Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Trend: zingen via een app

Trend: zingen via een app

Ik houd mijn iPod dicht bij mijn mond, en haal diep adem. Vol overgave pers ik er een goedbedoelde ''I wil always love youuuuu'' uit. Na een tien seconden durende uithaal druk ik op Send.

Hopelijk zingt mijn tegenspeler net zo vals ik dat doe. En raadt hij dat ik een cover van Whitney Houston deed.

Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals nutteloze twitterfeiten, skywalking en de muziek van je ouders.  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Opvolger van Draw Something

Eerst was ik al verslaafd aan Wordfeud en Draw Something, nu heeft de opvolger van deze apps mijn hart gestolen: Sing Something. Maar hoe werkt het?

Heel simpel: het is eigenlijk hetzelfde als Draw Something, alleen dan met zingen. Wanneer je iemand uitnodigt om het spel mee te starten (dat kan met iemand uit China, maar ook simpelweg met één van je Facebookvrienden), kun je uit een heleboel muziekgenres kiezen: van pop tot metal. Als je een genre kiest, krijg je drie nummers in beeld. Daar mag je er ook weer één van uit kiezen, om voor je tegenspeler te zingen.

Even vergeten hoe het nummer ook al weer ging? Daar is ook 'n oplossing voor: er staat bij ieder nummer een linkje naar YouTube.

Muntjes verdienen

Wanneer je tegenspeler de artiest en naam van jouw liedje raadt, krijgen jullie allebei muntjes. Hiermee kun je nieuwe categorieën openen en nog meer liedjes zingen!

Of je hier ook kunt vals spelen? Ja. Je kunt natuurlijk gewoon inspreken welk nummer je moet zingen, of via de berichtenfunctie vertel je welk nummer je had moeten doen. Maakt het wel minder leuk natuurlijk, maar het is wel begrijpelijk als je een nummer à la Beyoncé moet zingen.

Vieze mannetjes

Maar wat is er nu zo leuk aan deze app? Simpel: zingen! Ik, als huge karaokefan, ben ook groupie geworden van deze app. Helaas de vieze mannetjes met teksten als ''I'm Italian, like men and I need friends.'' ook.

Gepubliceerd op 27 juni 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

S.

S.

Weet je nog, Wordfeud? Dat ze er ongeveer een maand lang iedere uitzending van DWDD volledige hadden over een app? The good old days.

11 jaar geleden

L.

L.

DIE GA IK NU DOWNLOADEN!!!

11 jaar geleden

U.

U.

Thumbs up voor simon.

11 jaar geleden

V.

V.

verdimmt! ik kan nhem niet vinden in de playstore voor android, dat wordt nog ff wachten

11 jaar geleden

M.

M.

er is een alternatief voor android : SingGuess https://play.google.com/store/apps/details?id=my.verthosa.singguess&hl=nl

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.