De langverwachte door Abdelkader Benali

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 661 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 4 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 4 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2002
Pagina's
254
Geschikt voor
havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen

Boekcover De langverwachte
Shadow
De langverwachte door Abdelkader Benali
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Medhi Ajoeb:
Medhi is de hoofdpersoon van het boek. Het is een normale jongen, geboren in Nederland en hij is een moslim. Van zijn uiterlijk kom je eigenlijk niets te weten, maar dat doet er ook niet toe, dit is bij geen enkel personage exact verteld. Hij wil niet net als zijn vader zijn, want hij voelt zich geen Marokkaan. Hij voelt zich een Nederlander, hij is namelijk nooit in Marokko geweest. Het lijkt soms alsof hij expres een Nederlands meisje heeft gekozen om zijn vader te laten zien dat het ook anders kan. En wat vind je geloof ervan dat je met een Nederlandse bent?´ ´Wat zou het geloof er van moeten vinden? Zelfs als je streng gelovig bent, maar dat ben ik niet, of ik heb er nog weinig van gemerkt....´
Zijn vader probeert dit zoveel mogelijk te omzeilen,hij wil er niets mee te maken hebben. Omdat hij zo op zichzelf is weet je niet veel van wat er in hem omgaat.


Driss Ajoeb:
Driss is de vader van Medhi. Hij is echt Marokkaans en vind het dan ook niet kunnen, wanneer een Marokkaan in het Nederlands een boek schrijft. Hij heeft een slagerij, die hij wil verkopen en het lukt hem maar niet om zijn rijbewijs te halen, wat zijn vrouw hem niet in dank afneemt.
Hij is eigenlijk een beetje apart in het gezin, zijn vrouw ziet hem niet meer zitten, Medhi vind hem te klassiek Marokkaans en zijn dochter is ook niet echt blij met hem.
De imam legde hem voor dat er een reden moest zijn voor haar zwijgzaamheid. Het antwoord van Driss kwam schuchter, want ´ik kan er de vinger niet op leggen, ze is misschien verontrust over het leven dat haar zoon leidt, u weet hoe de kinderen zijn, ze overstijgen hun ouders snel, ze denken dat ze arenden zijn, de muizen, en zij wil dat ik de touwtjes aantrek, maar het kan ook zijn, geachte imam, dat ze haar vaderland weer wil bezoeken.´

Malika Ajoeb:
Malika is de moeder van Medhi. Ze is bezeten van het schoonmaken van haar theeglazen en vind het belangrijk als een ander een echte theedrinker is. Ze wil voor haar enige dochter graag een goede man en gaat hiervoor naar enorm veel bruiloften en feesten om te kijken of er geschikte mannen voor Jasmina bij zitten. Ze is erg stil en het huwelijk met haar man loopt ook niet erg soepel. Het is een echte doorzetter.
Je komt niet veel over haar manier van denken te weten.


Jasmina Ajoeb:
Zij is de zus van Medhi die niet meer thuis woont.
Je weet eigenlijk niets van haar. Alleen dat ze nog geen man heeft en haar moeder erg op zoek is voor een geschikte partner voor Jasmina, maar niet de goede man voor haar kan vinden.

Diana Doorn:
Diana is de vriendin van Medhi. Zij verwacht het kind van hem. Ze oogt een stuk ouder als Medhi, maar is dit niet. Ze is typisch Hollands, blond haar, blauwe ogen. Haar ouders zijn gescheiden en wonen tegenover elkaar in de straat.

Rob Knuvelder:
Rob is eigenlijk niets van Diana. Rob was de man van de moeder van Diana, Elisabeth Doorn. Rob was toen haar stiefvader, want haar biologische vader was een indiaanse man. Elisabeth en Rob zijn gescheiden, dus nu is Rob niet meer de vader van Diana.
Diana woont wel een klein beetje bij Rob in huis. Ze slaapt bij hem en ontbijt bij haar moeder. Rob denkt, nu Diana zwanger blijkt te zijn van een Marokkaanse jongen, dat Diana ook moslim moet worden.
Hij is hier erg mee bezig, hij gaat daarom zelfs naar een imam.

Elisabeth Doorn:
Elisabeth is de moeder van Diana. Ze heeft het er duidelijk minder moeilijk mee dat haar dochter zwanger is van een Marokkaanse jongen. Ze is wel nieuwsgierig naar zijn achtergrond maar verder maakt het haar helemaal niet zo veel uit. Je weet ook eigenlijk verder niets van haar.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De langverwachte door Abdelkader Benali"