Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Kunnen jongens en meisjes bevriend zijn?

Kunnen jongens en meisjes bevriend zijn?

Kunnen jongens en meisjes bevriend zijn, of begrijpen ze helemaal niks van elkaar? Jorieke weet 't niet zeker. "Maar gaat er echt meer in jullie brein om dan ''TIETEN!'' als we een nieuw jurkje showen?"

In deze rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongens/meisjes-vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Ze schreven bijvoorbeeld al over 'de magie van voetbal' en de 'schaamteloosheid van jongens'. Nieuwsgierig? Teruglezen kan in 't archief.

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

We schrijven elkaar nu al een tijdje brieven over jongens- en meisjesproblemen. Waarom meisjes zo gevoelig tweeten, waarom jongens zo schaamteloos zijn en waarom meisjes zo lang moeten bellen. Het begint bijna te lijken alsof we een band hebben, een soort vriendschapsband. En dat terwijl we elkaars soort helemaal niet begrijpen. Kunnen jongens en meisjes eigenlijk wel goed bevriend zijn met elkaar?

Ik zie het zo vaak om me heen: jongens en meisjes die dan eerst heel goed bevriend raken, jarenlang ontkennen dat ze elkaar leuk vinden om vervolgens een jarenlange verratie met elkaar aan te gaan. Nu wil ik niets suggereren over ónze band. Ik ben immers achttien en jij zestien, waardoor ik een pedofiel/cougar zou zijn. Ook blijf je natuurlijk een kleine kutpuber, zo tot en met je dertigste. Maar ik dwaal af.

Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen: kunnen jongens- meisjesvriendschappen eigenlijk wel? Misschien zijn ze júist wel goede soulmates, doordat ze elkaar kunnen aanvullen. Of gaat er echt niet meer in jullie brein om dan ''TIETEN!'' als we een nieuw jurkje showen?

Lieve Hidde, kunnen jongens- meisjesvriendschappen platonisch blijven?

Liefs,
Jorieke

Hidde: de jongen

Plato-wattes? Sorry, ik werd even afgeleid door de ''TIETEN!''. Mijn excuses, ik begin opnieuw. 

Lieve Jorieke,

Natuurlijk kunnen jongens en meisjes bevriend zijn. Natuurlijk denken wij niet direct ''TIETEN!'' als jullie een nieuw jurkje showen. We vullen elkaar goed aan. Of zo.

Want wij jongens zijn oprecht geïnteresseerd in jullie soort, hoewel het misschien niet altijd zo lijkt. Graag horen wij jullie verhalen over het interessante leven als meisje, en de struggles waarmee jullie moeten dealen. Zonder tegenstribbelen luisteren wij naar jullie verschrikkelijke verhalen over slechtzittende BH's. Alles voor de vriendschap, right? Wij jongens kunnen ook best gewoon praten, zonder meteen naar jullie voorgevel te kijken. Voorbeeldje:

Ik heb een vriendin waarmee ik heel goed bevriend ben. We kennen elkaar al bijna een jaar, en ik heb er nog nooit aan gedacht om op haar mijn biologielessen in de praktijk te brengen. In het hele jaar dat ik haar ken, heb ik ook nog nooit over haar, gehuld in enkel een panterprintstring, gedroomd. En een jaar is lang. Dus Jorieke, dit is het ultieme bewijs dat jongens en meisjes wel degelijk soulmates kunnen zijn.

Ze heeft wel mooie tieten, trouwens.

Platonische groet,
Hidde

Gepubliceerd op 1 februari 2013

REACTIES

A.

A.

Of: Ik en mijn "soulmate" vallen in de categorie we ontkennen dat we elkaar leuk vinden, of we vallen in de categorie waarbij het wel kan. Persoonlijk denk ik het laatste want ik ben altijd al one of the guys geweest, en hij kan met iedereen goed opschieten. Soms tot irritatie van mij overigens.

11 jaar geleden

A.

A.

Cougar!

11 jaar geleden

J.

J.

Waarom heeft die boy appelsap..

11 jaar geleden

P.

P.

nee dit kan echt niet

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.