The fault in our stars door John Green

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover The fault in our stars
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas vwo | 398 woorden
  • 7 februari 2016
  • 198 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
198 keer beoordeeld

Boekcover The fault in our stars
Shadow

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Gen…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernieti…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

'Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.'
Peter Van Houten, An Imperial Affliction

The fault in our stars door John Green
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

 

3Ab

8-11-2015

 

Boek: Een weeffout in onze eigen sterren

Geschreven door John Green

Samenvatting

‘’Een weeffout in onze sterren’’ is een boek over Hazel Grace een meisje met longkanker. Elke dag heeft ze een karretje met zuurstof bij zich, en slikt medicijnen die haar leven langer maken. Hazel gaat niet naar school, en ziet alleen haar overbezorgde ouders.

Haar moeder besluit dat ze naar een praatgroep moet, waar ze nieuwe mensen kan ontmoeten die ook kanker hebben of hebben gehad. Ze heeft er helemaal geen zin in totdat ze daar Gus ontmoet, hij is genezen van kanker. Ze lijken erg geïnteresseerd in elkaar en spreken al gelijk de avond erna met elkaar af.

Hazel geeft hem het boek ‘An Imperial Affliction’, het boek gaat over een meisje met kanker, het boek heeft een open einde. Ze zit al jaren met vragen over het boek. Wanneer hij het boek uit heeft belt haar haar meteen, om vragen te stellen over het boek. Die Hazel ook niet kan beantwoorden.

Samen sturen ze een mail naar de schrijver Peter van Houten, maar hij wilt hun vragen niet beantwoorden via de telefoon of de mail. Hij schrijft wel dat ze naar zijn huis in Amsterdam mogen komen. Ze wonen zelf in Amerika en Amsterdam is te ver. Gus komt op het idee dat ze via zijn wens, als je een levensbedreigende operatie hebt gehad, naar Amsterdam kunnen gaan.

Ze gaan 3 dagen naar Amsterdam en bezoeken de schrijver, maar die blijkt een dronkaard te zijn en beantwoord de vragen niet. Ze zijn teleurgesteld, maar laten hun vakantie niet verpesten. Hazel is erg blij totdat Gus verteld dat het niet goed met hem gaat en zijn kanker weer is terug is gekomen en is uitgezaaid.

Als ze weer teruggaan, gaat het steeds slechter. Wanneer Hazel een telefoontje krijgt weet ze dat het zover is, Gus is overleden. Volgens zijn beste vriend was Gus iets aan het schrijven voor Hazel. Ze doorzochten zijn kamer, maar konden niets vinden. Uiteindelijk is ze er achter gekomen dat hij het naar Peter heeft gestuurd voor een mooie lofrede. Hierin schrijft Gus dat hij het heel zwaar heeft gehad, maar hij heel veel van haar houdt, blij is met de keuzes die hij heeft gemaakt en hoopt dat ik dat ook ben.

 

 

 

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The fault in our stars door John Green"