Costa! (2001)

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas vwo | 156 woorden
  • 3 januari 2002
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
47 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Costa!

Zon, zee, disco's en seks: de lokgroep van Spaanse oorden als Salou is even sterk voor tieners als verontrustend voor hun ouders. Maar omdat haar moeder een nieuwe vriend heeft, wordt de prille Janet (Georgina Verbaan) met haar zus en haar twee onmogelijke vriendinnen meegegeven op vakantie naar de bijna-Nederlandse badplaats Salou. Hoewel Janet het 'lelijke eendje' is met een beugel, wordt ze al snel ontdekt door de populaire propper Rens (Daan Schuurmans). Met jonge collega-proppers als Frida (Katja Schuurman) lokt hij vakantievierders met wervelende woorden naar discotheek Costa. Deze proppers zorgen voor het vermaak in de Costa door middel van spetterende dansshows. Als Frida haar enkel blesseert, ziet Rens in de spichtige Janet haar vervangster en meer dan dat. Beiden hebben in Nederland frustrerende ervaringen achtergelaten. "De glazenwasser en het beugelbekje" betitelt Rens hun relatie. Jaloezie, ontluikende liefde, de rivaliserende dancing Empire en de uiteindelijke danswedstrijd zijn vervolgens de ingrediënten van anderhalfuur Costa!.

REACTIES

E.

E.

thanx, had een 9!
greetz evelien (3havo)

21 jaar geleden

A.

A.

Haai!
Ik had ff een vraag!
Jij hebt een recensie van costa neem ik aan moeten inleveren!?
Heb je alleen dit ingeleverd wat op ineternet staat of nog meer er om heen!?
Sow ja kan je mij dat dan ff sturen!
Dat zou wel ff heel mooi zijn, want ik heb het nodig voor me leesdossier , 4 mavo!
greetzz Annet!

21 jaar geleden

S.

S.

hallo, ik vind het echt een hele goede samenvatting, maar ik moet een filmverslag inleveren met nog meer dingen erbij:zou jij mij een email kunnen sturen met de volgende informatie:

1.speelt het verhaal zich in de juiste tijdsvolgorde plaats?of wordt het verhaal spannend gemaakt?of zijn er flash-backs of flash-forwards?beschrijft dit een stukje...


2. Waar ligt de nadruk van het verhaal?

op wat er gebeurt, op de boodschap of op de psychologische ontwikkeling van de personages?

als jij mij een email met de antwoorden zou kunnen sturen?

met hartelijk dank

Sander Vasseur

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Costa! (2001)"