Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

The Matrix: Vooraf1. De film die ik gekozen heb is ‘The Matrix’.

2. De namen van de belangrijkste acteurs zijn:

Neo/Thomas A. Anderson (Keanu Reeves)

Trinity (Carrie-Anne Moss)

Morpheus (Laurence Fishburn)

3. De film is gemaakt in 1999 in de Verenigde Staten. Vlak daarna is deel twee uitgebracht ‘The Matrix Reloaded’.

The Matrix: De Film


1. Samenvatting van de film:

Thomas A. Anderson werkt voor een softwarebedrijf maar is in zijn vrije tijd bekend als computerhacker Neo. Op een doodgewone werkdag krijgt hij contact met een man die zichzelf Morpheus noemt. Deze man probeert hem duidelijk te maken dat de wereld om iedereen heen een computersimulatie is die gemaakt is om de mensheid een rad voor de ogen te draaien om de werkelijkheid die daarachter ligt onzichtbaar te houden. In 2199 is de wereld vernietigd door een oorlog tegen machines (ofwel Artificiele Intelligentie). De machines wonnen de oorlog en gebruiken de mens als energievoorziening door ze in een soort ''legbatterij'' te houden. De enige stad waar nog mensen in vrijheid leven is Zion. Een groepje rebellen die zich steeds verborgen moeten houden voor de Sentinels (schildwachten, een soort droids die mensen opsporen en vernietigen) willen strijden voor het behoud van de mensheid, maar dat kan niet zonder de Ene. De leider van de rebellen, Morpheus is al heel lang op zoek naar de Ene. Volgens de profetie waar hij heilig in geloofd zal de Ene een machtig man zijn die de Matrix zijn wil kan opleggen. Morpheus denkt dat Neo de Ene is. Hij neemt Neo op in zijn schip, de Nebuchadnezzar waar de rest van de rebellen ook zitten. In trainingsprogramma's leert hij Neo vechten, springen en leren om te gaan met zijn krachten. Naast de Sentinels zijn er ook nog Agenten waaronder Smith, die voorkomen wil dat de mensheid bevrijdt wordt. Doordat de rebellen zichzelf aansluiten (inpluggen) op een machine komt hun (digitale) geest terecht in de Matrix, waar de strijd voor de mensheid gestreden wordt.2. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, dat zie je aan de special effects en in het verhaal wordt heel vaak gebruik gemaakt van machines.3. Het verhaal speelt zich vooral veel buiten af, maar er zijn ook stukken dat het zich binnen afspeelt.

4. De sfeer in de film is erg spannend en er kan op elk moment wel iets onverwachts gebeuren.

5. Er is gebruik gemaakt van Special effects, stunts en computertechnieken. In deze film zie je vooral veel special effects.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.