Shouf shouf habibi! (2004)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1698 woorden
  • 28 mei 2006
  • 58 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 58 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor je werkstuk, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Gooi jij een week lang zo min mogelijk weg of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie! 

Check alle challenges!
Algemene gegevens
1. Wat is de titel van de film?
De titel van de film is shouf shouf habibi!

2. In welk jaar is de film gemaakt?
De film is gemaakt in het jaar 2003

3. Hoe lang duurt de film?
De film duurt 1 uur en 29 minuten (1:29)

4. Wie is de regisseur van de film?
De regisseur van de film is Albert ter Heerdt

5. Wie heeft het scenario geschreven?
Het scenario is geschreven door Albert ter Heerdt

6.Wie spelen er mee in de film?
De cast van de film bestaat uit:

Mimoun Oaissa (Abdullah “Ap” Banlarek)
Salah Eddine Benmoussa (Ali Benlarek)
Najib Amhali (Samir “Sam” Benlarek)
Tanja Jess (Maja)
Frank Lammers (Chris)
Winston Gerstanowitz (Daan)
Tara Elders (Britt)
Peter Heerschop P (leraar)
Zohra “Flifla”Slimani (Khadija)
Bridget Maasland (Carlie)
Ruben van der Meer (Man van het uitzendbureau)

8. Heeft de film prijzen gewonnen?
De film shouf shouf habibi! is de best bezochte filmproductie van 2004 geworden.

9. In welk land is de film gemaakt?
De film shouf shouf Habibi! is in Nederland gemaakt

10. Welke taal wordt er in de film gesproken? Is dat belangrijk voor de film?
In de film wordt vooral Nederlands gesproken, maar er wordt ook veel Marokkaans in de film gesproken. Dit is belangrijk voor de film omdat er veel dingen uit de Marokkaanse cultuur in de film voorkomen, en het verschil tussen de Nederlandse en Marokkaanse cultuur nu nog duidelijker wordt.


11. Wat zegt de kijkwijzer over deze film?
De film Shouf shouf habibi is niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar
Er komt geweld, discriminatie en grof taalgebruik in de film voor.

Het verhaal
Vertel in het kort het verhaal wat in de film wordt verteld.
De film shouf shouf Habibi! is een verfrissende komedie over de 20 – jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die in zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. In het begin van de film maak je kennis met Ap en zijn familie, en hij vertelt over de alledaagse dingen die hij zoal meemaakt. In de film staat Ap voor een belangrijke keuze in zijn leven; moet hij net zoals zijn oudere broer Sam en zijn jongere zusje Leila, kiezen voor het moderne stadsleven of moet hij doen wat zijn vader wil: een traditioneel Marokkaan worden en met een vrouw uit Marokko trouwen.
Ap zoekt een baan in Nederland en probeert om zich te mengen in de Nederlandse samenleving.
Maar maakt uiteindelijk toch de keus om naar Marokko te gaan en daar een vrouw te kiezen om mee te trouwen.
Eenmaal terug, op de dag van de bruiloft, besluit hij toch om in Nederland te blijven.
In de film worden de verschillen tussen de Nederlandse en Marokkaanse cultuur heel duidelijk gemaakt. Ap leert allebei de culturen kennen, en neemt uiteindelijk het besluit om toch in Nederland te blijven.

Bespreking van de film
1. soort film (genre)
De onderwerpen in de film shouf shouf habibi! zijn Maatschappij, cultuur, relaties
De film gaat over de verschillende culturen, en het vinden van je plek in de maatschappij.
Het genre van de film is Komedie

2. plaats
• Shouf shouf habibi! speelt zich af in Nederland (Amsterdam- West) en Marokko.
De film speelt zich vooral af in de stad (Amsterdam), maar ook op het platteland in Marokko
• De film zou zich niet ergens anders kunnen afspelen. Het is belangrijk dat de film zich afspeelt in Amsterdam, omdat Ap leert te functioneren in de maatschappij, dat doet hij in de stad, hij krijgt daar bijvoorbeeld ook veel te maken met de politie. De film zou zich niet in een dorp kunnen afspelen.
Dat het verhaal zich ook in Marokko afspeelt maakt de verschillen tussen Nederland en Marokko nog duidelijker.

