marketingonderzoek

Beoordeling 7.4
Foto van Altijdeenvoldoende
  • Opdracht door Altijdeenvoldoende
  • 5e klas havo | 2846 woorden
  • 11 januari 2016
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
M&O
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

We hebben dit onderwerp gekozen(Jumbo), omdat het ons een leuk en makkelijk en interessant onderwerp lijkt. We kunnen veel zelf te weten komen, dit is omdat Thomas al eens bij een supermarkt heeft gewerkt en momenteel werkt Francois zelf bij de grootste Jumbo van Breda. Het leek ons handig om het over een bestaand commercieel bedrijf te doen, want zelf iets verzinnen leek ons iets lastiger. Dit is omdat je alles zelf moet gaan verzinnen en als je het over een bestaand bedrijf doet, dan kan je het gewoon vragen aan iemand of even op internet  iets opzoeken. We zaten ook nog te twijfelen over welk bedrijf we het zouden doen. We dachten bijvoorbeeld ook nog aan de Hema en Texaco. De doorslaggevende rol is toch dat we allebei meer weten over een supermarkten en dat we allebei wel eens hebben gewerkt in een supermarkt en Francois nog werkt er nog steeds. Iedereen heeft er bijna wel dagelijks mee te maken, wij dus ook. Francois werkt er heel veel dagen in de week en we doen Beide ook Boodschappen in een Supermarkt.

De Jumbo spreekt ons erg aan, dit is omdat, het een bekend en groot commercieel bedrijf is. Er is dus veel informatie over te vinden en ze hebben goed aan de 4p’s gedacht, dit moet wel om de concurrentie aan de gaan. Wat ons het meest aanspreekt is dat Jumbo heel erg  klantvriendelijk is.

o0wqYmLTyIBgne3l4sRB-kEvRyU9p408_7k8ZC6N-VQGKrnMboGn4RDQr6XiC2pJqx0pXPC-dXBBLYWD8W_qmq86e8Nmsu9CQjK4rIhOxQ1GDj6rfhMmzV6wfkG1oKn9JpAlIzIfi9FDq9S4

We willen het zo eerlijk doen, dus we verdelen het werk eerlijk.


 

Titelpagina:

Thomas

Inleiding:

Thomas

Formulering:

Ieder 2 deelvragen uitwerken.

Plaats, promotie, prijs, product.

Beantwoording:

Ieder doet zijn deelvragen beantwoorden, dus ieder doet 2 deelonderwerpen helemaal uitwerken.

Conclusie:

Die doen we ieder apart. Want wij hebben een andere mening.

Logboek:

Ieder apart, want wij hebben een andere mening erover, en je weet zelf het beste hoeveel tijd je erin hebt gestoken.

Evaluatie:

Ieder voor zich, want we moeten over de groep beoordelen.

Literatuuropgave:

Ieder voor zich, want je weet van jezelf het beste welke bronnen je hebt gebruikt.

Plan van aanpak:

We hebben dit samen gemaakt in een daltonuur.


 

We zijn begonnen in het pinksterweekend. We hebben de hele opdracht verdeeld over 3 dagen, zodat we iedere dag maar een gedeelte maakte en de rest van de dag vrije tijd hadden. We wilden voorkomen dat we heel de dag bezig waren met dit verslag en de concentratie verliezen. We hebben dus een gedeelte gemaakt in de mediatheek en de rest maken we thuis. we halen onze materialen van internet, personeel van je Jumbo, tijdschriften, folders en kranten. We denken dat we ongeveer 4 uur per persoon mee bezig zijn.

Onze actiepunten: prijzen vergelijken met andere supermarkten, acties vergelijken met andere supermarkten.


 

Jumbo heeft 7 grote actiepunten waar ieder filiaal aan zich moet houden:

Euro’s goedkoper.

Service met een glimlach.

Voor al uw boodschappen.

Vers is ook echt vers.

Vlot winkelen.

Niet tevreden? Geld terug.

Uw wensen staan centraal.


