Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 562 woorden
  • 12 mei 2003
  • 134 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
134 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Ondertiteld

1. Titel: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

2. Régisseur : Jean-Pierre Jeunet

3. Gebaseerd op een boek ?: Nee

4. Soort Film: Liefdesfilm, lachfilm

5. Geef een korte karakterbeschrijving van de drie belangrijkste hoofdpersonen: * Amélie Poulain is een eenzaam meisje. Ze snakt naar liefde, maar is er eigenlijk bang voor. Haar doel is om mensen gelukkig te maken. * Nino: Amélie wordt verliefd op hem. Nino’s grootste hobby is het verzamelen van leuke dingen; van voetafdrukken in het cement tot aan verscheurde pasfoto’s. Amélie is smoorverliefd op Nino, maar hij heeft niets in de gaten. En voordat het zover is, moet Amélie hemel en aarde bewegen * buurman Raymond: hij is de buurman van Amélie. Hij heeft een ziekte, dat wanneer je zijn hand schudt, hij meteen zijn hand breekt. Hij komt daarom ook nooit meer buiten. Hij is een schilder, een erg goede, en is ook heel wijs. Bij hem komt Amélie raadt zoeken en in ruil daarvoor maakt Amélie videoopnames van de buitenwereld.

6. Hoe is de verhaallijn? Chronologisch

7. Geef 10 belangrijke steekwoorden en hun vertaling

1. Fille meisje 2.Plaisirs pleziertjes
3.décision besluit 4.reparer repareren
5.cafouillages 6.vie leven
7.autres anderen 8.photomatons
9.collectionneur verzamelaar 10.maladie ziekte
8. Geef een korte samenvatting van de film
De kleine Amélie Poulain groeit op met een gebrek aan liefde en aandacht. Haar moeder verloor het leven door een vrouw die haar verpletterde toen ze het leven vaarwel wuifde met een sprong van de Notre Dame. Haar vader, een arts, raakte haar alleen aan bij medische controles. Daarom sluit Amélie zich op in haar eigen droomwereld. Eenmaal ouder en op zichzelf wonend verdient Amélie de kost als dienster in een café in de Montmartre-wijk. De dood van Prinses Diana verandert alles voor Amélie. Geschokt door het nieuws over het fatale auto-ongeluk, laat de jonge serveerster de deksel van een potje op de grond vallen, dat al rollend een tegeltje in haar appartement los maakt. Achter de tegel vindt Amélie een roestig doosje waarin een jongetje lang geleden zijn 'schatten' bewaarde. Nieuwsgierig als ze is, besluit Amélie het doosje terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Dit is het begin van haar nieuwe leven: ze realiseert zich dat ze het leven van anderen aangenamer kan maken door ongemerkt hun wensen in vervulling te brengen. Zo zorgt zij ervoor dat haar eenzame, verwarde conciërge brieven ontvangt van haar overleden echtgenoot en dat de jaloerse ex-vriend van haar collega, Joseph, op een subtiele wijze gekoppeld wordt aan Georgette. Op een heel aparte manier zorgt ze dat de norse kruideniersbaas, Collignon, ophoudt met zijn hulpje, Lucien, te pesten en dat haar vader uiteindelijk een stapje in de wereld durft te zetten. Zelf wordt Amélie verliefd op de mysterieuze Nino. Op aanraden van haar buurman Raymond beslist ze het leven en de liefde te omhelzen.

9. Mijn Mening: Toen we in de les de folder over de film kregen had ik niet verwacht dat het een leuke film zou zijn. Ik dacht dat het een hele oude film was, en dat het saai zou zijn. Nadat ik de film had gezien bleek dat ik me daar wel heel erg in vergist te hebben. Ik vond het een hele leuke, grappige en mooie film. Ik vond het geen moeilijke film om te begrijpen, alles was duidelijk en er was niks dat ik niet begreep.

REACTIES

M.

M.

Ik heb geen wijzigingen ik wil alleen maar zeggen dat ik veel aan de informatie heb gehad.
Bedankt!
Mara

16 jaar geleden

K.

K.

Ik heb veel aan de samenvatting gehad, want zelf was ik een beetje vergeten waar de film over ging, want wij hebben de film in 3 delen gezien met steeds perongelijk een week ertussen, een beetje verwarend dus.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)"