Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Matrix (1999)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 405 woorden
  • 10 november 2003
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
26 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The Matrix: Vooraf 1. De film die ik gekozen heb is ‘The Matrix’. 2. De namen van de belangrijkste acteurs zijn: Neo/Thomas A. Anderson (Keanu Reeves) Trinity (Carrie-Anne Moss) Morpheus (Laurence Fishburn) 3. De film is gemaakt in 1999 in de Verenigde Staten. Vlak daarna is deel twee uitgebracht ‘The Matrix Reloaded’. The Matrix: De Film 1. Samenvatting van de film: Thomas A. Anderson werkt voor een softwarebedrijf maar is in zijn vrije tijd bekend als computerhacker Neo. Op een doodgewone werkdag krijgt hij contact met een man die zichzelf Morpheus noemt. Deze man probeert hem duidelijk te maken dat de wereld om iedereen heen een computersimulatie is die gemaakt is om de mensheid een rad voor de ogen te draaien om de werkelijkheid die daarachter ligt onzichtbaar te houden. In 2199 is de wereld vernietigd door een oorlog tegen machines (ofwel Artificiele Intelligentie). De machines wonnen de oorlog en gebruiken de mens als energievoorziening door ze in een soort ''legbatterij'' te houden. De enige stad waar nog mensen in vrijheid leven is Zion. Een groepje rebellen die zich steeds verborgen moeten houden voor de Sentinels (schildwachten, een soort droids die mensen opsporen en vernietigen) willen strijden voor het behoud van de mensheid, maar dat kan niet zonder de Ene. De leider van de rebellen, Morpheus is al heel lang op zoek naar de Ene. Volgens de profetie waar hij heilig in geloofd zal de Ene een machtig man zijn die de Matrix zijn wil kan opleggen. Morpheus denkt dat Neo de Ene is. Hij neemt Neo op in zijn schip, de Nebuchadnezzar waar de rest van de rebellen ook zitten. In trainingsprogramma's leert hij Neo vechten, springen en leren om te gaan met zijn krachten. Naast de Sentinels zijn er ook nog Agenten waaronder Smith, die voorkomen wil dat de mensheid bevrijdt wordt. Doordat de rebellen zichzelf aansluiten (inpluggen) op een machine komt hun (digitale) geest terecht in de Matrix, waar de strijd voor de mensheid gestreden wordt. 2. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, dat zie je aan de special effects en in het verhaal wordt heel vaak gebruik gemaakt van machines. 3. Het verhaal speelt zich vooral veel buiten af, maar er zijn ook stukken dat het zich binnen afspeelt. 4. De sfeer in de film is erg spannend en er kan op elk moment wel iets onverwachts gebeuren. 5. Er is gebruik gemaakt van Special effects, stunts en computertechnieken. In deze film zie je vooral veel special effects.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Matrix (1999)"