Hind in Concert

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1093 woorden
  • 5 februari 2009
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Hind in Concert
Titel: Hind in Concert
Datum: 24-4-08
Plaats: Castellum, Alphen a/d Rijn
Uitvoerden: Hind

Bezetting
De zangeres: Hind, twee gitaristen, een pianospeler, een drummer
en iemand die op trommels en allerlei andere kleine instrumentjes speelden

Genre:
De muziekgenre is over het algemeen pop, maar dat niet alleen. Ook
een heleboel buitenlandse stijlen. Zo zingt ze ook Arabisch en
Portugees.

Stukken die op het programma stonden
Hind is bezig met een nieuw album en daar liet ze enkele nummers van horen. Natuurlijk ook liedjes van haar andere cd, zoals:
- Sweet Women-child
- Something beatiful
- Give me a sign
- Love is the revolution
- In the distance

Waar de muziek over ging
Hind zong niet alleen, maar tussen de liedjes door vertelde ze er ook iets bij. Zeker bij haar nieuwe nummers vertelde ze waar ze de inspiratie vandaan had. De liedjes die ze maakte gingen dan ook echt ergens over. Zo gaat “Sweet Women-child” over een meisje dat opgroeit en dat de moeder haar moet loslaten. Er was ook een liedje die over de situatie in Israel ging. En er waren ook liedjes bij over liefde, allemaal heel verschillend dus.

De ruimte waar de voorstelling zich afspeelden & de invloed ervan
Het concert was in de VSB zaal. Ik denk dat dit concert inderdaad binnen moet worden gehouden. Sowieso was het buiten vrij koud die dag, maar je aandacht werd zo toch wat sterker naar het podium toegetrokken. Je hebt er geen last van wind of vliegtuiden die overvliegen. Misschien komt dit idee ook wat meer bij mijzelf vandaan, omdat ik liever binnen zit dan buiten met een concert, maar over het algemeen denk ik dat het binnen mooier naar voren komt dan ergens buiten.

Gebruik van verlichting
Er werd veel gebruik gemaakt van verlichting. Hind stond vaak in een spotlight, maar ook bij het noemen van de muzikanten, dan was er alleen een felle spot op hen gericht. Soms was ook gewoon alles verlicht, maar dan versterkte een sterkere spot een bepaalde plek, zodat dat dan je aandacht trok. Ook werd het soms totaal donker en dan kwam ineens een fel licht op een bepaalde plek. Dan tuur je dus in het donker en ineens is er beeld.

De kleding, was er een bedoeling mee
Hind heeft een aantal keer iets anders aan gehad. Eerst een soort jurkje met hakken. Daarna gympen een broek en een naveltruitje. Dit was trouwens het enige kledingsetje waarvan ik dacht dat het een functie had, namelijk zodat Hind kon buikdansen. En als laatste had ze nog een setje met een truitje een rokje en hakken. Één keer tussendoor had ze ineens een prinsessenjurk aan, maar dat was meer om daaraan weer een verhaal te koppelen, want de jurk ging meteen weer uit. Ze had overigens haar andere kleding er nog gewoon onderaan.

Attributen, decorstukken en andere opvallende zaken & de invloed daarvan
Er was een soort verhoging gebouwd. Zo was er achteraan een klein trappetje, waar Hind weleens op ging staan of zitten. Verder stonden hier en daar grote blokken verspreid. Ik denk om het kale podium wat op te vullen, want ze waren gekleurd en er stonden teksten op. Boven het trappetje achteraan hing een diascherm. Tijdens een liedje werd daar een filmpje afgespeeld dat daar mee te maken had. Niet altijd, maar zo af en toe. Het werd ook gebruikt om het concert te beginnen. Er was een banjo te zien en een hand die erop speelde en je hoorde de muziek. Verder was alles zwart. Het werd als het ware gebruikt voor de introductie.

De kwaliteit van het spel en of de muzikanten opvielen
De kwaliteit van het spel was niet super. Ik vond het niet allemaal goed in elkaar overlopen. Het was een beetje warrerig. De muzikanten vielen wel op, want Hind begon tussendoor gewoon een praatje met ze. Ik geloof dat we evenveel verteld hebben gekregen als dat we muziek hebben gehoord. Daar hadden ze iets beter over na moeten denken. De muzikanten op de voorhgrond vielen meer op, omdat ze daar ook meer mee praatte.

Wat ik vond van het concert
De belichting vond ik onwijs goed geregeld. Het kwam precies op tijd en steeds op de goede plek. Ik heb bij andere voorstellingen weleens meegemaakt dat er niet op tijd gewisseld werd met licht, dat was hier niet zo. Zoals ik al bij de kwaliteit van het spel zei, het was allemaal een beetje rommelig of tewel ongecoordineerd. Verder klonk de stem van Hind wel zuiver, alleen moest je goed luisteren om haar te verstaan. Dat merkte je heel erg bij liedjes van haar nieuwe album, die nog niemand kent. Dan kun je het nauwelijk verstaan, omdat instrumenten zo hard naar voren komen.

Eigen recensie
Ik raad je dit concert aan, als je van pop muziek houdt. Je moet er alleen niet heen gaan met het idee dat de liedjes hetzelfde klinken als op de cd. Hind’s stem komt veel minder duidelijk naar voren en de instrumenten klinken veel harder dan op de cd. Verder moet je ook niet willen dat er achter elkaar gezongen wordt, want er wordt evenveel vertelt als gezongen. Als dit je allemaal niet tegenhoud dat ben je vrijwel gegarandeerd op een leuke avond.
Recensie van Internet
Wat het er meeste uitsprong tijdens de show waren toch de nummers met de Portugese Fado, daar kreeg je echt kippenvel van, het was heel mooi en je kon een speld horen vallen tijdens deze nummers.

Het enige wat jammer was, dat het nummer 'Habbaytek Besaif wat ze heeft gezongen van de Arabische zangeres ’Fairuz”, de Arabische uitspraak niet zo goed was, het was heel moeilijk te verstaan en vooral voor mensen die de Arabische taal machtig zijn horen dat gelijk, dat hoorde je meerdere malen terug.

Maar de show is zeker een aanrader voor diegene die zin hebben in avond gevuld met verschillende soorten stijlen muziek en dans (begeleid door een heel goede band), gezongen en gedanst door een zangeres die heel puur is en met een dijk van een stem.

Het was mij dus absoluut niet opgevallen dat het arabisch niet goed uitgesproken was, maar tijdens dat lied dacht ik: “god, waar heeft ze het over.” Ik weet ook niet of zo’n lied wel een lied is voor een concert. Je krijgt vooral gevoel bij een liedje, als je de tekst ook begrijpt. En je gaat mij niet vertellen dat alle mensen in de zaal Arabisch kunnen, want dat lijkt me sterk. Ik ben het ook niet eens met het feit dat de Portugese nummers de mooiste waren. Juist in deze nummers kwam haar stem niet sterk naar voren.REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.