3.Tijd
• De film shouf shouf habibi! speelt zich af het heden, dat merk je aan het onderwerp van de film, het is een erg actueel onderwerp.
• Door het taalgebruik, de kleding en de elektronica zoals tv’s en mobiele telefoons komt ook duidelijk naar voren dat de film zich in het heden afspeelt.
• Het verhaal dat in de film wordt verteld duurt een paar weken tot maanden, in de film gebeurd veel, je ziet de hoofdpersonen ook veranderen gedurende het verhaal, zo wordt de vader van Ap steeds “ouder”. En gaat Ap opeens trouwen.
• Er zijn in de film sprongen in de tijd, die worden duidelijk gemaakt door de standen van de maan aan te geven, dat komt met letters in beeld. Het gebeurd tijdens de film een paar keer, zo merk je dat er een paar weken voorbij zijn gegaan.
• Er zijn geen Flashbacks of forwards in de film.

4. Hoofdrolspelers
Welke hoofdrolspelers zijn er in de film
Abdullah “Ap” Banlarek: Ap is een 20 jarige Marokkaan, hij heeft donker haar en donkere ogen, hij heeft een normale lengte en postuur. Ap kleed zich modern en heeft vaak zijn leren jack aan.
-Ap is een aardige jongen die heel graag zijn vader tevreden wil stellen en dus met een Marokkaans meisje trouwt. Ap is niet gemotiveerd om te gaan werken maar doet dit voor zijn eigen toekomst en zijn vader.
-tijdens het verhaal veranderd Ap, in het begin van het verhaal doet hij niets en heeft hij geen werk. Hij gaat voor zijn vader werk zoeken om succes te maken. Hij wordt gedurende het verhaal serieuzer
Ali Benlarek: -Ali Benlarek is de vader van Ap. Hij heeft donker haar en donkere ogen. Het is een kleine man, en hij heeft een zwaar postuur. Hij is traditioneel Marokkaans gekleed.
-Ali is een traditionele Marokkaanse man en heeft veel moeite met de Nederlandse cultuur.
Hij wil dat zijn kinderen allemaal de Marokkaanse cultuur blijven volgen en doet dan ook heel erg zijn best om ze te laten trouwen met Marokkaanse vrouwen/een Marokkaanse man
-Tijdens het verhaal wordt ali Benlarek steeds minder gezond, hij wordt ziek en wordt zwakker. Aan het eind van het verhaal overlijd hij.
Samir “Sam” Benlarek: -Sam is de broer van Ap, Hij heeft donker haar en donkere ogen, hij heeft een normale lengte en postuur. Sam is politieagent en is meestal gekleed in uniform
-Sam is een hele aardige man en staat altijd klaar voor zijn broertje en zusje. Hij heeft voor zichzelf gekozen en heeft zelf een vrouw gezocht en bid niet meer, zijn vader is daar teleurgesteld over. Sam is heel erg behulpzaam, zorgzaam en aardig
- gedurende het verhaal maakt sam weinig veranderingen mee
Leila Benlarek: -Leila Benlarek is het zusje van Ap. Ze heeft donker haar en donkere ogen. Ze heeft een normale lengte en heeft een slank postuur. Leila werkt in de mode en is altijd modern gekleed.
-Leila loopt weg van huis omdat ze nioet uitgehuwelijkt wil worden. Ze is heel erg onzeker, maar staat altijd voor iedereen klaar.
-in het begin van het verhaal is leila nog heel onzeker en moet ze owrden uitgehuwelijkt. Later besluit ze voor haar eigen leven te kiezen en loopt weg van huis.

