Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The duckface syndrome

The duckface syndrome

Wij mensen uit de social media-generatie doen de raarste dingen om aantrekkelijk op een foto te staan. Het ietwat verbijsterende resultaat staat op steeds meer online profielen. En dan vooral op die van het vrouwelijke geslacht.

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een trend gespot? Deel het met ons in de reacties.

De zogenaamde 'duckface'. The duckface syndrom. Voordat je met je eigen fotocamera of mobieltje een foto van jezelf maakt, tuit je je lippen zo sexy mogelijk. En je bent er volledig van overtuigd dat deze gezichtsuitdrukking jou écht die Tyra Banks- supermodel-look geeft. Je jukbeenderen komen er gewoon ook zo mooi van uit. Toch?

Laat ik er maar helemaal voor uit komen, alles opbiechten: ik heb dit waarschijnlijk ook wel een paar keer gedaan. Ja echt. Gewoon. Het gaat automatisch. “Goh, ik zie d’r vandaag even niet zo appetijtelijk uit, laat ik even een duckface maken”. Het is een perfecte uitvlucht voor een situatie waarin je weet dat als je een 'normaal' gezicht zou trekken, je gewoon niet zo charmant op die foto zou staan.

Als zelfs 'n model het zegt...

  

Evolutie

Ik heb daar niks op tegen, begrijp me niet verkeerd. Ik geloof dat het iets is wat wij onszelf als generatie hebben aangeleerd. Weet je wel, de mensen die uit apen evolueren leerden zichzelf ook bepaalde gewoontes aan.

Het maken van een duckface maakt daar ongetwijfeld deel van uit. Het hoort gewoon bij deze generatie. Net zoals het maken van een spiegelfoto met je Blackberry of iPhone of licht vooroverbuigen om een beetje inkijk te creeëren voor die ene mooie foto op Hyves. Is helemaal niks mis mee. Echt niet. 

Amerikaanse ducks

En wij in Nederland zijn er ook nog niet zo heel erg slachtoffer van. Alle Nederlandse heren moeten zich nog gelukkig en vereerd voelen als ze een keer een duckface-foto mogen ontvangen. Nee, in Amerika, daar gebeurt de echte shit. The real duckfaces. Everybody makes one. Als je Jersey Shore (de Amerikaanse Oh Oh Cherso) kent, moet er zeker een belletje bij je gaan ringelen.

Nog niet? Verbaas je dan maar. Op deze anti-duckface-pagina, want blijkbaar wordt toch niet iederéén hier gelukkig van.

Gepubliceerd op 23 februari 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Ik vind die getuite lippen er niet echt uitzien. Echt niet, als ik het beter moet zeggen. En ik heb even op die site gekeken, en mijn God, wat ziet dat er verschrikkelijk uit! Hopelijk blijft de dag heel ver weg dat de meeste meiden zo op Hyves staan.

13 jaar geleden

S.

S.

"Als je Jersey Shore (de Amerikaanse Oh Oh Cherso) kent, moet er zeker een belletje bij je gaan ringelen."

PARDON?
Jersey Shore de nederlandse versie van Oh Oh Cherso? het is dik andersom! alsof Chersopoep de originele was XD weer een rip-off van een amerikaanse programma.

13 jaar geleden

I.

I.

@ Strobe Light: Zo las ik het eigenlijk niet. Meer als in: Als je het niet kent moet je er een Amerikaanse versie van Oh Oh Cherso bij voorstellen...

Verder: Getuite lippen zijn kut. Doe een soort van luchtkus, of hou je mond gewoon normaal.

13 jaar geleden

E.

E.

Geweldig, er hangt een eendenschilderij op de achtergrond xD.

13 jaar geleden

M.

M.

WTF!!!

Dit is egt zo facking lelijk!
Doe gwn jezelf voor en niet een ander lelijk wijf!!
ieell!
Wtf!
Ik heb zin in sex! jij ook!? Wil je me!?
Bel dan: 06...
Mail en ik geef je me nummer!
Mieke_Claudia@hotmail.com

13 jaar geleden

B.

B.

Schatje mag ik je foto!

13 jaar geleden

L.

L.

omg heb je dat hoofd gezien. heeft zij botox om der bek ofzeuwwhh xD

13 jaar geleden

F.

F.

haha ik herken mezelf hier zooooooooo in! altijd als iemand een foto van me maakt of als ik zelf een foto van mezelf maak, dan tuit ik altijd mn lippen! gaat gewoon automatisch.. ik ben gewoon niet mooi als ik mn mond normaal hou. het ziet er gelijk een stuk beter uit als ik mn lippen tuit. ja ik schaam me dood als ik dit zo lees. en zoals ook in de tekst staat; je jukbeenderen komen beter uit, en dat is voor mij de ultieme oplossing aangezien ik bestwel bolle wangen heb.

13 jaar geleden

D.

D.

@ Strobe Light, met "de amerikaanse oh oh cherso" bedoelen ze niet dat Amerika dat van Nederland heeft 'gejat'. Daarmee wordt alleen bedoeld dat het in feite hetzelfde concept is. En het door de meeste mensen zo wordt gezien. En de schrijver van dit stukje weet zelf ook heus wel dat Oh Oh Cherso later kwam.

13 jaar geleden

G.

G.

Dat vind ik nou zo lelijk, ik lach die mensen altijd uit!
@ En die meid op de foto heeft zeker botox gespoten XD.
Ik zelf doe dat nooit, ik heb zelf dunne, kleine lippen laat staan als ik dat doe je merkt het geeneens XD

13 jaar geleden

I.

I.

Lekker boeie, Strobe Light. Beide zijn flut progamma's

13 jaar geleden

F.

F.

Haha, echt heel herkenbaar dit.

13 jaar geleden

F.

F.

wtf waarom zou je als een plank op de trap willen liggen?
wel maf gezicht btw :)

12 jaar geleden

D.

D.

OMG SO UBER SEXY (L)
DAT HEET GEEN DUCK FACE HET IS EEN DUSHI FACE:P
(ALLEEN DIE VROUW DOET HET VERKEERD JE MOET HET IN EEN SPEIGEL MAKEN MET JE MOBIEL EN DAN EEN DUSHI FACE OPZETTEN! DUH) XXX NAOMI

12 jaar geleden

E.

E.

Haha wat een pannekoekenface ! (;

12 jaar geleden

K.

K.

die eens op de achtergrond doet het 'm *o*

12 jaar geleden

K.

K.

excuseer me, het is natuurlijk eend(A)

12 jaar geleden

J.

J.

Ik vind dat echt vaaag, je bent echt niet aantrekkelijk ofzo.

12 jaar geleden

L.

L.

Yep, human kind is doomed.

12 jaar geleden

L.

L.

TSS.. mensjes hee
die vrouw is net een barbie..
man man ik zou me doodschamen als ik zo op een foto stond!

12 jaar geleden

B.

B.

OMG JE LIPPEN ZIJN EEN EEND AAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

12 jaar geleden

F.

F.

Doet ze niet die eend op die poster achter haar na?
x

12 jaar geleden

B.

B.

Die eend op de achtergrond doet 't 'm.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.