Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom tweeten meisjes zo gevoelig?

Waarom tweeten meisjes zo gevoelig?

Hidde

Tweetende meisjes zijn irritant. Ze vervuilen Hidde's timeline met diepe, Engelse teksten. Maar wáárom?

In deze nieuwe rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongens/meisjes-vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Het complete archief vind je hier. Ook een levensvraag? Deel het met ons in de reacties!

Deze week: 'Waarom zijn meisjes zo gevoelig op Twitter?'

Hidde: de jongen

Lieve Jorieke,

"I can't deal with this anymore", "Work hard and learn from your mistakes", "I can't live without you anymore." Als ik dit lees, krijg ik direct kotsneigingen.

Als ik 's ochtends opsta, begint het al. Ik hoef mijn iPhone maar te pakken en ik word er meteen mee geconfronteerd: gevoelige meisjes op Twitter. Ze vervuilen mijn timeline met diepe, Engelse teksten – vaak vol spelvouten – over hoe zwaar hun leven wel niet is. Ik vind het vooral vre-se-lijk irritant.

Maar het is niet zo dat die irritante tweets er alleen ‘s ochtends zijn. Nee, was dat maar zo. Het gaat de hele dag door. Ik krijg bijna de neiging om te tweeten: “It’s so hard being me, but nobody knows. All those tweets make me sad. I don’t want this anymore.” Maar ik doe het maar niet: no way dat #mylifeissohard trending topic wordt. Nooit.

Maar om even terug te komen op het waarom: is het leven van al die meisjes écht zo zwaar? Worden ze dagelijks geslagen door hun vader, verkracht op weg naar school en/of gepest door bruggers? Lijkt mij niet. Dus wat zeiken ze eigenlijk? De aandachtshoeren.

Lieve Jorieke, waarom doen meisjes altijd zo verschrikkelijk gevoelig op Twitter? 

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

Als jouw zeer gewaardeerde collega zou ik nu natuurlijk moeten zeggen: walgelijk! Ik begrijp ze niet! Weg met die meiden! Maar nee. Ik ben ook een meisje (no shit Sherlock) en maak me er daardoor ook weleens schuldig aan. Kan er niets aan doen. (Vergelijk het eens met scheten laten in het openbaar: daar kunnen jullie toch ook niks aan doen?) Het is onze natuur.

Toch zal ik het proberen uit te leggen. Wat is hier nu zo leuk aan? Ik denk om aan te tonen dat wij meisjes ook een diepere laag hebben. Dat er achter die dikke laag foundation, het bontje van onze UGGs-laarzen en onder onze Nickelsonjas ook gevoel zit. En eigenlijk hebben we ook gelijk. Het leven van een vrouw ís ook zwaar. Iedere ochtend moeten we weer concluderen dat we niets hebben om aan te trekken. Iedere dag moeten we een ander rondje door het huis lopen als we aan het bellen zijn. Soms trek je het dan even niet meer. En dan tweet je een tekst die de lading een beetje dekt, in de hoop dat iemand je begrijpt.

Dus Hidde: accepteer deze meisjes. Vind je ze toch vervelend? Block ze lekker op Twitter, gooi ze uit je timeline en negeer ze voor de rest van je leven. Zij hun hobby, jij een schone timeline. Probleem opgelost.

Overigens: ik heb je ontvolgd op Twitter. Die tweets over je filmprojectje vind ik schijtirritant.

Liefs,

Jorieke

Gepubliceerd op 26 oktober 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

C.

C.

oh mijn god. ik ging zo hard stuk op de reactie van Jorieke. en hoe hypocriet deze maatschappij is. geen offence btw.

11 jaar geleden

Simon

Simon

Zooo grappig. Dit dacht ik vanochtend nog toen ik de timeline van Scholieren.com checkte. Quelle drama.

11 jaar geleden

K.

K.

GEWELDIG!

11 jaar geleden

E.

E.

JA PRECIES DIT BEDOELDE IK
!!

11 jaar geleden

V.

V.

En dit is nou een van de 1000 redenen waarom ik geen twitter heb. Then again, dit gebeurd ook al veel te veel op facebook.

11 jaar geleden

V.

V.

