In de mode: dreigtwitteren

In de mode: dreigtwitteren

Door Pim

We hadden twitteraar Charlotte die er een nachtje voor in de cel zat. De 13-jarige dreigtwitteraar op een festival en natuurlijk  de jongen die meende dat hij de schietpartij in Alphen aan de Rijn nog eens dunnetjes over zou doen. Allebei kregen ze problemen met de politie.

En ik kom ze steeds vaker tegen: dreigtweets. Met recht een nieuwe rage, hoe ironisch ook.

In de rubriek 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te liefdesverdriet weg te zuipen en het een duckface te trekken op de foto. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Vervelende leraar

Want zeg nou zelf: iedereen heeft wel eens een hekel aan z'n leraar, decaan of irritante klasgenoot. Je kunt natuurlijk echt gaan slaan, maar zo'n dreigtweet komt veel beter over. Toch?

Extra bonus: dit levert geen problemen op met huilende ouders en leraren die Jantje vragen naar zijn bloedneus of gebroken arm. Een echte win-win-situatie dus.

Swahili

Maar uhm, hoe serieus moet de politie een tweet nemen die eerder Swahili is dan Nederlands? Of dit-is-een-grapje-signalen? Charlotte dacht dat door de hashtag #hoiAIVD wel duidelijk was dat ze het niet serieus bedoelde, maar toch stond er vijf man sterk aan politie voor haar deur.

En is het doodwensen van anderen zónder sacrasme-warning dan echt serieus bedoeld? Menen we het we het dan echt of is het gewoon het volgende verhaal wat we morgen stoer in de pauze kunnen vertellen?  Een vreemde trend, dit.

Speciale Twitteraccount

Vreemd, maar populair: de speciale account @doodsbedreiging retweet alleen maar twitteraars die even helemaal los gaan. Ze hebben al zeker 1200 bedreigingen gevonden en bestaan pas driekwart jaar. Sommige jongeren willen blijkbaar opgemerkt worden en zetten achter hun tweet alvast de hashtag #doodsbedreiging

Vind jij dit ook een veilige manier om je woede te uiten, of juist complete bullshit?  Waait deze rage wel weer over, of moet de politie er hard tegen optreden voordat we straks door de dreigtweets de echte wacko's niet meer herkennen?

Gepubliceerd op 29 juni 2011

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

Mijn mening: Elke rambo die een doodsbedreiging stuurt oppakken. Het moet niet veel gekker worden, dat het normaal wordt om andere mensen met de dood te bedreigen...

11 jaar geleden

K.

K.

#pissedashell? Ben ik nou heel erg dom als ik niet helemaal begrijp wat daarmee bedoeld wordt?

11 jaar geleden

I.

I.

als in de zin van pissed as hell, pissig als de hel. Ik moest het eerst ook een paar keer doorlezen voor ik het door had

10 jaar geleden

J.

J.

Sorry, maar doe ff normaal. Dat doe je toch niet? Als t sarcastisch is, oke, maarja, gewoon dom.

10 jaar geleden