Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Trend: nutteloze twitterfeiten

Trend: nutteloze twitterfeiten

Twitter kent een nieuw fenomeen: accounts die feiten in de lucht gooien als: ''Komkommers eten geen cruesli of brood als ontbijt, ze hebben geen mond.''  Of ''Een Snorlax heeft geen geluidsknop. Het is geen radio.'' Tja, best wel logisch. Maar één tweet is genoeg. En niet een heel account die je timeline volspamt met zulke nutteloze feitjes. Zou je denken...

Want ondertussen heeft deze account al zo'n 13.700 followers weten te bemachtigen met haar nutteloze feiten.

Dweilfeiten

Wanneer ik in de zoekbalk van twitter 'feiten' intyp, stroomt mijn pagina vol met accounts als Struisvogelfeiten, Schildpadfeiten en zelfs Dweilfeiten. Ze hebben één ding gemeen: ze tweeten allemaal de meest nutteloze, soms logische feiten over hun voorwerp of dier.

Op zich kan ik de humor van deze tweets best in zien. Maar voor deze rubriek ben ik er eens een heleboel gaan volgen, met een breed assortiment aan feiten -  van kapsalonfeiten tot feiten over koeien of nagels: I've seen them all. Been there, done that. En daardoor ben ik de twitteraccounts van twaalfjarige meisjes met het credo ''ik heb zoooo'n zwaaar leevvveeeennn'' gaan missen.

Best leuk na zes whisky

Want echt. Je kunt best van twittervervuiling spreken als je mijn timeline na het followen van al deze accounts hebt gezien. Om de seconde wandelt er een tweet met een feit over kamelen of iets dergelijks mijn timeline in. Kan best leuk zijn hoor, maar dan moet je eerst zes whisky op hebben.

En daarom vind ik één account met allemaal verschillende (leuke of leerzame) feitjes erop veel leuker en meer dan genoeg. Beetje jammer dat er dan zo'n honderd verschillende bestaan.

Gepubliceerd op 6 juni 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

V.

V.

Dit is nou precies de reden waarom ik geen twitter heb.

11 jaar geleden

J.

J.

Ik wil geen taalpurist zijn ofzo, maar het is DIT twitteraccount en niet DEZE.

11 jaar geleden

K.

K.

Nee Jules, het kan allebei: je mag namelijk zowel de account als het account. Zoals wel meer Engelstalige digiwoorden: de/het blog, de/het modem, et cetera. Bij 'de' hoort 'dit' en 'dat', bij 'het' hoort 'deze' en 'die' - maar in dit geval maakt het dus niet uit. Check beterspellen.nl voor meer info.

11 jaar geleden

K.

K.

nice! niet helemaal.mee eens maar veat dat je kamelenfeiten gebruikt als voorbeeld!

gr.
Kees
van kamelenfeiten

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.