Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examendag 6: ging best lekker

Door Kim

Is het eindelijk stralend weer, sluit je school je op in de examenzaal. Een schrale troost: het ging bij de meeste examenkandidaten best lekker vandaag.

Elke dag op Scholieren.com: het allerlaatste eindexamennieuws en de ervaringen van onze acht examenbloggers. Luister ook van maandag t/m donderdag van 21:00 - 21:30 uur naar De Avondploeg op Slam!FM voor de dagelijkse Eindexamenupdate en interviews met onze bloggers. 

Vwo: Duits en biologie 

Oké, inhoudelijk ging-'ie best lekker bij onze blogger Rutger, die vanochtend examen Duits deed. Maar de omstandigheden waarin hij de toets maakte, waren niet echt relaxed:"Iemand die voor, achter of naast me zat stonk als de Scheiße! Maar verder ging-'ie wel oké." Dringend advies voor alle examenkandidaten: doe eens lief voor je toetsgenoten en spuit wat extra deo op voordat je de examenzaal betreedt. Zeker bij 30 graden geen overbodige luxe.

Over bio waren de meningen verdeeld. @LIFESAVEr twitterde creatief: "biologie-examen was moeilijk. De eerste vraag kwam en ik zat al zo: #________# ?". @mariannedhk schrijft juist dat ze nog nooit voor biologie heeft hoeven leren en dit keer alleen Samengevat globaal doorgegeken had, maar dat het examen best goed ging...

Havo: TeHaTex en Wiskunde

Stress voor Meltem, die d'r examen TeHaTex in eerste instantie niet mocht maken. "Mijn naam stond niet op de lijst van het examen, dus ik mocht niet aan de slag. Een hele heisa, ik werd boos en moest naar de administratie, die ook van niets wist. Uiteindelijk was er iemand die me herkende en werd het opgelost, maar anders was ik echt de sjaak..." Gelukkig ging het examen zelf wel goed, vertelt ze. Score: 14 kantjes volgeschreven in 2.5 uur.

Ook Jorieke was best blij: de wiskunde waar ze van tevoren zo ongelooflijk bang voor was,viel best mee. "Ik heb in elk geval alles in weten te vullen. Of het goed is, is natuurlijk een ander verhaal. Van tevoren was ik echt heel erg zenuwachtig: ik had buikpijn, trillende handjes en kon de knopjes op mijn iPod Touch amper nog bedienen." Toch gaat ze het niet nakijken. "Nee joh, ik wacht wel gewoon dat telefoontje af. Ik denk niet dat het me rustiger maakt."

Vmbo-bb: Engels en biologie

De vmbo-bb'ers hadden vandaag Engels en biologie. Engels was volgens veel twitteraars een eitje. We lezen zelfs "OMG! IK HEB VOOR MIJN ENGELS TUSSEN EEN 7.7 EN EEN 9.3"  van @rck_K. Proficiat!

Over biologie wordt vooral veel twijfel de timeline ingeslingerd. @goalieherrmann schrijft: "Ligt het aan mij of was biologie echt makkelijk? Zwaar te vroeg klaar."

Andere vmbo-niveaus: aardrijkskunde en Frans

Aardrijkskunde had over het algemeen wel slechter gekund: ook hier veel verwachte voldoendes in de timeline. En @xMaryse_ twittert zelfs: "ik vond aardrijkskunde echt mijn moeilijkste vak, maar ik denk echt dat ikhet examen als beste heb gemaakt :)". Wel raar trouwens: bij het LAKS werd geklaagd over vraag 4, dat er verschillend gedacht werd over hoe lang een korte vakantie duurt. Terwijl alle lesmaterialen hier duidelijk over zijn: minimaal 1 en maximaal 3 nachten.

Ook Frans ging volgens veel Twitteraars lekker, maar @JanBunel is onze onbetwiste held van de dag. Vooraf twitterde hij nog bescheiden dat-'ie op een zesje hoopte, maar achteraf schrijft hij: "0 fouten voor Frans examen, fack yeah." Très bien et nos félicitations, Jean Brunel!

Meer examennieuws vandaag: van een leerling in Schiedam werd vijf minuten voor z'n wiskunde-examen zijn rekenmachine gejat. Voor de havisten met Frans is verduidelijkt wat er nou precies met vraag 40 bedoeld werd en de vwo'ers met natuurkunde maken kans op twee puntjes extra. En examenkandidaten in Panningen moesten een paar minuten voor de start van hun examens verhuizen naar een andere school, omdat de stroom uitviel.

Gepubliceerd op 23 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?