Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Rekenmachine gejat

Door Kim

Ben je helemaal klaar voor je examen wiskunde, wordt je rekenmachine een paar minuten voor aanvang gestolen...

Het overkwam maandag een vavo-leerling. Het LAKS schoot te hulp en zamelde meteen geld in voor een nieuwe.

De jongen in Schiedam had z'n spullen vlak voor het vmbo-examen al op tafel gelegd en liep nog even naar een surveillant toe om iets te vragen. Precies in die paar minuten is z'n rekenmachine van tafel gejat - waarschijnlijk door een medekandidaat die 'm zelf was vergeten.

LAKS to the rescue

Examenklachtenbaas Alderik: "Superzielig natuurlijk. Die jongen kon op dat moment gelukkig meteen een rekenmachine van school lenen, maar vrijdag heeft hij ook nog een examen Economie waarvoor hij er opnieuw eentje nodig heeft." Omdat het examen niet op een gewone school, maar op een speciale vavo-locatie met 300/400 leerlingen plaatsvindt, is er weinig kans dat de dader gepakt wordt.

Dus LAKS to the rescue. "We hebben er meteen aandacht aan besteed op onze website en zijn een inzamelingsactie gestart, zodat de jongen een nieuwe rekenmachine kon kopen. Meteen druppelden bedragen binnen van medescholieren als één of twee euro, en we hebben nu al genoeg geld om een nieuwe rekenmachine voor hem te kopen. Vanmiddag gaat-'ie op de post."

Gepubliceerd op 23 mei 2012


Alles over de examens in je timeline?