Straks doen we deze punten uitgebreid bespreken. Maar we noemen ze alvast omdat iedere Jumbo verplicht is zich hier aan te houden en dit zijn ook deelonderwerpen van de 4P’s.ywxeYYpJvrnen9P8NCM_3K9QMs7ssMEyAtRDJc_3r7ue4UzCiOqzcMJRIymRBfFHI700GS_J4lM0tkdapGTO_9sPhk4tZoD9pMcuoXeFJNTBPqyreA_D4v2PE_R5PFY4-d_xdEsjmPp3i0Uu


 

Dit wil je ook lezen:

Hoofdvraag: Wat is het marketingbeleid van de Jumbo?

Ze denken aan alles, om hun marktaandeel te vergroten. Ze bieden goede kwaliteit, ze hebben een groot assortiment, velen filialen, veel acties en kortingen, gedachten over uitbereiding van de Jumbo, en heel veel lage prijzen vergeleken met andere supermarkten. Ook is de klant de baas waardoor ze veel klanten aantrekken.

Deelonderwerpen: productbeleid, prijsbeleid, plaatsbeleid en productbeleid.

*Productbeleid:

Wat heeft vooral te maken met Productbeleid?

De kwalitiet van het product, maar ook de vorm, verpakking, garantie en service.

Vooral bij de verpakking moet het aantrekkelijk zijn voor de consument, zodat ze het product willen gaan kopen.
 

Waarom verkopen jullie vooral eetbare producten?

We verkopen graag vooral eetbare producten omdat dat de primaire goederen zijn voor iedereen, dus de klanten komen dan zowieso.19SFXlyPSMhH6JCj-yGpo_Qvvg8Ndnb9ZFIQl309rZ5qfdwLA8iMCPwx3Mq3SHoyEKjbKu0MfOY05Xubu_RwoqRlXwwGwo4xX2FJ1z1Em0rFv85cGFONiD53BM1ReJE4ga6dOQW-2YQ_5JO1

Waarom verkopen jullie zoveel producten?

We verkopen veel producten omdat we dan een groter assotiment hebben, en om klanten te kunnen lokken, moet je veel keuzes hebben, en we hebben ook een groot assortiment om de concurrentie aan te gaan.


 

Wie zijn dan jullie Concurrenten?

Onze grootste concurrent is vooral Albert Heijn dit is omdat daar tot nu toe de meeste mensen naar toe gaan en omdat ze veel filialen hebben. Verder hebben we ook nog als concurrent: de c1000, Emte, Plus en ook steeds meer de Aldi. Dit komt doordat de Aldi steeds meer A-merken gaat verkopen en omdat ze meer A-merken verkopen gaan er steeds meer klanten naartoe.


rmABe1EElBYWJsBKDi8JcPrZVZXAZDdwvcSkvwGiqoVeaYlcVGbAOmQKjFdI6bBNakXejhyUHyl1sjcQx3bp1eitXjQulKqPqjlx4wmG-gJW2ktCvkm7YcPLTxRuug1aOHfQmvrwwLUf6iAq 

Hebben jullie ook veel A-merken?

Ja, dit is omdat A-merken veel Reclame maken, en als wij dan A-merken hebben, dan maken ze principe gelijk reclame voor ons. Ook zijn veel mensen Geïnteresseerd in A-merken, en om de klanten bij ons te houden of nieuwe klanten ontvangen hebben wij dus ook A-merken.

De Jumbo heeft ook huismerk, dit is om veel mensen te lokken, die het niet zo breed hebben om boodschappen te doen. Het huismerk is erg goedkoop en voor iedereen betaalbaar in Nederland.

Waarom verkopen jullie eigenlijk dan een huismerk?

Een huismerk heeft veel goede voordelen. Het huismerk vermindert concurrentie, ook staat jouw naam op de verpakking en er ontstaat een een binding tussen de klant en de winkelier.


 

Verkopen jullie ook nog andere merken als A-merken en jullie eigen huismerk?

Ja, we verkopen ook nog B-merken en paraplu-merken.PSRNXQKJ1F3X-3L4T9uhN2B2F1WA179zW-vcr7bN6BWk2_aGZgANgqYv9f3k4rCAy_cEZumyJ5wxlZe1UuGuSNqe_5yscElSrrx68aDs7D8CtTlaDkE6AJbhYCS0J5hcsJ0YugQb5owVRxbn

De voordelen van paraplu-merken voor ons zijn:        

-Geen reclamekosten.

-Geen garantieverplichtingen.