Het is eigenlijk ook best irritant om dit elke dag aan te zien, maar om ze nou hoeren te noemen gaat te ver. Ik vind dat ze mogen doen wat ze willen. Ik ga ze niet ontfollowen omdat ze dat willen tweeten dat slaat nergens op. Ze hebben allebei een beetje gelijk

11 jaar geleden

8.

8.

Ik heb hyves en facebook en daar worden ook wel eens van die stomme Engelse berichten geplaatst ik doe het zelf niet want het slaat nergens op schrijf het in je dagboek waarom zou je dat met andere willen delen? dat ze gaan reageren 'zo is het meid respect ik ben er voor je' ga zielig doen ofzo ..

11 jaar geleden

J.

J.

Ik citeer: "Ze vervuilen mijn timeline met diepe, Engelse teksten – vaak vol spelvouten – over hoe zwaar hun leven wel niet is. Ik vind het vooral vre-se-lijk irritant."

Spelvouten? Seriously? SPELVOUTEN?

11 jaar geleden

S.

S.

Jullie snappen het gewoon niet, meisjes doen dat echt niet alleen om aandacht maar gewoon omdat ze kwijt willen wat ze voelen en dan doen jullie (jongens) respectloos!

11 jaar geleden

7.

7.

Hoi Hidde, ik vind het erg bijzonder dat jij al die meisjes zo goed kent dat je weet dat hun leven niet zo zwaar is... Volgens mij zijn er genoeg die het misschien op dat moment wel even zwaar hebben... Iedereen heeft het zo op z'n eigen manier moeilijk... En owja; aandachtshoeren, dat vind ik iets te makkelijk gezegd, want als er iemand veel aandacht vraagt, ben jij dat wel!
Groet

11 jaar geleden

S.

S.

ik ben een meisje (No shit!) en ik moet toegeven ik ben het met hidde eens. het is best wel idioot hoor al die emotionele tweets. en wat jorieke zegt is best wel stereotype.

11 jaar geleden

A.

A.

Ik ben een meisje en ik doe dit nooit.

11 jaar geleden

F.

F.

persoonlijk denk ik dat het een kwestie van hormonen is. Ik bedoel, kijk dan, die meisjes zijn allemaal een jaar of 14, 15, 16. De leeftijd waarop de hormonale ontwikkeling te ruiken is. Conflicten met menstruatie, gevoelens, seksuele geaardheid, ouders, jongens. Sommige meisjes dichten erover, maken er een kunstwerk van. Anderen tweeten het. maar het is ook vooral aandachtsgeilheid hoor. Graag willen dat mensen zich zorgen over je maken. meisjes hebben daar over het algemeen nu eenmaal meer behoefte aan dan jongens. alhoewel ik ook een paar jongens ken (hetero- en homoseksueel) die precies hetzelfde doen.
Dit is overigens een van de redenen dat ik een schijthekel heb aan twitter. leuk dat hier een topic over is.
Ik ben zelf trouwens een meisje van 15.

11 jaar geleden

M.

M.

in conflict met mijn MENSTRUATIE. jongens hier moest ik echt even heel erg om lachen.

11 jaar geleden

M.

M.

Iemand in mijn TL tweette laatst: 'tears falling down but they don't take the pain with'.

11 jaar geleden

T.

T.

aandachts geile drama forcerende bitches, de reden dat ik mijn twitter page geclosed heb.

11 jaar geleden

J.

J.

Haha, ik ben pas ouderwets, ik doe niet aan dat gezanik. Geen facebook, twitter etc. Heerlijk rustig, geen irritante berichten. Wat mensen van mij willen weten vragen ze me wel live. Ideaal.. Echt een aanrader. En ik wil geen achterlijke reacties, voor je het zelf geprobeerd hebt.

11 jaar geleden

J.

J.

Beste Hidde, bij sommige meisjes is dit de manier waarop ze laten zien hoe ze zich voelen, sommigen begrijpen het en steunen elkaar en sommige niet. Sommige meisjes doen het inderdaad voor aandacht, maar dat betekent niet dat elk meisje het voor aandacht doet. Ook zeker niet alle meisjes tweeten deze dingen. Ook kan dit een manier zijn om steun te zoeken van andere mensen. 'Aandachtshoeren' vindt ik zelf te ver gaan aangezien dit voor 99% van de meisjes NIET telt. Zelf doe ik dit niet.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.