Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

13 nieuwe expertboekverslagen!

13 nieuwe expertboekverslagen!

Door Roos

Het is november: koud, regenachtig, overal pepernoten. De perfecte tijd om veel nieuwe boeken te lezen! Ook handig voor zoiets als school. Onze professionele boekverslagenredacteuren (6 slimme meiden + docent Nederlands Cees van der Pol) lezen en typen zich suf om je elke maand minstens 10 nieuwe topuittreksels voor te schotelen. 

[KLIK HIER VOOR ALLE BOEKVERSLAGEN DOOR: ONZE DOCENT | ONZE REDACTIE]

Hieronder lees je alles over de mooiste, sappigste en grappigste boeken van deze maand. Onderaan vind je de complete lijst met nieuwe professionele uittreksels. Zo kun jij vanuit je luie bureaustoel ideeën opdoen voor je leeslijst of vind je eindelijk dat ene boek dat je miste in de database. Enjoy!

Post voor mevrouw Bromley – Stefan Brijs

Na zijn doorbraak met ‘De Engelenmaker’, bereidde Brijs zich lang en grondig voor op zijn nieuwe roman. In 'Post voor mevrouw Bromley' is de Eerste Wereldoorlog in volle gang.

In het eerste deel van de roman weigert student John Patterson als vrijwilliger in het  Britse leger te treden. Hij verspeelt hiermee veel krediet in zijn omgeving, ook van het meisje op wie hij verliefd is.

Als zijn vader (postbode) sterft, gaat hij in 1917 toch naar die waanzinnige oorlog in West-Europa. Duizenden jonge mensen vinden de dood in de zinloze loopgravenoorlog. Welke brief zal mevrouw Bromley uiteindelijk ontvangen?

Stefan Brijs bouwt een lang maar spannend verhaal op dat je van begin tot het einde zal boeien.

De intrede van Christus in Brussel – Dimitri Verhulst

Wanneer op Internet wordt aangekondigd dat Christus op 21 juli Brussel bezoekt, ondergaat de Belgische hoofdstad een metamorfose.

De stad wordt opgeknapt, politici bakkeleien over wie een persoonlijk gesprek met de profeet verdient en discussiëren over de route waarlangs Jezus lopen moet.

De stad krijgt steeds meer oog voor de dakloze, de illegaal, de dronkaard. De metro ruikt niet langer naar pis, de hoop is onder het volk. En dan breekt de grote dag zelf aan. Komt Christus wel of niet?

Het maakt de verteller niet uit, want deze roman is een mogelijkheid voor Verhulst om de hedendaagse Belgische samenleving pijnlijk maar hilarisch met een fileermes te ontleden. 

James Worthy – James Worthy

James’ zinderende debuut verscheen al in april, maar zat wonderwel nog niet in onze database. Waarschijnlijk zag je deze coole ex-stotteraar al bij DWDD en Spuiten&Slikken, of lees je zijn column in de Spits, maar James’ faam begon met zijn boek dat als titel zijn eigen naam draagt.

Deze extreem grappige, rauwe roman vertelt het verhaal van James en Polly, zijn grote liefde. Als zij het uitmaakt, is James verscheurd van verdriet. Met een reis naar Frankrijk, waarin hij er lustig op los sekst en leeft, probeert hij zijn zinnen te verzetten. Hij ontmoet Aafke. Een relatie met haar ziet hij wel zitten, maar voordat het zover komt moet James van zichzelf nog een aantal ‘obstakels’ overwinnen.

‘Soms wat grof, maar ik heb steeds hardop gelachen om dit boek. Zeker een aanrader’, vond redacteur Jessica.

De totale lijst met nieuwe professionele uittreksels:

1. Gestameld liedboek - Erwin Mortier (door Cees)
Vlaamse dichter geeft in een fragmentarisch boek het indrukwekkende relaas van het verloop van de ziekte van Alzheimer bij zijn moeder. Prachtige metaforen.

2. Het lot valt altijd op Jonas - Mark Boog (door Cees)
De kleine Jonas Zomer belandt in ziekenhuis en balanceert enkele weken op het randje van de dood. Zijn moeder waakt dag en nacht aan zijn zijde. Ze ziet het ziekenhuis steeds meer als een monsterlijke walvis die haar en haar zoon heeft opgeslokt.

3. Liefde is een afspraak – Marieke Groen (door Cees)
‘Liefde is geen bezit, maar een afspraak,’ maar volgens Fees vriendje Melle zijn grote liefdes het gevolg van overmacht. Om hun liefde te testen besluiten ze elkaar een tijdje los te laten, maar of dit het gewenste effect oplevert voor Fee?

4. De assistent – Saskia Profijt (door Cees)
Psychologe en leugendetector Fanny Engel probeert een seriemoordenaar te ontmaskeren die zijn slachtoffers ’s nachts achter laat op plaatsen die overdag overspoelt worden door toeristen.

5. Parnassia – Joshua Zwaan (door Cee)
Debuutroman uit 2010 over de kleine Rivka. Tijdens de grimmige Jodenvervolging in 1942 wordt zij ondergebracht bij een kinderloos echtpaar en groeit op onder de Nederlandse naam Anneke. Hier ondervindt ze haar latere leven de problemen van.

6. Post voor mevrouw Bromley - Stefan Brijs (door Cees)

7. De intrede van Christus in Brussel - Dimitri Verhulst (door Cees)

8. Saladedagen – Knof (door redacteur Anne)
Humoristische en vlotte roman over een baby krijgen en tegelijkertijd carrière maken. Aanstaande papa Lennart kan die twee zaken maar moeilijk combineren. Grote successtory van website TenPages.com.

9. De verdovers – Anna Enquist (door redacteur Pieta)
Psychotherapeut Drik rouwt om de dood van zijn vrouw en zoekt zijn toevlucht in zijn werk. Een student psychiatrie die bij hem in behandeling komt, zet het leven van Drik op zijn kop.

10. Vogels die vlees eten – Thijs de Boer (door redacteur Anouk)
10 losse verhalen over psychisch zieke jongeren die het leven meer aankunnen. Zware kost met precies de juiste dosis luchtigheid gebracht. Knap literair debuut.

11. Don’t tell Alfred – Nancy Mitford, Engels - en Nederlandstalig verslag (door redacteur Nienke)
Roman uit de jaren 60 met als thema’s burgerlijkheid en politiek. Het echtpaar Fanny en Alfred verhuist vanwege Alfred’s werk op de ambassade vanuit Engeland naar Parijs.

12. Kamer 16 – Maureen  Johnson (door redacteur Vivian)
Frisse chicklit over de 15-jarige Scarlett, die haar zomervakantie gedwongen doorbrengt in het noodleidende familiehotel van haar ouders. De excentrieke hotelgast mevrouw Amberson brengt leven in de brouwerij.

13. James Worthy - James Worthy (door redacteur Jessica)

Gepubliceerd op 1 november 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

"Overal pepernoten" :-)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.