Stephenie Meyer

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1575 woorden
  • 30 mei 2010
  • 76 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
76 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak

Stephenie Meyer

Over Stephenie Meyer

Stephenie Meyer, een Amerikaanse schrijfster, is vooral bekend voor haar bekende vampierromans uit de Twilight serie. Deze serie is wereldwijd bekend en heeft vele literatuurprijzen gewonnen. Haar boeken zijn vertaald naar 37 verschillende talen en er zijn meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd.

Buiten de Twilight serie heeft ze ook nog een roman geschreven genaamd The Host.

USA Today benoemde haar tot ‘Auteur van het jaar’ in 2008. In dat jaar was zij ook de best verkochte auteur met een hoeveelheid van 29 miljoen boeken. Met haar boeken verdient Meyer meer als 50 miljoen dollar per jaar.
Biografie
Stephenie Meyer is geboren te Hartford, Connecticut op 24 december 1973. Ze groeide op in Phoenix, Arizona met vijf broers en zussen. Ze ging school op Chaparral High School.
In 1997 studeerde ze af met een B.A. voor Engels van de Brigham Young University in Utah.
Ze trouwde in 1994 met Christian Meyer op haar 21 jaar en heeft 3 kinderen waarmee ze nu in Cave Creek, Arizona woont.
Stephenie had nog nooit een verhaal geschreven voor het wereldbekende boek Twilight, ze twijfelde om rechten te gaan studeren omdat ze haar kansen als schrijfster somber inzag. Maar de geboorte van haar oudste zoon heeft haar van gedachten doen veranderen.
Bronnen: http://en.wikipedia.org/wiki/Stephenie_Meyer

Bibliografie

Twilight
Over het boek
Twilight is het eerste boek uit de Twilight serie. In dit boek wordt er kennis gemaakt met de karakters uit het verhaal.
Het werd gepubliceerd in 2005.

Korte inhoud
Wanneer Isabelle “Bella” Swan bij haar vader, Charlie, gaat wonen in het regenachtige Forks leert ze op haar nieuwe school de mysterieuze knappe Edward Cullen kennen.
Wanneer Edward biologieles heeft met Bella, ontwijkt hij haar. Enkele dagen later legt Edward uit dat hij haar ontwijkt om haar te beschermen. Isabelle probeert dan uit te zoeken wat het gevaar is.
Jacob Black, een vriend van de familie, vertelt een oude legende over vampieren in de regio.
Later geeft Edward toe dat hij en zijn familie uit vampieren bestaan maar dat ze in plaats van mensenbloed enkel dierenbloed drinken. Het gevaar blijft wel reëel omdat ze immers aangetrokken worden door de geur van mensenbloed.
Toch groeit er een liefde tussen de twee. Bella zou ook graag een vampier willen worden zodat ze eeuwig bij Edward kan blijven maar Edward weigert dit.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Twilight_(roman)
Recensie

Nieuwe maan
Over het boek
Nieuwe maan is het tweede boek uit de Twilight serie geschreven door Stephenie Meyer. De oorspronkelijke titel van het boek is New Moon.
Het boek geeft een vervolg op het verhaal over de onmogelijke liefde tussen Isabelle Swan en Edward Cullen.

Korte inhoud
Edward begint het moeilijk te krijgen met de relatie tussen hem en Bella. Wegens twijfel aan zijn zelfcontrole wilt hij Bella niet meer zien om haar te beschermen van hem.
Bij de verjaardag van Bella verwondt Bella zich bij Edward thuis en dit zorgt voor een hevige reactie bij de andere vampieren. Ze kunnen zich moeilijk controleren en de situatie loopt bijna uit de hand.
Door dit voorval besluit Edward om de relatie met Bella te verbreken en vertrekt de familie van Edward uit Forks.
Isabelle gaat er helemaal onderdoor bij de breuk tussen haar en Edward. De enige die troost kan bieden is Jacob. Maar ook hij laat Bella in de steek wanneer hij veranderd in een weerwolf. De situatie wordt haar teveel en ze springt van een klif maar ze wordt gered door Jacob.
De Cullens denken door een misverstand dat Bella dood is waardoor Edward besluit om zich te laten doden door de varmpierfamilie de Volturi in Toscanië. Maar Bella redt Edward echter juist op tijd.
Spijtig genoeg merken de Volturis dat Bella een speciale gave bevat, en ze willen deze mee inlijven in hun familie.
Terug in Forks stemmen de Cullens erover of ze Bella ook een vampier gaan laten worden of niet. Bijna iedereen behalve Edward en Rosalie stemmen tegen.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_maan_(roman)
Recensie

Eclips
Over het boek
Eclips is het derde boek uit de Twilight serie. De oorspronkelijke titel van het boek is Eclipse.
Het werd in 2009 in het Nederlands uitgebracht.