-Goede naam, als gevolg van dat merk.


 

Wat zijn jullie voornaamste doelstellingen?

Wat voor ons de belangrijkste reden is, dat klanten tevreden zijn bij de jumbo, we zeggen ook wel dat de klant de baas is.

Ook willen we een hoge winst halen (wij zijn niet voor niets een commercieel bedrijf).

Als laatste willen we een hoog marktaandeel.


 

Denken jullie aan de kwaliteit van een product?

Ja, vooral bij de groente en fruit afdeling. Als er iets vies op zit of een deukje dan moet het al meteen weggegooid worden. We willen elke dag de verste producten aan de klanten bieden. Bij de afdeling van melk, letten we heel goed op de datums. Als het ook maar 1 minuut over de datum is, dan moet het al weg van ons.

Bij kwaliteit denken we ook nog aan de veiligheid, bij veel gevaarlijke dingen zoals, aansteker. Zit er een kinderslot op.

We kijken of dat het product duurzaam is, want we willen ook meewerken aan een beter milieu. Als laatste letten we bij de gebruikszekerheid, want we willen het liefst producten kopen die heel lang goed zijn.
 

Is de verpakking van belang bij een product?

Ja er zijn 2 redenen voor een verpakking.

  1. het product moet verpakt zijn, om het product bij elkaar te houden en om ervoor te zorgen dat het niet vervuild wordt en dat er bacteriën inkomen.

  2. De verpakking is ook bedoelt om aandacht van het publiek te hebben. Tegenwoordig zitten er hele originele verpakkingen bij.


 

Waarom hebben jullie ook nog een gedeelte waar je kan zitten en iets eten?

We hopen dat mensen voor of na het winkelen, erge honger hebben en dat ze hier nog eens vers eten gaan kopen. Dan hebben we een betere naam en soms komen mensen speciaal naar onze winkel omdat wij een restaurant hebben in de winkel.
 

Wat is jullie motto bij productbeleid?

We hebben de motto’ niet tevreden? Geld terug.

We hebben dit gedaan, omdat mensen nu meer producten gaan testen, het is wel nadelig voor Jumbo als ze hun geld terug vragen. Maar sommige klanten testen een product en als het hun is bevallen, dan nemen ze dat vaker en dan hebben wij wel een voordelig resultaat.


 

Wat maakt de Jumbo vers?
bij de Jumbo hebben we veel verse producten. Elke dag bereiden we nieuwe producten bij de bakker, elke dag komen er vers geplukte groente en fruit binnen bij de groente afdeling.

Bij de slager komt elke dag weer nieuw vlees binnen.


 

Waarom hebben jullie een tijdschrift?

In het tijdschrift staan veel aparte gerechten, ook zijn deze ingrediënten allemaal te koop bij de Jumbo. We willen dat de klanten vooral onze verse producten koopt.

YcTT9c355LDIpPKom-8-1EUOFqMjQxmzx8SMVkHc6CJKIdVYmCmcB_vv5yArsfB10KPo6hXrwPKWIrnJfgs8UCrLM9e_0mXia7-rAD3SoWqen4TPNsyCeOiM-9QHprZIruEJBKn4axdxVnGY
 

*Plaatsbeleid:

Waarom hebben jullie zo veel filialen?
we hebben veel filialen omdat, we zo meer klanten kunnen krijgen. Ook is er zo minder keus voor de concurrent om ook anders nog een winkel te bouwen.

Waarom hebben jullie soms heel veel filialen in dezelfde stad?

Nou, een stad is heel groot en heeft soms veel wijken. Als we bij elke wijk een filiaal neerzetten hebben we een groot marktaandeel in die ene stad.

Ook kan 1 winkel het niet aan in een grote stad. Omdat de winkel te klein is voor zoveel klanten. Ook zetten we veel winkels neer omdat anders de concurrent daar winkels gaat plaatsen. We willen niet dan de concurrent het grootste markt aandeel krijgt.

Waarom hebben jullie ook winkels in kleine dorpjes?

We willen dat onze naam bekent raakt door heel Nederland. We bouwen dus ook winkels bij kleine dorpjes omdat hun ook een supermarkt  nodig hebben en omdat we dan daar de grootste marktaandeel hebben.

