Antonius & Cleopatra vertaling (plinius)

Beoordeling 0
Foto van Hanne
  • Vertaling door Hanne
  • Klas onbekend | 258 woorden
  • 25 juni 2022
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

Vertaling Antonius & Cleopatra


Toen Oct. in het oosten op de hoogte kwam van de moord op Caesar en zijn eigen adoptie, besloot hij de moord op zijn adoptiefvader te wreken en het werk dat door deze begonnen was succesvol af te maken. Nauwelijks 20 jaar oud verzamelde hij de veteranen van het leger van Caesar en met deze legioenen en de hulp van M. Antonius versloeg hij de troepen van de senaat totaal te Philippi in Macedonië en met dezelfde MA bereikte hij het toppunt van macht.


Maar 10 jaar later ontstond er een burgeroorlog tussen hen. A. had immers aan Cl. de koningin van Egypte, die hij had gehuwd omdat hij door de liefde ingepalmd was, en gewoonlijk de koningin der koningen noemde, grote delen van het RR gegeven als cadeau en was zelf niet bang om daar de koning uit te hangen. Toen O. hen bij Actium aanviel, overwon hij in de beroemde zeeslag. De grondlegger van deze overwinning was in de eerste plaats (voor allen) M. Agrippa, zijn vriend en toekomstige schoonzoon. O. achtervolgde A. &CL. die overwonnen en op de vlucht waren, met zijn leger naar Alexandrië.


Daar liet A., die zag dat hij door zijn generaals en admiraals in de steek gelaten werd, zich niet levend vangen, maar pleegde zelfmoord, zittend op de (koninklijke) troon. O, nam echter Cl. gevangen met een list, OM haar TE RESERVEREN voor zijn triomftocht. Maar omdat zij (= haec) de dood boven de schande verkoos, hield ze een adder tegen haar arm, door wiens beet ze gestorven is.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Hanne