Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Mijn boek heet mazzel meiden. Het is geschreven door Marion van de Coolwijk. Ik heb het boek gezoken omdat het een is een superleuk, spannend en mooi boek is. De uitgeverij is de Fontein.

 

Voordat ik wat ga vertellen over het verhaal, vertel ik jullie eerst over de schrijver.

 

Marion van de Coolwijk is geboren 7 mei 1959 in Amsterdam. Als kind vertelde ook heel erg veel fantasie verhalen, en wist dat ze schrijfster ging worden. Uiteindelijk werd ze toch juf, maar ze vertelde nog steeds verhalen maar dan aan de klas. Toen begon ze die op te schrijven en stuurde die naar uitgeverijen en had meteen succes. Ze heeft ook meerdere beroepen dan schrijfster en juf, zoals lesauteur, copywriter en onderzoekster. Een lesauteur is iemand die leermethodes voor de school maakt. Nu woont ze met haar man Ed en haar twee zonen Rimme en Jard. Ze is nu 54 jaar.

 

Nu wil ik het wel echt gaan hebben over het boek…

 

Het boek gaat over de drielingzussen Joan, Hanna en Tanja. Maar ze weten niet dat ze zussen zijn of familie! Ze zijn allemaal opgegroeid in andere plekken, zoals Joan bij een rijk stel, Hanna bij een groot gezellig gezin en Tanja in het weeshuis. Opeens krijgen ze een brief van de notaris vlak voor hun zestiende verjaardagAllemaal op dezelfde dag en tijdstip! Ze krijgen te horen dat hun moeder kort na hun geboorte was overleden en ze dus allemaal naar het weeshuis waren gebracht. Maar ook krijgen ze te horen dat ze een vader hebben die nog leeft… Meteen denken ze dat het een grap is, en willen weg. Maar als dat toch niet zo blijkt te zijn, hebben ze heel veel vragen... Ze kunnen het niet meteen met elkaar vinden, maar na een tijdje gaat het eigenlijk een beetje werken. Hun vader blijkt eigenlijk de nummer 1 zanger Parrot te zijn. Maar hoe kunnen ze hem ooit bereiken? Ontmoeten ze hem ooit nog? En hoe moeten ze tegen hem zeggen dat ze zijn dochters zijn?....

De hoofdpersonen zijn Joan, Hanna en Tanja. Joan heeft rijke pleegouders, en is dus wat verwend. Ze is soms niet erg meelevend, en kan wat kattig zijn. Verder probeert ze wel financieel haar zussen te helpen, maar dat komt niet altijd even goed over. Ze komt zelfverzekerd over terwijl ze dat van binnen eigenlijk niet is.

 

 

Hanna is een doorzetter en gedraagt zich heel volwassen. Ze is ook wel vaak bezorgd, bijvoorbeeld om haar moeder. Ze is vriendelijk, slim en wijs, maar laat soms snel over zich heenlopen.

 

           

Tanja is een flinke doorzetter door haar zielige verleden. Ze is een beetje een jongens meisje en erg betrouwbaar. Soms heeft ze een kort lontje tegenover Joan, maar eigenlijk is ze best aardig.

 

Alle zussen zijn dus heel erg verschillend.

 

Eerst speelt het verhaal zich af bij Joan’s huis, Hanna’s huis, het weeshuis en de notaris. Daarna speelt het verhaal zich de hele tijd bij Joan’s huis en het concert af...  Het speelt zich in de tegenwoordige tijd af en het is geschreven in de Hij-Vorm.

 

 

De schrijver heeft volgens mij deze titel gekozen omdat ze echt mazzel hebben, ze zijn een drieling, hun vader is een popster en ze zijn goed verzorgd (behalve Tanja dan)… Ik denk ook dat hierdoor de titel komt…

 

De hoofdgedachte van dit is boek is nooit opgeven, wat er ook is, je kan het bereiken als je er hard voor nakt.

 

Ik vind wel dat andere MEIDEN het ook kunnen lezen, want het is best realistisch en ook weer niet, het is ook best grappig en spannend. Wel een aanrader voor meiden.

 

 

 

 

 
 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.