Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom bellen meisjes zo lang?

Waarom bellen meisjes zo lang?

Hidde

Meisjes zijn langdradig. En al helemaal over de telefoon. Hidde vindt 't maar tijd- en geldverspilling: waarom een torenhoge telefoonrekening riskeren voor al die zinloze, extra minuten?

In deze nieuwe rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongens/meisjes-vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Ze schreven bijvoorbeeld al over 'stille hints' en 'schaamteloosheid van jongens'. Nieuwsgierig? teruglezen kan in 't archief.

Deze week: 'Waarom bellen meisjes zo lang?'

Hidde: de jongen

Lieve Jorieke,

Laatst belde ik met een meisje. Terwijl we romantisch 'ouwehoerden' over van alles en nog wat, zag ik de tijd verstrijken. Het waren 45 lange minuten. Het was het langste telefoongesprek dat ik ooit gevoerd heb.

Thank god dat ze mij belde, en niet andersom. Datzelfde meisje kreeg namelijk later die maand een telefoonrekening van 1500 (!) euro.

In die drie kwartier had ik drie sixpacks bier leeg kunnen drinken en 45 minuten Studio Sport kunnen kijken. Maar nee: in plaats daarvan probeerde ik bijna een uur lang een einde te maken aan een telefoongesprek dat wat mij betreft al na zes minuten afgelopen had mogen zijn. Want wees nu eerlijk: die 39 minuten extra, voegen die echt iets toe? Wat kun je in 45 minuten méér zeggen dan in zes minuten?

Lieve Jorieke, waarom bellen meisjes zo lang?

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

Volgens de Belgische krant De Standaard is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat vrouwen meer praten dan mannen. Dat kan dan weer bevestigen dat vrouwen meer beltijd nodig hebben dan jullie. Anders komen we nooit aan dat gemiddelde van 20.000 woorden per dag! (voor mannen zijn dat er maar 7.000)

En ik moet helaas schuld bekennen: ook ik houd me nooit aan vijf minuten bellen. Wanneer ik weer eens een vriendin aan de telefoon heb (die ik daarvoor al uitvoerig via Ping en de Facebook Chat heb gesproken), duurt dat minstens een kwartier. Niet omdat het nodig is, maar voor de zekerheid: straks vergeet ik haar weer iets te vertellen, wat ik een andere vriendin al wel verteld heb. Waardoor die ene vriendin zich weer achtergesteld voelt en me een kutwijf vindt, en ik weer een goede vriendin minder heb. Of zo.

Lieve Hidde, eigenlijk is deze rubriek veel te kort om je vraag te beantwoorden. Ik bel je binnenkort wel, goed?

Liefs, Jorieke

Gepubliceerd op 23 november 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Kijk eens aan, de schattige Hidde verandert hier in een wandelende zuipschuit. Wat Den Haag allemaal welniet met je kan doen.

11 jaar geleden

A.

A.

Ik ben een meisje en ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan bellen. Ben ik nu anders?

11 jaar geleden

E.

E.

Wat gek. Ik meen me te herinneren dat mannen er per dag net wat méér woorden doorheen jagen dan vrouwen. Dat zeggen ze bijvoorbeeld ook hier: http://www.nu.nl/lifestyle/2450407/mannen-praten-meer-dan-vrouwen.html

Wat raar dat er twee zo verschillende verhalen de ronde doen! Misschien de moeite waard om ooit eens echt uit te zoeken wat nu aannemelijker is (maar dan niet om half één 's nachts :P).

11 jaar geleden

T.

T.

One word: Skype.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.