Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Waarom begrijpen jongens geen stille hints?

Waarom begrijpen jongens geen stille hints?

Jongens zijn niet romantisch. Sterker nog, ze halen het bloed onder Joriekes nagels vandaan.  Wáárom begrijpen ze in godsnaam haar stille hints niet?

In deze nieuwe rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongen/meisje vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Ook een levensvraag? Deel het met ons in de reacties!

Deze week: 'Waarom begrijpen jongens geen stille hints?'

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

Ik liep met een jongen door het dorp en zei dat ik het koud had. In plaats van zijn jas aan mij af te staan, een arm om me heen te slaan, me vol op mijn bek te pakken en met mij weg te rijden op zijn witte eenhoorn, zei hij: ''Ja, inderdaad.''

Ja, inderdaad. Verder niets. En dit is maar één van de vele momenten waarop jongens onze stille hints niet begrijpen.

Als wij voor de televisie gaan staan tijdens Eredivisie Live, willen we aandacht. Als we zeggen dat onze voeten pijn doen van het lopen, willen we dat je ons romantisch naar huis tilt. Als we ons alleen voelen, willen we een arm om ons heen. Als we willen winnen, laat je ons winnen. Anders heb je een slechte avond, dat kan ik je verzekeren.

En toch werkt het niet. Moeten we duidelijker zijn? Maar wat blijft er dan over van de romantiek?

Hidde, waarom begrijpen jullie onze stille hints niet gewoon?

Liefs,

Jorieke

Hidde: de jongen

Lieve Jorieke,

Eerlijk gezegd begrijp ik je probleem niet helemaal. Omdat jij zegt dat je het koud hebt, moet een jongen zijn arm om je heen slaan? Zeg dan gewoon duidelijk wat je wil!

Ik ben blij dat je mij schrijft, want ik loop al een tijdje rond met een soortgelijk probleem: waarom draaien meisjes altijd overal zo omheen?

Gek word ik ervan. Wil ik in de bioscoop gewoon genieten van het lekkere wijf op het witte doek, moet m'n date weer zo nodig in mijn hand knijpen 'omdat ze de film eng vindt'. Of als mijn crush zo diep zucht en mij aankijkt: dan moet ik blijkbaar vragen wat er aan de hand is. Hoe kan ik dat nu weten?

Dus ik pleit voor een vermannelijking van de samenleving. Geen ingewikkelde codetaal die alleen vrouwen begrijpen. Als iedereen gewoon zegt wat 'ie bedoelt, zou mijn relatie toch een stuk eenvoudiger zijn.

Lieve Jorieke, waarom draaien vrouwen altijd overal omheen?

Liefs,

Hidde.

Gepubliceerd op 9 november 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

H.

H.

Misschien moet je jongens daten die een normaal IQ hebben?

11 jaar geleden

R.

R.

Er zijn jongens die stille hints inderdaad niet begrijpen, maar degene die ze wel begrijpen zijn vaak te verlegen om erop in te gaan.

11 jaar geleden

E.

E.

Ah. Ik geloof dat ik dan tóch een jongetje ben. Ik zou ook 'ja inderdaad' hebben gezegd (als ik echt een jongetje was en geen meisje dat gewoon over het weer en de omgevingstemperatuur praat om over het weer en de omgevingstemperatuur te praten).

11 jaar geleden

J.

J.

HIDDE IS EEN HELD! Hij heeft helemaal gelijk.

11 jaar geleden

J.

J.

Ik snap de meeste stille hints wel, maar dan zeg ik ook zoiets als k dat meisje niet leuk vind ofzo.

11 jaar geleden

T.

T.

wat bedoel je? ik ben geen mislukkeling die hints gaat volgen voor zijn liefde

11 jaar geleden

C.

C.

Och, was hier maar een woordenboek voor. In de trend van:

Meisje : Jongen :
'Ik heb het koud' 'Mag ik je jas?'
'Het is warm hè?' 'Ik wil wat drinken' óf 'Trek mijn shirt uit'

etc.

11 jaar geleden

A.

A.

Of je gaat, als je zeventien bent, gewoon alleen mannen daten die minimaal de leeftijd van 25 jaren gepasseerd zijn.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.