Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

"Sorry, ik moet even mijn liefdesverdriet wegdrinken"

"Sorry, ik moet even mijn liefdesverdriet wegdrinken"

Iedereen weet dat het leven van pubers niet over rozen gaat. Echt niet. Een van de pijnpunten waardoor jongeren tientallen keren getackled worden om dan in een groot, zwart, gapend gat te belanden, noemen ze De Liefde. En de daarbijhorende afkickverschijnselen.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Het is vrijdagmiddag als ik een sms krijg van goede vriendin S.“Jezus, klotehommel is het ook, tyfus tyfus. Ik heb het gehad met hem, ga je mee naar de AH?” schrijft ze. En gezien mijn liefdesleven ook niet zo denderend gaat momenteel, stem ik toe en staan we even later bij de Appie.

“Wat wil je drinken?” vraagt ze. Als ik zeg dat ik gewoon een blikje cola koop, kijkt ze me raar aan. “Lijkt me geen verstandig plan nu,” vertel ik haar terwijl ze haar eigen fles Bacardi afrekent. Ze knikt. “Maar alsnog, ik moet het even kwijt,” verzucht ze. Even later zitten we ergens in een parkje, liggend, te kijken naar de ondergaande zon. Ze vertelt haar verhaal op fluistertoon terwijl ze haar fles Bacardi binnen een kwartier naar binnen shot.

Drinken op straat is populair. Niet alleen in Nederland, maar overal in Europa. In Spanje heet zo'n activiteit een 'bottelón' en is het streng verboden sinds er elk weekend dozijnen aan door alcohol vergiftigde jongeren binnenkwamen in ziekenhuizen. Maar als nog gebeurt het, daar en hier. Vaak onder de noemer 'Ga je even mee kindercola drinken?'. 

Maar waarom nou eigenlijk? "Het ontspant me even als ik heel erg veel shit hebt, even al die gedachtes wegdrinken, even nergens meer aan denken,” vertelt S. me als we in het park zitten. Begrijpelijk.

Wat doen deze jongeren op avonden zoals deze? Drinken, voor zich uitstaren, vertellen over hun eigen shit, luisteren naar de shit van anderen en een beetje muziek luisteren. Meer niet.

Als ik de volgende ochtend wakker word en ik mijn telefoon aanzet, krijg ik een smsje. “Dank voor de  mooie gesprekken gisteren, heb hoofdpijn en het is alsnog een teringlijer, maar thnx for being there!” schrijft ze. Ik lach en probeer verder te slapen, niet denkend aan mijn eigen shit.

Gepubliceerd op 8 april 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Ik haat het woord shit .

12 jaar geleden

S.

S.

Je schrijft echt super goed!
Hilarische verhalen en ook zeer herkenbaar.
Bravo.

Groetjes,

12 jaar geleden

I.

I.

Je kunt d'r alles van zeggen. Ma 't werkt wel.

D'r is ma een ding dat helpt tegen un zware week.
Genoeg drinken om nergens niet meer overna te denken.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.