Hebben jullie ook winkels in het buitenland?
nee, maar we willen het wel gaan doen in de toekomst. Dan hebben we meer omzet, en als we meer omzet hebben kunnen we de prijzen laag houden, en als de prijzen laag zijn dan kunnen we meer klanten lokken.

Welke vestiging is jullie belangrijkste winkel?

Die in Breda, we hebben iets nieuws geprobeerd. We hebben een xxl winkel gemaakt en een restaurant erin gebouwd, en nu is de vraag of dat we 1.000.000 euro omzet per week maken. Als dit een groot succes is dan kunnen we het bij meer plaatsen uitvoeren.

Waarom hebben jullie gekozen om in Nederland zich te vestigen?

De Jumbo is een familiebedrijf. Toevallig kwam die familie uit Nederland. We bleven ook in Nederland zitten, omdat Nederlanders veel te besteden hebben en omdat hier veel nieuwe technologische machines worden gebruikt.

Denken jullie veel over de plaats als jullie een nieuw filiaal beginnen?
ja, eigenlijk wel. We gaan kijken of dat er al niet een ander filiaal is van ons in dezelfde buurt. Ook gaan we kijken of dat er al een concurrent zit. Als er al wel een concurrent zit dan gaan we kijken hoeveel mensen er wonen. Bij een klein dorpje zeggen we dan bijvoorbeeld dat de concurrent daar alle marktaandeel mag hebben. Als het bij een grote stad is dan gaan we er meestal wel een filiaal bouwen.


 

Kijken jullie bij de plaats ook naar de ruimte?

Ja, er moet wel voldoende grond beschikbaar zijn voor een filiaal en parkeerplaatsen en een magazijn.

Prijs vergelijking tussen de Jumbo en hun grootste concurrent de Albert Heijn.

We hebben op internet veel sites bekeken over prijsvergelijking, maar de Jumbo blijkt helemaal niet de goedkoopste te zijn, maar dat zeggen ze wel altijd in hun reclame.

(voor een eerlijke vergelijking zijn de supermarkten met een incomplete lijst of afwijkende inhoudsmaten uit de test weggelaten.)

BOODSCHAPPENLIJST

HOOGVLIET
PEILING 2010

HOOGVLIET
PEILING 2009

ALBERT HEIJN
PEILING 2010

ALBERT HEIJN
PEILING 2009

JUMBO
PEILING 2010

JUMBO
PEILING 2009

COCA COLA. FLES 1,5 LTR

1,42

1,29

1,45

1,31

1,42

1,28

DUBBELFRIS APPEL/PERZIK. PAK 1 LTR

0,87

0,89

0,94

0,93

0,87

0,85

APPELSIENTJE SINAASAPPEL. PAK 1 LTR

0,91

0,99

0,98

1,01

0,91

0,98

HEINEKEN BIER. KRAT 24 FLESJES

11,99

10,59

12,39

11,49

11,99

10,59

CANEI BIANCO. FLES 75 CL

2,69

2,45

2,79

2,52

2,79

2,45

LU SCHOLIERTJE MELK. PAK 150 GR

1,35

1,27

1,25

1,35

1,35

1,25

LU BASTOGNE. PAK 260 GR

1,15

1,08

0,98

1,14

1,19

1,08

BOLLETJE BESCHUIT VOLKOREN. ROL 13 ST

0,63

0,67

0,81

0,65

0,77

0,65

NUTELLA PASTA. POT 750 GR

3,22

3,19

3,40

3,60

3,31

3,19

M&M PINDA. ZAK 260 GR

1,89

1,97

1,97

2,08

1,89

1,97

DUYVIS BORRELNOTEN COCKTAIL. ZAK 300 GR

1,59

1,27

1,64

1,35

1,54

1,27

DR.OETKER PIZZA RISTORANTE. PAK 340 GR

1,57

1,87

1,69

1,98

1,69

1,85

AVIKO POMMES FRITES. ZAK 1 KG

0,68

1,25

0,73

1,27

0,70

1,19

WHISKAS RUNDVLEES. BLIK 400 G

0,57

0,74

0,61

0,63

0,57

0,74

CESAR HOND RUNDVLEES. KUIP 150 GR

0,84

0,78

0,89

0,83

0,84

0,78

TOTAALBEDRAG

31,37

30,30

32,52

32,14

31,83

30,12

% / € DUURDER GEWORDEN

3,53% / €1,07

PLKI9DrAHTbdTIqkrp4Xu6hZl6j2iYLWelmuGdxKWwQb9KJ6srYFEgA28OYLSU3x7Zr6W0shRLC0VIXFQexZUNFFcAykzMRnXgkW0A2cmnFMWo5L2tdnkhYUbIbcha7AaujJjMeY7XIhLGLh