Korte inhoud
Het boek begint met een serie van onopgeloste moorden in Seattle waarvan Edward verdenkt dat deze gedaan zijn door iemand die nog maar pas een vampier is geworden en dus zijn bloeddorstigheid nog niet kan controleren.
Terwijl Edward en Bella zich aanmelden bij verschillende universiteiten vertelt Bella aan Edward dat ze graag contact zou behouden met haar vriend Jacob. Maar omdat Jacob een weerwolf is vertrouwt Edward dit niet. Bella overtuigt Edward er van dat Jacob haar nooit kwaad zou doen. Edward vraagt Bella ten huwelijk en Bella zegt ja.
Wanneer de Cullens ontdekken dat de moorden in Seattle niet door één maar door een hele bende nieuwe vampieren gepleegd worden bundelen de weerwolven en de Cullens hun krachten om deze nieuwe bedreiging te bevechten. Hoewel iedereen zich klaarmaakt voor de strijd gaan Edward, Bella en nog een jongere van de weerwolven zich verschuilen in een kamp in de bergen.
Op een ochtend hoort Jacob een discussie tussen Edward en Bella over hun verloving en Jacob is jaloers en dreigt zichzelf te laten doodgaan. Om hem tegen te houden kust Bella Jacob en ze beseft dat ze ook van hem houdt.
Wanneer het gevecht voorbij is legt Bella aan Jacob uit dat ze ook wel van hem houdt maar meer van Edward en dat ze daarom besluit om ook een vampier te worden. Woedend loopt Jacob weg in de vorm van een wolf om zijn pijn en woede te onderdrukken.
Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Eclipse_(novel)
Recensie

Morgenrood
Over het boek
Morgenrood is het vierde boek uit de Twilight serie, geschreven door Stephenie Meyer. De originele titel van het boek is Breaking Dawn. Dit is tevens ook het laatste boek van de serie tot nu toe.
Dit boek wordt uitgebracht in het voorjaar van 2010.
Korte inhoud
Edward trouwt met Bella en ze gaan op huwelijksreis naar het eiland Esmé. Op een gegeven moment blijkt Bella zwanger te zijn. Ze bloedt bijna dood tijdens de bevalling. Om haar te redden spuit Edward zijn gif in haar hart zodat het zich sneller verspreidt. Na een moeilijke zwangerschap krijgt ze een dochtertje, Renesmee, ook wel Nessie genoemd.
Haar dochter kan zowel op bloed als op menselijk voedsel overleven maar het heeft vooral een voorkeur voor bloed.
Twee dagen na de bevalling ontwaakt Bella en is ze een vampier. Ze leert haar nieuwe zintuigen en haar dorst naar mensenbloed kennen. Ze heeft weinig problemen met het onder controle krijgen van haar bloeddorst. Sommigen denken dat ze geboren was om vampier te zijn.
Als mens had Bella al een soort van schild waardoor krachten op haar niet werkten. Als vampier kan ze haar schild over meerdere personen verspreiden en hun dus ook beschermen.
Hoewel vampieren en weerwolven vijanden van elkaar zijn blijft Bella bevriend met Jacob.
Wanneer een lid van de Volturifamilie Nessie ziet denkt deze dat Nessie een onsterfelijk kind is, een kind dat is gebeten door een vampier. Dit is verboden door de vampierwetten omdat kinderen het geheim van de vampier niet kunnen verbergen. De Volturi probeert dan Nessie te vermoorden.
Alle kennissen van de Cullens familie worden opgetrommeld om te getuigen dat Nessie geen gevaar vormt voor de vampierwereld en dat ze geen onsterfelijk kind is maar een halfbloed. Alice kent nog een andere halfbloed en ook deze getuigt voor Nessie. Uiteindelijk krijgen ze de Volturi familie overtuigd en trekt de Volturi terug naar Italië.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Morgenrood_(roman)
Recensie

The Host
Over het boek
The host is een sciencefiction roman geschreven door Stephenie Meyer. The host is uitgebracht in 2008. Het is vertaald in het Nederlands, Zweeds, Duits, Portugees, Italiaans, Spaans en Hebreeuws.
De inleiding van het boek kan gevonden worden op de officiële site van Stephenie Meyer.
Korte inhoud
Wanneer de aarde is overgenomen door de buitenaardse zielen is Mel een van de weinige “wilde” mensen die zich verzet tegen deze bezetting. Deze buitenaardse zielen houden zich bezig met het zoeken van menselijke lichamen en deze in te pikken en te gebruiken als gastlichaam.
Deze zielen hebben gastlichamen nodig om te overleven. Wanneer ze een lichaam overnemen wordt de menselijke geest vernietigd en wordt deze vervangen door de buitenaardse ziel, die dan volledige controle heeft over lichaam en geest.
Wanneer Wanderer, een buitenaardse ziel die al op acht verschillende planeten geleefd heeft, het lichaam van Mel wil inpikken is hij verbaasd over de emoties, herinneringen en zintuigen van de mens. Hij ontdekt ook snel dat Melanie haar lichaam niet zonder slag of stoot wilt afstaan.
Doordat Wanderer de herinneringen van Melanie heeft begint hij uit te zoeken hoe haar verleden in elkaar zat. Hij begint gevoelens te krijgen voor de vroegere kennissen van Melanie en gaat op onderzoek of ze nog leven.
Haar nonkel neemt haar mee naar een geheime plaats, een complex systeem van tunnels en grotten waarin rebellerende mensen leven. Wanneer de rebellen doorhebben dat Melanie overgenomen is door Wanderer willen ze haar doden. Gelukkig wordt ze beschermd. Na een tijdje begint Wanderer de menselijke gewoonten over te nemen en zelfs te vertellen over zijn vorige lichamen aan de mensen.
Hij raakt bevriend met de mensen en ze willen hem gebruiken als spion omdat hij het vertrouwen van de andere zielen heeft.
Wanderer verklapt dan een manier om de ziel te verwijderen uit een lichaam zonder de gastheer of de ziel te doden. Zo ontstaat er terug hoop voor de mensheid en de zielen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.