Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Samenvatting
De 17-jarige Isabella Swan verhuist vanuit het zonnige Phoenix naar Forks. Het is een klein dorpje waar de meeste regen valt van heel Amerika. Ze vindt het niet echt leuk dat ze erheen moet, maar ze heeft er zelf voor gekozen zodat haar moeder met haar nieuwe vriend kan reizen door Amerika. Ze gaat bij haar vader Charlie wonen. Bella gaat naar de Forks High School. Daar krijgt ze veel vrienden, en ontmoet ze de mysterieuze Edward Cullen. Hij heeft een adoptiebroers en zussen: Emmett, Alice, Rosalie en Jasper. Ze zijn heel knap, hebben een blanke huid en zijn volmaakt. Bij de biologieles zit Edward naast Bella, en hij lijkt een ongelooflijke hekel aan haar te hebben. Een week komt hij niet op school, maar bij de volgende biologieles is hij tot Bella’s verbazing erg vriendelijk tegen haar.

Als Bella door Edward wordt gered van een auto-ongeluk, waarbij Edward een auto met zijn blote handen wegduwt, weet Bella dat hij geen gewone jongen is. Edward wilt haar vragen niet beantwoorden en dus gaat ze zelf op onderzoek uit. Als ze met haar vrienden naar La Push gaat, het strand bij een indianenreservaat, ontmoet ze Jacob, die in het reservaat woont. Hij vertelt haar een oude indianenlegende waarin de Cullens gezien worden als vampiers. Uiteindelijk realiseert Bella zich dat dit waar is, en het maakt haar niks uit.

Nadat Edward haar weer gered heeft wanneer ze verdwaald is en achtervolgd wordt, confronteert ze hem met haar vampiertheorie. Uiteindelijk geeft hij toe dat het waar is; hij is een vampier. Ook vertelt hij haar van alles over vampiers: dat ze niet kunnen slapen, ongelooflijk sterk en snel zijn, sommigen van hen extra gaven hebben, zoals Edward die gedachten kan lezen en Alice die in de toekomst kan kijken, en over wat ze drinken. De meest vampiers drinken mensenbloed, maar Edward’s familie is anders, ze drinken geen mensenbloed, alleen dierenbloed. In feite zijn ze ‘vegetariërs’.

Bella en Edward groeien naar elkaar toe en worden verliefd op elkaar. Een tijdje later ontmoet Bella Edward’s familie en ze gaat veel met hen om. Die avond gaat Bella met Edward mee om te komen kijken naar de honkbalwedstrijd van de Cullens. Plotseling krijgt Alice een visioen dat 3 niet-vegetarische vampiers, die hun hoorden spelen, hun kant op komen. Het is te laat om Bella weg te krijgen. Als het groepje aankomt, ruikt een van de vampiers, James Bella’s. Hij wilt haar bloed. Edward weet met Bella te ontsnappen en laat haar daarna met Alice en Jasper naar Phoenix gaan. Hij en de rest van zijn familie zullen afrekenen met James, en Victoria, ook een van de vampiers. Het andere lid van het groepje, doet niet mee met de jacht op Bella.

In Phoenix krijgt Bella een telefoontje van James; hij heeft haar moeder gegijzeld. Hij vertelt dat ze naar haar oude balletschool moet komen. Bella doet wat hij zegt en weet aan de aandacht van Jasper en Alice te ontsnappen. Eenmaal in de balletschool, blijkt dat Bella’s moeder er helemaal niet is. James heeft gelogen en is nu alleen met Bella. Op het moment dat James Bella bijt, komen de Cullens binnen. Ze doden James en Edward redt Bella door het vampiergif uit haar te zuigen.

Na het hele gebeuren neemt Edward haar meer naar het eindejaarsbal. Bella heeft besloten dat ze ook een vampier wil worden, maar Edward weigert dit, voor nu dan.

Personages
In het boek Twilight zijn er 3 hoofdpersonen
- Bella Swan
- Edward Cullen
- Jacob Black

Ik kies voor Edward Cullen, omdat hij in de film heel erg knap is.

Edward is 17 jaar oud en is een vampier. Hij is gebeten in 1904 door Carlisle (zijn adoptievader en Carlisle is ook een vampier), omdat hij ernstig ziek was en op sterven lag. Edward is dus een vampier en een vampier heeft een ander uiterlijk dan een normaal mens. Hij is heel bleek, hij heeft goud gele ogen, heeft rossig haar en is heel gespierd. Edward heeft 2 zussen: Alice en Rosalie. Hij heeft ook 2 broers: Emmet en Jasper. Zijn ouders zijn Carlisle en Esmée. Dit zijn allemaal vampiers, ze zijn geen oorspronkelijke familie. Maar ze doen zich voor als de familie Cullen omdat niemand mag weten dat zij vampieren zijn.

Al deze vampiers hebben speciale gave’s die van Edward zijn:
- Hij is sneller dan het licht
- Hij is heel erg sterk
- Hij kan gedachten lezen, bij iedereen kon hij gedachtelezen alleen niet bij Bella zo wist hij dat Bella de ware voor hem is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

het is rommelig en ik heb de hele twilight serie gezien en gelezen maar je hebt er een paar fouten in staan - het is nog te kinderlijk uitgelegd,je zit waarschijnlijk ook nog in de 1e klas?

6 jaar geleden