Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

CKV kunst beschouwings opdracht

Beoordeling 8.5
Foto van Sascha
  • Beschouwing door Sascha
  • 5e klas havo | 729 woorden
  • 28 juni 2022
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 8.5
2 keer beoordeeld

CKV Opdracht 1:

  1. bootbad van: Wiekie Somers

Bij dit kunstwerk is er geen opdrachtgever maar dit was een droom van de maker: Wiekie Somers, de gedachte achter de bootbad is dat ‘dobberen op het water en badderen in het water ’veel gelijke elementen delen. De pootjes van het bad doen denken aan de steunen die gebruikt worden om een bootje op het droge te stallen. Dit houten bootbad staat in het museum Bojimans van Beuningen in Rotterdam. De doelgroep zal met name jongere mensen zijn en kunstliefhebbers,

Ik vind dit design prachtig want ik vind het ontwerp erg origineel en de gedachte erachter er toepasselijk maar ook omdat er een ouder elementen wordt gebruikt (ouderwetse boot) die in een nieuw jasje wordt gestoken met een ander doel maar toch dicht bij ze ouder ontwerp blijft.

2.vork-stoel van Henk Bank

Dit was een concept van de maker: Henk Bank, hij was op zoek naar een ultieme zit vorm vanuit het meest elementaire bestek ‘de vork’, het is bedoeld als eetkamerstoel je hebt Optimale bewegingsvrijheid door slanke vorm. De stoel is erg hygiënisch, dat komt door het materiaal ijzer dit materiaal kan je snel schoonmaken met een doekje. De doelgroep zal voornamelijk kunstliefhebbers zijn omdat het een vrij apart voorwerp is.

Ik vind dit design er mooi uitzien, omdat het anders is dan ander eetkamerstoelen en de glans van het materiaal vind ik ook erg leuk, maar hij lijkt me niet een comfortabele stoel, want ik denk dat de rugleuning na een tijdje pijn gaat doen, omdat er gaten tussen zitten en de stoel is waarschijnlijk erg koud en hard door het ijzer en er zit geen bekleding op.

  1. Eifeltoren lamp van studio job

Dit kunstwerk is gemaakt door ‘job Smeets’ en ‘Nynke Tynagel’ zij vormen samen ‘studio job'. Hun gebruiken hedendaagse objecten en creëren ze wat nieuws met gebruikt van oude en nieuwe technieken. Deze Eiffeltoren is omgevormd tot lamp die buigt alsof hij meedoet in een de intro van Pixar films. De doelgroep is voor iedereen, je kan heb gebruiken voor bureaulamp of als sierlamp.

Ik vind dit design er leuk, omdat hij niet overdreven uitbundig is, en de lamp is niet groot dus geeft een leuk statement in een kamer zonder dat het Super erg opvalt, de kleuren vind ik goed uitgekozen zwart en goud dat past bijna overal wel bij en vind het een nuttig voorwerp omdat het licht geeft.

CKV Opdracht 2:

De aanbidding van de koningen, Geertgen tot Sint Jans.In de ‘aanbidding van de koning’ is diepte gecreëerd door, mensen groot op de voorgrond te plaatsen en vervolgens mensen kleiner en hoger in de tekening te plaatsen creëer je diepte, maar ook de voorste personen zijn met veel meer details geschilderd dan de mensen hoger in het schilderij. Doordat de bomen in het schilderij elkaar overlappen ontstaat er ook een gevoel van diepte.

Stilleven met citroen en geslepen glas, Maria Margaretha.

Dit stilleven is vooral met primaire kleuren geschilderd, zo zie je veel geel en groen maar, de gele kleur van de citroen valt erg op omdat de achtergrond vrij donker is, de gele kleur van de citroen weerkaats in het glas waardoor het glas ook geel oogt. Maar ook valt het rode deel van de vlinder en het tafelkleed erg op dat komt omdat de achtergrond groen is deze complementaire kleuren versterken elkaar.

Het melkmeisje, Johannes Vermeer.

Het licht speelt in dit schilderij een belangrijke rol. In de hoek van de mand en het kannetje, is het schemerig. Dit geldt ook voor het gedeelte onder de tafel en het raam. De vrouw daarentegen staat in het licht. Ook de achterwand is voor het grootste deel behoorlijk verlicht, het is echte geen fel licht. Ik denk dat het natuurlijke licht een schijn hoek heeft, want als het recht van opzij zou komen zou de achterwand nooit verlichte kunnen zijn. De slagschaduw van de vrouw zie je op de houten vloer.

CKV opdracht 3:

Origineel:

Kandelaar zonder kaarsen:

Mijn ontwerp:

Kapstok!!!!!

De functie van mijn ontwerp is een kapstok met meerde haakjes waar je meerde spullen aan kan hangen zoals: een hoed, sjaal, jas en schoenen maar, wel nog in de trant te blijven van de kandelaar heb ik kaarsjes toegevoegd aan de kapstok. De doelgroep licht in een oudere richting want is wel een ouderwetse kapstok dat was de look waarvoor ik ging.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Sascha