Antonius & Cleopatra vertaling (plinius)

Beoordeling 0
Foto van Hanne
  • Vertaling door Hanne
  • Klas onbekend | 258 woorden
  • 25 juni 2022
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

Vertaling Antonius & Cleopatra

Toen Oct. in het oosten op de hoogte kwam van de moord op Caesar en zijn eigen adoptie, besloot hij de moord op zijn adoptiefvader te wreken en het werk dat door deze begonnen was succesvol af te maken. Nauwelijks 20 jaar oud verzamelde hij de veteranen van het leger van Caesar en met deze legioenen en de hulp van M. Antonius versloeg hij de troepen van de senaat totaal te Philippi in Macedonië en met dezelfde MA bereikte hij het toppunt van macht.

Maar 10 jaar later ontstond er een burgeroorlog tussen hen. A. had immers aan Cl. de koningin van Egypte, die hij had gehuwd omdat hij door de liefde ingepalmd was, en gewoonlijk de koningin der koningen noemde, grote delen van het RR gegeven als cadeau en was zelf niet bang om daar de koning uit te hangen. Toen O. hen bij Actium aanviel, overwon hij in de beroemde zeeslag. De grondlegger van deze overwinning was in de eerste plaats (voor allen) M. Agrippa, zijn vriend en toekomstige schoonzoon. O. achtervolgde A. &CL. die overwonnen en op de vlucht waren, met zijn leger naar Alexandrië.

Daar liet A., die zag dat hij door zijn generaals en admiraals in de steek gelaten werd, zich niet levend vangen, maar pleegde zelfmoord, zittend op de (koninklijke) troon. O, nam echter Cl. gevangen met een list, OM haar TE RESERVEREN voor zijn triomftocht. Maar omdat zij (= haec) de dood boven de schande verkoos, hield ze een adder tegen haar arm, door wiens beet ze gestorven is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Hanne