Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Trend: Overly Attached Girlfriend

Trend: Overly Attached Girlfriend

Door Lotte

Sommige meisjes gaan iets te ver in de liefde voor hun vriendje. 'Je hebt nu al tien minuten niet teruggesmst! Wat is er aan de hand, ben je dood???' Op 't internet is het nu zelfs een hit: de Overly Attached Girlfriend.

In'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals zingen via 'n appnutteloze twitterfeiten en skywalking.  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Wereldberoemd

Hoe 't allemaal begon? Er was eens een meisje die een parodie van Justin Bieber's liedje 'Girlfriend' maakte. Maar dan een tikkie creepy. Denk: 'If I was your girlfriend / I’d never let you leave / without a small recording device / taped under your sleeve'. Ze postte het op Youtube, en boem: ze werd wereldberoemd. Iedereen kent haar nu. Niet als Laina Walker, hoe ze heet, maar als Overly Attached Girlfriend.

Haar gezicht heeft het internet veroverd. Vaak versierd door obsessieve, enge tekstjes. 'I was looking through your texts earlier.. Who's mom?' 'I sewed my name on your shirts, in case you forget you're taken.' 'I don't care if she's your mother. Don't kiss her.' Ze is nu de nachtmerrie van elke jongen.

Rijmende bijnaampjes

Arme Laina. Dappere jongen die nu nog wat met haar durft te beginnen. En dat terwijl ze een soort zondebok is, want Overly Attached Girlfriends, die zijn er overal.

Je kent er vast zelf ook wel één. Van die meisjes die net ietsjes te ver gaan in hun liefde. Die je in de gangen louter óf hand in hand óf tongworstelend spot. Zeker de helft van hun tweets is gerelateerd aan hun boyfriend, in de kotsneigende richting van '0:00 denk aan mn schatje wij ntb <33'. Ze noemen hun vriend dan ook nooit bij z'n naam, maar verzinnen van die gezellige bijnaampjes. Het liefst rijmend, zoals schatjepatatje, liefiepiefie, snoesiepoesie. Not joking, ik ken echt meisjes die dat werkelijk zeggen.

Koelkasten uitzoeken

Ik wálg van Overly Attached Girlfriends. Dat soort gedrag is zelfmoord voor je verratie. Geen enkele jongen die het langer dan drie seconden bij je uithoudt als je smsjes stuurt in de trant van: 'Je hebt nu al tien minuten niet teruggesmst! Wat is er aan de hand, ben je dood???'. Doe een stapje terug, meiskes.

Ikzelf ben gelukkig alles behalve een Overly Attached Girlfriend. Ik bedoel, ik heb mijn vriend laatst dan wel gedwongen om samen koelkasten uit te zoeken, maar dat is toch gewoon handig? Scheelt ons weer een hoop gedoe, later. Ook hou ik alvast een lijst bij van potentiële babynamen. Puur praktisch. Maar wacht even, ik moet hem even bellen. Ik weet namelijk niet precies wat hij nu aan 't doen is; hij reageert maar niet op m'n dertien smsjes.

Gepubliceerd op 28 november 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

C.

C.

Erg grappig stuk en ook volledig waar.

11 jaar geleden

D.

D.

Iemand merkte laatst op dat mijn profielfoto leek op die van overly attached girlfriend. OH GOD WHY meteen veranderd.

11 jaar geleden

C.

C.

Het is inderdaad een redelijk enge blik dat ze heeft. Alsof ze recht in je ziel kijkt.

11 jaar geleden

S.

S.

Ik weet niet waardoor, maar ik vind je een beetje op Ranomi Kromowidjojo lijken op die foto :)

11 jaar geleden

E.

E.

ik vind Overly Attached Girlfriend geniaal!!!

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

Oeioeioei, ik bedoel natuurlijk het liedje 'Boyfriend' ipv 'Girlfriend'. Stom.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.