Vacature: bloggers voor Scholieren.com gezocht!

Onze boekverslagen ken je vast al, maar op Scholieren.com kun je ook terecht voor goede verhalen voor én door jongeren. Wist je dat jij die verhalen ook zelf kunt schrijven? En dat wij je daar zelfs voor betalen?

We zijn namelijk op zoek naar nieuwe bloggers voor Scholieren.com. Dus vind jij de schoolkrant te braaf en wil je een groter platform om je schrijfkunsten te laten zien? Bijt jij je graag in onderwerpen vast die scholieren aangaan en heb je altijd wel ergens een mening of een idee over? Stel je graag dingen aan de kaak? Dan zoeken wij jou.

Als redacteur bij Scholieren.com krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën uit te werken tot mooie, grappige, interessante of ontroerende stukken over het leven als scholier. Je kunt bijvoorbeeld iemand interviewen die een jaar naar een Amerikaanse high school ging, om tafel gaan met een BN'er, betogen waarom de alcoholgrens weer naar 16 jaar moet, een column schrijven over bel-angst of de n-termen van dit jaar uitleggen. We horen graag jouw ideeën.

Twee keer per maand bedenk je een origineel idee, dat je vervolgens uitwerkt tot een verhaal. Dat kan van alles zijn: een column, interview, reportage, portrettenserie of betoog. Het mag overal over gaan, als je maar zeker weet dat andere scholieren het willen lezen. Uiteraard staat daar een passende vergoeding tegenover. 

Wie zoeken wij?

• Je zit op de middelbare school.
• Je bent creatief, kunt goed schrijven en wil alleen maar beter worden. Een tikkie rebellie kunnen we ook wel waarderen.
• Je durft eerlijk te zijn en zowel de leuke als de minder leuke kanten van het leven te beschrijven.
• Je houdt je aan je deadlines: je levert dus elke twee weken minimaal één verhaal aan, mét bijpassende foto.
• We moedigen scholieren met een migratie-achtergrond aan om te solliciteren.

Benieuwd naar wie er al werken? Neem dan even hier een kijkje.

Wat bieden wij?

Naast die vergoeding, kom je hier werken om te leren. Je wordt begeleid door een professionele journalist die je helpt met het vinden van de juiste invalshoek en je eigen stijl. Je leert hoe je een idee omzet naar een goed opgebouwd verhaal, hoe je de aandacht trekt en vasthoudt en hoe je schrijft voor een bepaalde doelgroep. Kwaliteiten die heel goed op elk CV staan, ongeacht de opleiding die je gaat doen. Bovendien regelen we op incidentele basis workshops en gastlessen met bekende en minder bekende mediamensen, waar jij (en wij) van kunnen leren.

Motivatie

Is jouw hart sneller gaan kloppen na het lezen van deze vacature? Stuur dan een mail met je motivatie naar onze hoofdredacteur Jorieke: jorieke@scholieren.com. Daar kun je ook voor eventuele vragen over de vacature terecht. Stuur meteen één zelfgeschreven verhaal mee over een origineel onderwerp, zodat we een idee krijgen van jouw schrijfstijl.

Daarnaast zouden we ook graag twee uitgewerkte verhaalideeën van je willen zien. Dus niet 'Ik wil iets doen met Doutzen Kroes', maar 'Ik zou graag Doutzen Kroes willen interviewen over haar tijd als middelbare scholier. Ik ben benieuwd naar wat ze toen allemaal heeft uitgevreten en welk profiel ze deed.' Goed om te weten: je pitches en stukken hoeven niet alleen maar over school te gaan! Kom jij bij ons werken? Je sollicitatie moet vóór 20 augustus binnen zijn.

Gepubliceerd op 5 augustus 2021
ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.