Kijkverslag
Gegevens:
1. Titel: Shouf shouf habibi
2. Regisseur: Albert ter Heerdt
3. De hoofdpersonen en de namen van de acteurs:
Dochter Leila >>> Touriya Haoud
Zoon Driss >>> illiass ojja
Zoon Samir >>> Najib Amhali
Zoon Abdullah (ap) >>> Mimoun Oaïssa
4. Genre: (Nederlandstalige) komedie
5. Gebeurtenissen: geef een korte samenvatting van het verhaal. Is het verhaal realistisch.
Abdullah is een Marokkaanse jongen van ongeveer 20 jaar. En hij staat voor een moeilijke keuze. Hij kan er voor kiezen om naar zijn vader te luisteren of de levenstijl van zijn zus overnemen. En dat is nog al wat anders want, zijn vader wil dat hij in Marokko blijft wonen en een bruid zoekt en een serieuze baan zoekt. En als hij doet wat zijn zus ook doet dan gaat hij een Nederlandse levenstijl oppakken en een beetje poolen met zijn vrienden. Zijn broer Samir die heeft wel een baan hij is politieagent en kan wel wat regelen voor Abdullah. Hij kon een kantoorbaan regelen maar Abdullah houd het daar niet lang vol slechts 1 dag. En Adullah kiest er voor om een bank te kraken met zijn vrienden. Het kleine broertje Driss die chanteert zijn zusje Leila en andere schoolmeisjes met alles wat met het geloof te maken heeft. Door bijv. foto’s maken van moslimse meisjes zonder hoofddoek.
Abdullah krijgt op een dag problemen en kiest hij ervoor om toch maar serieus te worden. Hij gaat naar Marokko en kiest een bruid. Maar of dat de goede keuze is. Dat is nog maar de vraag.??
6. Personen wie zijn de hoofdpersonen? Beschrijf hun karakter. Maakt met voorbeelden uit de film duidelijk waaruit je dat karakter afleidt.
Dochter Leila >>> een meisje dat het moeilijk heeft. Ze studeert aan de modevakschool maar haar vader interesseert zich alleen maar in de huwelijkskansen. Leila is een meisje die graag gezien word door de jongens maar wil zelf haar vriend uitzoeken.
Zoon Driss >>> de jongste zoon in huis.. hij is een grappige en slimme jongen van 13 jaar. Die de regels van thuis en school niet serieus neemt hij probeert er tussendoor te glippen wat goed lukt.
Zoon Samir >>> De oudste zoon in huis, en intussen is getrouwd met Naima en ook niet meer thuis woont. Hij probeert onder invloed van zijn beroep Hollander te worden. En hij voelt zich ook mede verantwoordelijk voor zijn zus en broer omdat zijn ouders geen Nederlands kunnen wil hij van zijn broer en zus ook Nederlander maken.
Zoon Abdullah >>> de tweede zoon van de familie. Abdullah zit gekruist tussen zijn eigen identiteit en Nederlander. Hij probeert van alles maar het gaat altijd wel weer fout. Hij krijgt een baan en dankzij racisme staat hij zo weer op straat en volgt zijn vader op om serieus te worden.
7. Plaats beschrijf waar het verhaal zich afspeelt. Zijn die locaties bepalend voor het verhaal of de sfeer.
De film speelt zich af het meeste in Amsterdam-west. daar woont de familie en zijn ook de vrienden van Abdullah. De baantjes die Abdullah krijgt zijn ook in Amsterdam-west. Leila woont in een binnenstad omdat Daan daar ook is. En als Abdullah naar Marokko vertrekt speelt de film zich af in een arm dorpje in de bergen waar de oorspronkelijke familie vandaan komt.
8. Tijd Wanneer speelt het verhaal zich af? Hoe lang is de periode waarover de film vertelt? Zijn e gebeurtenissen chronologisch in beeld gebracht.
Het is wel chronologisch verteld. De periode waarover de film word verteld zijn in 4 periodes. :
*Eerste kwartier * Nieuwe maan
*Volle maan * Laatste kwartier
Het verhaal speelt zich af: in de jaren ’90..
9. Begin Begint de film met een inleiding of met gebeurtenissen? Beschrijf de eerste beelden.
10. Einde Bij films: heeft het verhaal een open of een gesloten einde? Beschrijf de laatste beelden. Bij tv-series: heb je te maken met een afgeronde verhalen of met ene vervolgverhaal en cliffhangers?
11. Muziek Wat voor muziek hoort bij de film is die muziek belangrijk voor het verhaal en de sfeer?
Ja er was wel muziek maar dat is er niet heel veel gebruikt er werd alleen muziek gebruikt bij de maandstanden. Dus of er sfeer was ja en nee.. bij de maanstanden waren ze aan het voetballen maar een sfeer was er niet echt.
12. Beelden Zijn er opvallende beelden?
Denk aan bijzonderheden op het gebied van cameragebruik, licht
en /of kleur.
13. Titel Welke betekenis heeft de titel?
Shouf shouf habibi betekent “kijk kijk schatje”
14. Beschrijf wat je zelf vond, bijvoorbeeld: hoe vond je de acteurs, paste de muziek bij de film, was het spannend? Gebruik beoordelingswoorden en geef argumenten waarom je die woorden kiest.
Ik vond het een hele leuke film om te kijken. Het is een leuke interessante film over de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.
Je leert hoe die mensen leven in Nederland en wat ze allemaal doen. Ik zal de film zeker aanraden aan iemand die het mij vraagt. Iedereen die meedoet in de film maakt wel iets grappigs mee. De film zit vol met humor.
REACTIES
1 seconde geleden