De hoofdrolspelers uit shouf shouf habibi! zijn:
Mimoun Oaissa (Abdullah "Ap" Benlarek): o.a bekend van Najib en Julia (tv serie), het schnitzelparadijs (film 2005), en shouf shouf de serie
Salah Eddine Benmoussa (Ali Benlarek)
Najib Amhali (Samir "Sam" Benlarek): Najib Amhali is een bekende cabaretier, hij heeft meerdere cabaretshows gemaakt zoals Freefight, Veni Vidi Vici, Vol is Vol en Most wanted. Maar hij speelde ook in Jezus is een Palestijn (film) Najib en Julia (tv serie)
Touriya Haoud (leila Benlarek): verschillende gastrollen in Costa! (tv serie), GTST (tv-serie) En ze speelde in de films de oesters van Nam kee en Hertenkamp. Touriya werkt ook wel als fotomodel.

5. Bijrollen
Wie zijn de bijpersonen in de film
Maja(Tanja Jess), de collega van Sam
Chris(Frank lammers),de man van Maja
Daan (Winston Gerschtanowitz), de vriend van Leila
Britt (Tara Elders), een goede vriendin van Daan
Leraar (Peter Heerschop)
Khadija (Zohra “Flifla” Slimani), de vrouw van Sam
Carlie (Bridget Maasland), De collega van Leila Banlarek
Man van het uitzendbureau (Ruben van der Meer)

6. De bedoeling van de film
Wil de regisseur iets duidelijk maken met de film
Ik denk dat de regisseur in de film shouf shouf habibi! de cultuurverschillen tussen Nederland en Marokko duidelijk wil maken. Je ziet in de film wat voor een verschil er tussen die culturen zit en hoe moeilijk het voor een Marokkaan dus is om in Nederland goed te kunnen integreren. Ik vind dat dit op een goede, maar vooral ook komische manier wordt “uitgebeeld”

7. Beeld
• In de film worden close-ups gebruikt als er emoties worden getoond, er wordt dan ingezoomd op het gezicht om dit nog duidelijker naar voren te laten komen. Bijvoorbeeld als leila net ruzie heeft gehad met haar vader.
• Er wordt gebruik gemaakt van een vogelperspectief als Leila wegloopt van huis, je ziet haar wegrennen vanuit het slaapkamerraam. Het geeft een effect alsof ze al heel ver weg is.
• Tijdens de film veranderd de camera niet veel van perspectief.
Er wordt in de film veel gebruik gemaakt van kleur, omdat het een moderne film is met een uitstraling van deze tijd.

8. geluid
• In de film is er een verteller buiten beeld,dit is de hoofdpersoon van de film “Ap”, je hoort Ap vooral aan het begin van het verhaal zijn familie voorstellen, je ziet dan geen beelden van hem, maar je hoort zijn stem wel.
• De dialogen in de film zijn heel realistisch.
• Bij de film is geen speciale muziek gemaakt
• Als er in de film emoties worden getoond maakt zielige muziek dat extra zielig. Een voorbeeld hiervan is als Ap Leila gaat ophalen bij haar vriend en haar slaat.

9. Titel
Verklaar de titel van de film
De titel shouf shouf habibi! betekend: kijk kijk schatje!

10. Eigen mening
Shouf Shouf habibi! was echt weer eens iets anders om naar te kijken, ik vond de verhaallijnen heel erg leuk. Simpel, maar leuk. In de film wordt heel erg goed duidelijk gemaakt wat nu de verschillen tussen Nederlanders en Marokkanen zijn. Die twee culturen lijken totaal niet op elkaar en dat maakt de film juist zo grappig. Ik vond ook dat er leuke acteurs in meespeelden, dan is een film al gelijk veel leuker om naar te kijken.
Het onderwerp van de film is ook actueel, dat maakt de film ook interessant. Je ziet het allemaal eens van een andere kant!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Shouf shouf habibi! (2004)"