Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Twilight
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 914 woorden
  • 4 februari 2011
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
21 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
464
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's
Verfilmd als

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Boekverslag ‘Twilight’

Over het boek

Titel: Twilight
Schrijfster: Stephenie Meyer

Hoofdpersoon


Bella Swan:

Het verhaal wordt vanuit haar perspectief vertelt. Ze is 17 jaar. Zij is een apart meisje die een eigen wil heeft en niet met andere mensen mee gaat. Ze wordt verliefd op Edward. Volgens Edward 'trekt ze ongelukken aan.'

Andere personen


Edward Cullen:

De vampier waar Bella op verliefd op word. Hij is een mysterieus type en erg knap. Hij is een 'vegetarische' vampier. 

Jacob Black:

Een jongen die Bella al erg lang kent. Ze zijn al vrienden sinds hun kindertijd. Op een strandreis vertelt Jacob Bella de legende dat de Cullens vampiers zijn. Jacob is vijftien en houdt er van om aan auto’s te werken.


De familie Cullen:

Deze familie heeft Edward en de andere kinderen geadopteerd. Bestaande uit Carlisle, Esmee, Alice, Emmett, Jasper en Rosalie (en natuurlijk Edward). Ze zijn zogenaamde 'vegetarische' vampiers; ze drinken uitsluitend dierenbloed en geen mensenbloed.

James:

Een vampier die geen 'vegetariër' is. Hij zet zijn zinnen aan het einde van het boek op het bloed van Bella.

Samenvatting van de inhoud

De 17-jarige Isabella Swan verhuist vanuit het zonnige Phoenix naar Forks. Het is een klein dorpje waar de meeste regen valt van heel Amerika. Ze vindt het niet echt leuk dat ze erheen moet, maar ze heeft er zelf voor gekozen zodat haar moeder met haar nieuwe vriend kan reizen door Amerika. Ze gaat bij haar vader Charlie wonen.

Bella gaat naar de Forks High School. Daar krijgt ze veel vrienden, en ontmoet ze de mysterieuze Edward Cullen. Hij heeft een adoptiebroers en zussen: Emmett, Alice, Rosalie en Jasper. Ze zijn heel knap, hebben een blanke huid en zijn volmaakt.

Bij de biologieles zit Edward naast Bella, en hij lijkt een ongelooflijke hekel aan haar te hebben. Een week komt hij niet op school, maar bij de volgende biologieles is hij

–tot Bella’s verbazing- erg vriendelijk.

Als Bella door Edward wordt gered van een auto-ongeluk, waarbij Edward een auto met zijn blote handen wegduwt, weet Bella dat hij geen gewone jongen is. Edward wilt haar vragen niet beantwoorden en dus gaat ze zelf op onderzoek uit. Als ze met haar vrienden naar La Push gaat, het strand bij een indianenreservaat, ontmoet ze Jacob, die in het reservaat woont. Hij vertelt haar een oude indianenlegende waarin de Cullens gezien worden als vampiers. Uiteindelijk realiseert Bella zich dat dit waar is, en het maakt haar niks uit.

Nadat Edward haar weer gered heeft wanneer ze verdwaald is en achtervolgd wordt, confronteert ze hem met haar vampiertheorie. Uiteindelijk geeft hij toe dat het waar is; hij is een vampier. Ook vertelt hij haar van alles over vampiers: dat ze niet kunnen slapen, ongelooflijk sterk en snel zijn, sommigen van hen extra gaven hebben, zoals Edward die gedachten kan lezen en Alice die in de toekomst kan kijken, en over wat ze drinken. De meest vampiers drinken mensenbloed, maar Edward’s familie is anders, ze drinken geen mensenbloed, alleen dierenbloed. In feite zijn ze ‘vegetariërs’.

Bella en Edward groeien naar elkaar toe en worden verliefd op elkaar.

Een tijdje later ontmoet Bella Edward’s familie en ze gaat veel met hen om.

Die avond gaat Bella met Edward mee om te komen kijken naar de honkbalwedstrijd van de Cullens. Plotseling krijgt Alice een visioen dat 3 niet-vegetarische vampiers, die hun hoorden spelen, hun kant op komen. Het is te laat om Bella weg te krijgen.

Als het groepje aankomt, ruikt een van de vampiers, James, Bella. Hij wilt haar bloed.

Edward weet met Bella te ontsnappen en laat haar daarna met Alice en Jasper naar Phoenix gaan. Hij en de rest van zijn familie zullen afrekenen met James, en Victoria, ook een van de vampiers. Het andere lid van het groepje, doet niet mee met de jacht op Bella.

In Phoenix krijgt Bella een telefoontje van James; hij heeft haar moeder gegijzeld. Hij vertelt dat ze naar haar oude balletschool moet komen. Bella doet wat hij zegt en weet aan de aandacht van Jasper en Alice te ontsnappen. Eenmaal in de balletschool, blijkt dat Bella’s moeder er helemaal niet is. James heeft gelogen en is nu alleen met Bella. Op het moment dat James Bella bijt, komen de Cullens binnen. Ze doden James en Edward redt Bella door het vampiergif uit haar te zuigen.

Na het hele gebeuren neemt Edward haar meer naar het eindejaarsbal. Bella heeft besloten dat ze ook een vampier wil worden, maar Edward weigert dit, voor nu dan.

Informatie over de auteur

Stephenie Morgan-Meyer is geboren op 24 december 1973 in Hartford Connecticut

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit.

Ze woont in Arizona met haar man en drie kinderen.

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, volgde New Moon (Nieuwe maan), Eclipse en Breaking Dawn (Morgenrood).

Momenteel zijn de eerste drie delen verfilmd.

Persoonlijke reactie

Ik vind het een fantastisch boek vind over een meisje die verliefd wordt op een vampier. Niet een boek over vampieren die bloeddorstige wezens zijn, maar over een ‘doodnormale’ jongen die uiteindelijk een vampier blijkt te zijn. Het boek vind ik zeer spannend, er zitten veel actie en avontuur in. Ik vond de manier waarop het geschreven is geweldig, want het is zo mysterieus en maakt je nieuwsgierig naar de rest.

REACTIES

H.

H.

zo goeie site

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"