Costa! (2001)

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 689 woorden
  • 31 mei 2001
  • 62 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
62 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV

Titel: Costa Regisseur: Johan Nijenhuis Hoofdrolspelers: Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Katja Schuurman Genre: komedie, actie, romantiek en seks

Samenvatting: Drie Nederlandse vriendinnen gaan naar een Spaanse badplaats vol met Nederlanders. Het kleine zusje van een van die drie moet van haar moeder mee. De andere twee vinden dit vreselijk en zitten haar ook de hele tijd te pesten. De eerste avond in Spanje mag Janet, het kleine zusje, al meteen niet mee uit, maar na een paar uur gaat ze hen toch achterna. De meiden gaan naar een discotheek, waar op het podium een van de proppers (dansers die mensen disco's binnen proberen te krijgen), namelijk Frida, haar enkel verzwikt. Er wordt meteen een invaller voor haar gezocht. Janet wordt er meteen door Rens (een propper die ook op het podium aanwezig is) uitgepikt om in te vallen voor de bezweken Frida en ze wordt het podium opgetrokken. Samen met nog twee anderen bezorgen Janet en Rens een spectaculaire show. Na afloop vraagt Rens Janet of ze Frida wilt opvolgen. Maar dat weet ze nog niet. Janet en Rens worden verliefd op elkaar. Maar de jaloerse collega van Rens, Frida, probeert er een stokje voor te steken en dat lukt haar bijna. Ondertussen is er nog de jaarlijkse danswedstrijd tussen de discotheken Costa en de Empire. de Empire staat bekend om hun drugs en als Rens ruzie krijgt met de mensen van Costa gaat hij bij de Empire werken. Uiteindelijk wordt de Empire opgepakt vanwege hun drugs en Rens gaat weer voor Costa werken en vraagt Janet of ze blijft en dat wilt ze maar al te graag. Op het laatst bezorgen Janet en Rens nog een prachtige show in de discotheek.

Hoofdthema: Wie het laatst lacht, lacht het best. Wees altijd jezelf.

Scenario: Het scenario is niet gebaseerd op een boek e.d., maar is bedacht door de makers van de film.

Hoofdpersonen: - Janet: Zij is een enthousiast meisje met een beugel. Ze heeft geen vriendinnen en wordt vaak gepest door de vriendinnen van haar zus. Ze is een talent voor het dansen, is gek op Songfestivalliedjes, en wordt verliefd op Rens. - Rens: Hij is een propper van de discotheek 'Costa', kan zeer goed dansen en weet meisjes in een oogwenk in bed te krijgen, maar is nog nooit écht verliefd geweest. Als hij Janet ontmoet verandert er dan ook iets bij hem, diep van binnen. - Frida: Zij en Rens zijn allang goede vrienden maar willen hun vriendschap niet verpesten door bijvoorbeeld iets met elkaar te beginnen. Als de jaloerse Frida dan ook ontdekt dat Rens verliefd is op Janet, zet dit bij haar het één en ander in beweging. Uiteindelijk wordt ze lesbisch.

Flash-backs: In deze film is geen enkele flash-back te herkennen.

Opbouw: De opbouw is een type van het begin, wanneer vier meisjes op vakantie gaan naar een Spaanse badplaats, tot het einde wanneer Rens en Janet op het podium een spectaculaire show geven.

De muziek, het decor, de kostuums: De film speelde zich af in een Spaanse badplaats, voornamelijk in een discotheek en op het strand. De spelers hadden zomerse kleding aan, zoals korte broeken en bikini’s. De functie van de kleding en dat het voornamelijk in een discotheek en op het strand afspeelde, was dan ook om een vakantiegevoel te creëren. Muziek speelde in de film een vrij grote rol. Het speelde zich immers ook in een discotheek af. De functie was dan ook om een bepaalde sfeer te verkrijgen. Janet en Rens hielden allebei heel erg veel van songfestivalliedjes en die hoorde je dus af en toe ook.

Camerawerk en montage Over het algemeen word er in de film met meerdere shots gewerkt. Tijdens een gesprek werd er bijvoorbeeld uit meerdere standpunten opgenomen waardoor een dynamische sfeer werd gecreëerd.

Evaluatie Ik vond het een prachtige film. De film bevat humor, romantiek, actie en seks. Deze werden in de film uitstekend gecombineerd, waardoor de film Costa zeer aantrekkelijk werd om naar te kijken. De spelers waren zeer geschikt voor de rollen. Ze vertolkten die ook zeer goed en ze pasten perfect in het thema van de film.

REACTIES

S.

S.

hey2,
jouw filmverslag was echt goed!!!!!
Ik had er gewoon een 9.5 voor.....
dat wou ik je ff vertellen...
bedankt he

doei sharifa

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Costa! (2001)"