1,18% / €0,38

FSXUVKsm7g9LCJVEgdMM894X2XVi103KdeP5Iorg7TWDhia_AFFSFuh0ovVSENGn_GNiUgu9idR8m-ro0WEGmDPgiY3fvUKfPp6FS6iooHEvEWsktPAMhAMf1wdFna2wxofIyoWOlcPeebrw

5,76% / €1,71

xnzeEMjNt9tpOcJAuUmZ8Un2TMsykUQ4xk7dcd09jYtZMgLJn06b4JCEK9Jn_mbA2eXwlbs-hPvtCvHrITSaO1mcjThcWduF1ruamIfBoeiwV57gExUOa5bfJccJBZRyiJLmI1SDNcjOhA6A

Maar we hebben nog meer gevonden, waarom de Jumbo iets duurder is en slechtere kwaliteit biedt dan andere winkels :

02-03-2013. JUMBO rundergehakt als slechtste getest in gehakttest consumentenbond.

Het Cornfield mager rundergehakt van Aldi is volgens de Consumentenbond één van de beste gehaktsoorten die worden verkocht in supermarkten in Nederland. Het gehakt van de discounter staat op de derde plaats van een gehakttest van de Consumentenbond. De uitslag van de test staat in de nieuwste editie van de Consumentengids. Het gehakt van Aldi moet alleen C1000 mager rundergehakt en Plus roerbakgehakt voor zich dulden.

Het gehakt van Aldi krijgt het eindcijfer 7,6. Volgens de proevers is een gehaktbal van Aldi een bal 'zoals een bal hoort te zijn'. Zo is de smaak volgens de jury 'zeer goed' en wordt ook de duidelijke informatie op het etiket van het gehakt geprezen. Het Cornfield mager gehakt half om half van Aldi eindigde op een zesde plaats.

In totaal zijn er achttien verschillende soorten gehakt getest. De onderste drie plaatsen zijn respectievelijk voor C1000 (rundergehakt), De Vegetarische Slager (rauw gehackt) en als slechtste uit de test kwam rundergehakt van Jumbo.zLIn3Y0Us3GozhrcOcUGQ9I4j9es7No6CIwhWeR5tELguTsCjjO_vm36md6YUDlnYKTb_8l65DHuTREgJBKPkPQSNBdCCM6-AJ852w2Risw6esBJDSKIfkye5YV7EtThg6zrZ8rSw5DHRLBc
 

28-12-2012. Jumbo Sinaasappelsap als slechtste getest.

Dat staat in de jongste uitgave van de consumentengids, waarin jus d´orange uit het koelvak wordt getest. Het versgeperste sinaasappelsap onder de naam Top Fresh scoort het rapportcijfer 7,8 in een test van de Consumentenbond. Dit sap is te koop bij Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros.

Het laagste cijfer is een 5,0 voor het Valencia-sap dat bij Jumbo verkrijgbaar is. Ondanks de toepassing van pasteurisatie zitten hier toch gisten en enterobacteriën in. De bond concludeert dat lang niet alle sappen die als versgeperst worden verkocht ook daadwerkelijk kort voor de verkoop zijn geperst. Ook staan er veel pakken en flessen in de koeling, die ook buiten de koeling verkocht hadden kunnen worden. De bond noemt dat misleidend.
WaR1wjnSROVkfnPYBIl4G5Ch-Gwd5LAJ7l_PDqaUNSwOBvsFxtfCPxZv_gWLmmc8pbEznCz0ufkuvq3JR9HBGsKFnwosb6ZQbeIeyKB6-NVVCp3X2M6C9ulJfggsld-RYBuy8JRDpk3NkVkF

 

Conclusie Thomas:

De Jumbo is een erg grote winkel, ze hebben veel filialen en een erg grote marktaandeel in Nederland. Ze doen er alles aan om aan de top te blijven. Ze hebben goede acties en kortingen, maar ook een groot assortiment en veel filialen zodat veel mensen de jumbo kennen en er komen. Ze bieden lage prijzen aan de klanten en ze hebben leuke acties en kortingen. De klant is de baas zorgt dan ook voor vele bezoekers. Ze hebben veel producten, dit is handig omdat je zo niet naar heel veel winkels tegelijkertijd moet. Ze proberen de prijzen laag te houden samen met de concurrent, en soms wint je Jumbo het en soms ook niet.

Maar ik vind dat de Jumbo erg trots op zichzelf mag zijn, dit is omdat ze veel hebben bereikt zoals: naam bekendheid, veel investeringen, veel geld in kas, veel filialen en veel winst en veel vaste klanten. Dus het marketingbeleid van de Jumbo is naar mijn mening geslaagd.


 

Conclusie Francois:WN7fQOTwD_lUH_es4g-CXHmvYwScjOUAE-Ig5XbFCwEcOoMbcGhy533Da46ai6utUg08OaTq_b7SeRGXIdDNJjd2ujozxqiM90EK44nNgZS9YPTfbt4U3SyCVq6FpmY--OKkC517LSsHU2rG 

Thomas:

We hebben het naar mijn mening goed gedaan. We hebben het werk eerlijk verdeeld.

We hebben de 4p’s in tweeën verdeeld.

Het logboek en de evaluatie en de conclusie heeft ieder voor zich gemaakt

Ik heb dan nog de kaft gemaakt.

Ik heb er iets langer over gedaan dan ik dacht, ik dacht 4 uur maar ik deed er 5 uur over.

We hebben ons gehouden aan het schema, dat staat bij het plan van aanpak. Ik vind het wel fijn dat we niet zijn veranderd want dan zou het weer wat ingewikkelder zijn geweest van wie wat zou doen. De daltontaak was niet zo moeilijk om te doen, maar je moest wel veel doen, daarom was ik al op tijd begonnen. Ik kon alles vinden wat ik wou, soms zat ik wel eventjes vast, maar ik vond altijd wel een oplossing. Ik heb veel aan internet gehad en ook veel aan artikelen.


 

Francois:

Tomas:

Het beviel erg goed, de samenwerking ging goed. We hadden alles op tijd af en we hadden alles eerlijk verdeeld. De volgende keer zou ik het weer zo doen omdat ik en Francois goed kunnen samenwerken. Ik vind dat we uiteindelijk er een mooi verslag  van hebben gemaakt. Veel plaatjes gebruikt, goed leesbare lettertype. We hebben er ook goeie vergelijkingen ingestopt die erg recent zij en we hebben duidelijke pagina’s. ook vind ik de 4p’s erg uitgebreid met veel vragen en goede antwoorden.

Mijn conclusie viel overeen met mijn verwachtingen, ik had voor dit werkstuk veel tijd ingestoken, maar dat moest ook wel want ik weet dat dit cijfer mijn gemiddelde goed omhoog kan halen. Het logboek stemde overeen met de plan van aanpak, dit kwam doordat we ons hadden gehouden aan het schema, van wie wat zou doen.

De volgende keer zou ik het weer zo doen, omdat het heel fijn is als je het verslag maakt in een paar dagen dan in 1 hele dag. Ook zou ik het weer doen met Francois, omdat ik goed met hem kan samenwerken.


 

We hebben de volgende bronnen gebruikt:

www.jumbo.nl

www.google.nl

www.google.n/afbeeldingen

www.jumboisnietgoedkoop.nl

www.jumbosupermarkten.nl

www.plazilla.com/de7zekerhedenvanjumbo.

www.supers.nl

ook gebruikte we het krantje van de Jumbo.


8ucv9Wxgz-nk5e6_AZdLSfDSqEoKrhEY7d2tA0kjYBKj8QmwauSLID6-3Ed1Mt4mET-KVdnUgOVpyUiQ8ufHRSSNro6aMZOO0kxN2SOIFZE5ukc1oU9cs7PY2stfiOmAwdMH7fEI7eJQWEJH

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Altijdeenvoldoende