Costa! (2001)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 627 woorden
  • 7 januari 2002
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
25 keer beoordeeld

Keuze en verwachting 1. Gegevens: film Costa! Regisseur: Johan Nijenhuis
2. Motivatie: Ik heb deze film gekozen omdat ik van anderen heb gehoord dat het een hele leuke film zou zijn, en toen ben ik nieuwsgierig geworden en heb ik die film ook gekeken. 3. Voorbereiding: Ik heb anderen nagevraagd over de film, en ik heb op internet en op folders over de film gelezen. 4. Verwachting: Ik stelde Costa! me voor als een romantische komedie, met veel zon, zee en strand, het is een film voor jongeren tussen de leeftijd 14-25 jaar, dus zeker iets voor mij. Het weergeven van een ervaring 5 Beschrijving: Ik heb de film zeer leuk ervaren, het was precies zoals ik het me voorstelde en zoals ik erover gehoord had. Als er een vervolg komt op de film ga ik die ook zeker kijken. Er is nu ook een serie van op tv en die kijk ik dan ook elke week.
Inhoud De film is geen fictie maar ook geen non-fictie, het zit er eigenlijk tussenin, het is een verzonnen verhaal dat erg lijkt op de werkelijkheid. Over het algemeen word er in de film met meerdere shots gewerkt. Tijdens een gesprek werd er bijvoorbeeld uit meerdere standpunten opgenomen waardoor een dynamische sfeer werd gecreëerd. Van special effect geluiden werd geen gebruik gemaakt in de film. De belichting was zeer belangrijk in deze film, aangezien het vrij vaak in de discotheek of op het strand afspeelde. In de discotheek moest er natuurlijk opgelet worden dat de spelers goed te zien waren en er toch een discosfeer gecreëerd moest worden. In deze film zijn geen enkele flash-backs te vinden. Het plot volgt het chronologische verhaal. ik heb de film niet in de bioscoop gezien maar ik had hem gehuurd op video. Ik heb naar de film gekeken met 2 vriendinnen, daarna is ene naar huis gegaan, en heb ik samen met 1 vriendin de film nog een keer gekeken. Daardoor zijn ons vele dingen opgevallen dat ons eerder nog niet was opgemerkt. Muziek speelt in de film een vrij grote rol. Het speelt zich immers ook in een discotheek af. Om een bepaalde sfeer te verkrijgen werd er ook veel muziek gebruikt. Bijvoorbeeld toen Rens en Janet samen voor het eerst weggingen hoorde je wat vrolijke romantische muziek. Zij hielden ook erg van songfestivalliedjes en die hoorde je dus ook af en toe. Genre: komedie, actie, romantiek en seks. Het belangrijkste thema van de film is ‘Feesten aan de hete kust’. De film draait hier helemaal om. De regisseur had als bedoeling om het werken en het feesten in het zuiden van Europa te verfilmen op een manier zoals dat ook word meegemaakt door de daar feestende en werkende jongeren. Deze film is geen verfilming. Maar er is wel een tv-serie van. Er is wel naar aanleiding van de film een boek geschreven met de gelijknamige titel. Het is een voor het grootste deel een acteursfilm, de acteurs hebben voor een groot deel hun eigen personages gekozen. En ze hebben ook hun eigen ideeen voor in de film bedacht. De film is bedoeld als amusement. Reflectie 8 Waardering: Ik vond het een prachtige film. De film bevat humor, romantiek, actie en seks. Deze werden in de film uitstekend gecombineerd, waardoor de film Costa zeer aantrekkelijk werd om naar te kijken. De spelers waren zeer geschikt voor de rollen. Ze vertolkten die ook zeer goed en ze pasten perfect in het thema van de film. Terugkoppeling en vervolggedrag 9 Terug naar de verwachting: De film is mij erg meegevallen. En het was precies zoals ik me voorstelde: een film met veel humor en veel romantiek erin. 10 Vervolggedrag: Van deze film heb ik geleerd dat ik vaker moet opletten of zo'n films uitkomen, want daar ga ik dan zeker naar kijken.

REACTIES

M.

M.

hartstikke tof

22 jaar geleden

R.

R.

ik vind het een hele goeie verslag

21 jaar geleden

S.

S.

hallo, ik vind het echt een hele goede samenvatting, maar ik moet een filmverslag inleveren met nog meer dingen erbij:zou jij mij een email kunnen sturen met de volgende informatie:1. wie zijn de hoofdpersonen?

2.is het een documentaire of een speelfilm of een mengvorm van die 2?

3.speelt het verhaal zich in de juiste tijdsvolgorde plaats?of wordt het verhaal spannend gemaakt?of zijn er flash-backs of flash-forwards?beschrijft dit een stukje...

4. Welke rol speelt de muziek in de film?
muziek versterkt de inhoud, of er is weinig muziek, of muziek voegt elementen toe en hoe?beschrijf dit een stukje...

5. Welke muzieksoort wordt het meest gebruikt?
klassiek,jazz,rock&roll,popmuziek,algemene filmmuziek,modern klassiek

6. tot welk genre behoort de film?

horror, drama, oorlogsfilm, musical, thriller, avonturenfilm, western, muziekfilm, comedia,familiefilm, documentaire, misdaadfilm..

7. Waar ligt de nadruk van het verhaal?

op wat er gebeurt, op de boodschap of op de psychologische ontwikkeling van de personages?

als jij mij een email met de antwoorden zou kunnen sturen?

met hartelijk dank

Sander Vasseur

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Costa! (2001)"