet heeft gezien dat Edward misschien vampier is. Hij ontkent niets.
Edward vindt dat ze zijn familie een keer moet ontmoeten. Dat vindt ze goed. En dan zoent hij haar.

Als ze er zijn staan Esmé en Carlisle (zijn ouders) al beneden. Dan komen Alice en Jasper er ook aan, en ze stellen zich voor. Edward verteld aan Bella dat Alice in de toekomst kan kijken. Als ze op zijn kamer zijn komen Alice en Jasper binnen, ze vragen of ze binnenkort mee gaat honkballen. Dat vinden ze goed.

’s Avonds verteld ze aan haar vader dat Edward haar vriendje is. Dat vindt hij leuk voor haar.
Dan gaat de deurbel en staat Edward voor de deur, na een tijdje gaan ze weg. Als ze een tijdje aan het spelen zijn hapt Alice opeens naar adem. Ze verteld dat er 3 andere vampiers aankomen. Carlisle zegt dat ze niet bang hoeven te zijn omdat Alice zei dat ze alleen maar nieuwsgierig waren.

Dan staan er 3 andere mensen aan de andere kant van het veld. Ze stellen zich direct voor. Ze heten James, Laurent & Victoria.

Edward, Bella, Emmett, en Alice gaan terug met de auto waarin Edward en Bella net waren gekomen. Als ze in de auto zitten is Edward heel erg gestrest, omdat de vampiers Bella willen opeten. Edward zegt dat Bella weer naar Phoenix moet. Edward brengt haar naar huis en beveelt haar binnen een kwartier afscheid heeft genomen en weer in de auto stapt.
Als ze binnen is begint ze een heel toneelstuk te spelen, ze doet net of ze het uit heeft gemaakt met Edward, en het werkt.

Als ze buiten is rent ze snel naar haar auto, waarin Edward op de passagiersstoel zit. Ze rijden naar Edwards huis waar de hele groep en Laurent in de kamer staan. Edward verteld dat hij Bella volgt, en Carlisle vraagt of ze hem kunnen tegen houden. Laurent zegt dat dat niet kan. Carlisle heeft een plan; Esmé en Bella ruilen van kleren zodat James denkt dat Esmé Bella is. Alice zegt dat hij er in zal trappen.

Jasper, Alice en Bella zijn in een hotel en Alice heeft beelden gezien in de oude balletzaal van Bella. Ze heeft ook beelden gezien van Bella’s moeders huis. Edward heeft ook nog gebeld, en zij heeft haar moeder gebeld. Edward komt met het vliegtuig naar hun toe. Als ze op het vliegveld staan te wachten, ontsnapt Bella. Ze stapt in de bus en neemt een taxi naar haar moeders huis, waar ze een nummer draait waarvan Alice heeft gezegd dat ze dat moest doen. Degene die opneemt zegt dat ze naar haar oude balletzaal moet komen.
Als ze daar is ziet ze een stukje film met haar moeder en oma als ze aan het dansen is. Dan komt James naar haar toe. Hij wil haar dood hebben. Met zijn voet trapt hij keihard op Bella’s been. Dan gooit hij haar heel hard tegen de glazen muren aan van de zaal. Ze heeft een wond op haar been en op haar hoofd, en dan zweeft ze weg.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"